Πόσο συχνά πρέπει να ζυγίζεται κάνεις και γιατί;

Προκειμένου να διαχειριζόμαστε το βάρος μας σωστά, η τακτική παρακολούθησή του είναι αναγκαία, κυρίως γιατί με αυτόν τον τρόπο θα έχουμε μικρότερη επαναπρόσληψη βάρους μακροπρόθεσμα. Άρα η ζυγαριά είναι φίλος μας! Ή μήπως όχι; Για να δούμε τί πρέπει να προσέχουμε στη χρήση της:

  • Με την καθημερινή ζύγιση υπάρχει ο κίνδυνος να μετατραπεί μία συνήθεια καλής υγείας σε εμμονή και υπερβολική ενασχόληση με το σώμα, με όλες τις επιζήμιες συνέπειες για την προσωπικότητα του ατόμου. Η εβδομαδιαία ζύγιση ενδείκνυται καλύτερα.
  • Έρευνες δείχνουν πως σχετίζεται με αυξημένες πιθανότητες για ψυχοπαθολογικές καταστάσεις, καθώς και άγχος, χαμηλή αυτοπεποίθηση και δυσαρέσκεια γύρω από το σώμα.
  • Παράλληλα έχει συνδεθεί με ανορθόδοξες μεθόδους διαχείρισης βάρους (όπως πολλές ώρες νηστείας) και τσιμπολόγημα.
  • Για τους εφήβους συγκεκριμένα αντενδείκνυται η εφαρμογή της, λόγω αυξημένου κινδύνου ανάπτυξης διατροφικών διαταραχών.

 Φυσικά η επίδρασή της διαφέρει από άτομο σε άτομο, αλλά είναι σημαντικό να έχουμε στο πίσω μέρος του μυαλού μας και τις αρνητικές συνέπειες της ζύγισης, ώστε να μπορούμε να τις προλάβουμε.

Καθορίζει η ζυγαριά την ευτυχία/επιτυχία μας; Όχι! Αυτό που μπορεί να  βοηθήσει προς αυτήν την κατεύθυνση, είναι η υγιής σχέση με το φαγητό μαζί με την αγάπη και το σεβασμό προς το σώμα μας! Άλλωστε, η μοναδικότητα κάθε ανθρώπου και τα θετικά του στοιχεία είναι ανεξάρτητα από την ένδειξη της ζυγαριάς! Σωστά;;

Ευτροφία

About Mema & Markella

Η Μαρκέλλα και η Μέμα είναι Διαιτολόγοι και τάσσονται υπέρ της έννοιας της διατροφής παρά της δίαιτας όπως αυτή αναπαράγεται συχνά από τα μέσα ενημέρωσης. Μετά από τις κοινές τους σπουδές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, αποφάσισαν να κάνουν άλλο ένα κοινό βήμα και δημιούργησαν το πρώτο διατροφικό εργαστήρι στην Πάτρα με απώτερο στόχο να μας αλλάξουν γνώμη για το τι τελικά είναι καλή διατροφή. Εγχείρημα φιλόδοξο και μεγάλο αλλά το πείσμα τους μεγαλύτερο. Εκτός από το κοινό τους όραμα όσον αφορά την δουλειά τους, μοιράζονται επίσης την ίδια αγάπη για τα σκυλάκια τους και τον ίδιο ενθουσιασμό για ο,τιδήποτε καινοτόμο και διαφορετικό γίνεται στην Πάτρα. Έτσι λοιπόν, από δω και στο εξής θα σας δίνουν... τροφή για σκέψη μέσα από τα εβδομαδιαία ραντεβού τους, γι’ αυτό μείνετε συντονισμένοι!