“Σήμερα, 76 εκκατομύρια νεαρές γυναίκες στερούνται βασικών δεξιοτήτων ανάγνωσης και γραφής. Το μειονέκτημα αυτό, που συχνά παραμένει κρυφό, φέρνει τις γυναίκες αντιμέτωπες με τον αποκλεισμό με σοβαρές συνέπειες για τις ίδιες, τις οικογένειες και τα κοντινά τους πρόσωπα.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η Lancome έχει δεσμευτεί να καταπολεμήσει τον αναλφαβητισμό των νεαρών γυναικών και να φέρει στο φως την αόρατη αυτή πραγματικότητα.Μια δέσμευση αυτονόητη για τη Lancome, αποστολή της οποίας υπήρξε ανέκαθεν να στηρίξει τις γυναίκες στην προσπάθεια τους να επιτύχουν την αυτο-εκπλήρωση και να εκφράσουν όλα όσα τις κάνουν μοναδικές.

Το Write Her Future, το πρώτο παγκόσμιο φιλανθρωπικό πρόγραμμα της Lancome, είναι μια κοινωνική και μακροπρόθεσμη δέσμευση που στοχεύει στην ευαισθητοποίηση, στην υλοποίηση απτών δράσεων και στην δημιουργία ενός κινήματος υπέρ των γυναικών.

Είμαι εξαιρετικά ευτυχής που, εκ μέρους της Lancome, γίνομαι φορέας της υπέροχης αυτής δέσμευσης, καθώς τα βιώματα μου, τόσο σε προσωπικό όσο και σε οικογενειακό επίπεδο, μου έχουν αποδείξει  οτι η μόρφωση είναι ο πιο πολύτιμος θυσαυρός. Ένας θυσαυρός που μας δείχνει τον δρόμο για να προχωρήσουμε στη ζωή και μας δίνει το κλειδί για την ευτυχία.”

                                                                                                                                                                      Françoise Lehmann Lancôme International President

Γιατί, εδώ και 80 χρόνια, η Lancome ενσαρκώνει ένα όραμα αισιοδοξίας εμπνευσμένο από την ίδια τη ζωή, ωδή σε μια συγκεκριμένη ιδέα της θηλυκότητας. Γιατί η ομορφιά ξεκινά από την ευτυχία. Γιατί η ευτυχία δεν μπορει να επιτευχθεί χωρίς την ελευθερία έκφρασης. Γιατί η προσωπική έκφραση και η αυτοεκπλήρωση δεν συνάδουν με τον αναλβαβητισμό…η Lancome έχει δεσμευτεί στην καταπολέμηση αυτού του σχετικά άγνωστου, ακόμα, δυσμενούς φαινομένου που πλήττει εκατομμύρια γυναίκες σε όλο τον κόσμο.

ΠΩΣ;

Με πολύ πρακτικούς τρόπους: Επενδύοντας σε προγράμματα αλφαβητισμού και δημιουργώντας μια κοινότητα για την υποστήριξη του σκοπού αυτού. Αξιοποιώντας τη διεθνή της παρουσία για να αφυπνίσει τον κόσμο.

Η Lancome έχει δεσμευτεί στο πλευρό της CARE, για να καταπολεμήσει τον αναλφαβητισμό και να φέρει στο φως αυτό το σχετικά άγνωστο αλλά παγκόσμιο φαινόμενο, που επηρεάζει τόσο τις ανεπτυγμένες όσο και τις αναπτυσσόμενες χώρες. Και, παρ’ όλα αυτά, στοιχεία δείχνουν οτι η γνώση ανάγνωσης και γραφής όχι μόνο αυξάνει την αυτοπεποίθηση και τις προοπτικές σταδιοδρομίας, αλλά επίσης επιτρέπει στους ανθρώπους να ζουν περισσότερο και υγιέστερα.

ΤΟ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΝΑΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΓΡΑΦΗ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ

ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΝΑ

ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΠΛΗΡΩΣ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΧΤΙΖΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝ

Ο κόσμος της μόρφωσης οφείλει να προσεγγίσει τις γυναίκες αυτές, για να τους προσφέρει μια δεύτερη ευκαιρία. Η Lancome έχει δεσμευτεί στον αγώνα αυτό! 

Alexandra Kaipalexi

About Alexandra Kaipalexi

Ας σας συστηθεί. Τη λένε Αλεξάνδρα Καϊπαλέξη, είναι διπλωματούχος αισθητικός και τα τελευταία χρόνια έχει δουλέψει σε διάφορα studio ομορφιάς, ενώ έχει διευρύνει τις σπουδές της, παρακολουθώντας μαθήματα ονυχοπλαστικής στο Λονδίνο στο London School of Beauty and Make-up. Από δω και στο εξής, μαζί θα μοιράζεστε όμορφες εικόνες, έξυπνα tips και προτάσεις ομορφιάς που θα σας βοηθήσουν να αναδείξετε τα δυνατά σας χαρακτηριστικά. Θα χαρεί πολύ να διαβάσει τα σχόλια και τις προτάσεις σας για θέματα που θα θέλατε να την απασχολήσουν στα επόμενα posts!