Σεπτέμβριος. Ήρθε και αυτός ο μήνας. Ο μήνας της νέας σχολικής χρονιάς. Ο μήνας των νέων ξεκινημάτων. Ο μήνας των αποφάσεων. Ο Σεπτέμβρης μπήκε και μαζί του πήγε κάθε κατεργάρης στον πάγκο του.

Για πολλούς ο Σεπτέμβρης είναι ο μήνας των αλλαγών. Είναι ο ιδανικός μήνας να σκεφτούμε να αναλογιστούμε, να αναθεωρήσουμε, να αποφασίσουμε και να ξεκινήσουμε νέα πράγματα. Είναι εξαιρετικός μήνας να τα ξαναβρούμε με τον εαυτό μας και να βάλουμε νέους στόχους χωρίς την επιρροή τρίτων στη ζωή μας. Γιατί έχει να κάνει με την δική μας προσωπική αναγέννηση.

Το πιο σημαντικό είναι να βεβαιωθούμε ότι ο δρόμος που αποφασίσαμε να ακολουθήσουμε είναι στο ίδιο μήκος κύματος με το ένστικτο και τις επιθυμίες μας και να χαράξουμε τη δική μας πορεία, χωρίς φόβο.

Πολλές φορές είναι σημαντικό να βάζουμε τον εαυτό μας προτεραιότητα. Είναι πρακτικό. Πολλές φορές είμαστε τόσο απασχολημένοι με τα συναισθήματα και τα θέλω των άλλων που ξεχνάμε να ικανοποιούμε τις δικές μας ανάγκες. Υπάρχουν λίγοι άνθρωποι που θα μας είναι 100% πιστοί και ο εαυτός μας πρέπει να είναι ένας από αυτούς.

Είναι σημαντικό να εκφράζουμε τα συναισθήματα μας χωρίς να απολογούμαστε για αυτά. Δεν υπάρχει λόγος ουδείς να νιώθει άσχημα που είναι ευαίσθητος ή συναισθηματικός. Δεν υπάρχει λόγος να υποκρινόμαστε κάτι άλλο από αυτό που είμαστε με το φόβο ότι θα μας κρίνουν.

Δεν νιώθουμε πιο ζωντανοί παρά μόνο όταν είμαστε γενναίοι και δεν μπορούμε να είμαστε γενναίοι όταν δεν βγάζουμε τη μάσκα για να δείξουμε τον πραγματικό μας αυτό.

Ο φόβος της αποτυχίας είναι φυσιολογικό συναίσθημα. Κάθε νέο ξεκίνημα κρύβει αυτό το φόβο. Η αποτυχία είναι και η ευκαιρία να ξεκινήσουμε από την αρχή, με γνώμονα τις εμπειρίες μας. Μπορεί κάποια σχέδιά μας να μην πετύχανε στο παρελθόν, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι το μέλλον δεν επιφυλάσσει εκπλήξεις. Και προπάντων, μην σπαταλάμε χρόνο δικαιολογώντας τον εαυτό μας στους αρνητικούς.

Ο Σεπτέμβριος είναι ο μήνας που πρέπει να θέτουμε στόχους. Είναι ο μήνας που τα όνειρα δεν πρέπει να μένουν απλά όνειρα. Τα κυνηγάμε για να τα κάνουμε αληθινά, χαμογελάμε δυνατά και προπάντων να είμαστε αληθινοί.

Καλό μήνα! Καλά ξεκινήματα!

Vassilia Camara

About Vassilia Camara

Γεννήθηκε στο όμορφο Μόντρεαλ του Καναδά. Πήγε σχολείο αλλά υποστηρίζει με πάθος ότι τα μαθήματα της ζωής είναι το... πραγματικό σχολείο. Εργάζεται στο χώρο των ΜΜΕ τα τελευταία 12 χρόνια στην Πάτρα κάνοντας λίγο πολύ τα πάντα. «Κρυφό» της πάθος η ζωγραφική. Από μικρή θυμάται να πιάνει χαρτί και να ζωγραφίζει με τις ώρες και μια ωραία μέρα στο ξεκάρφωτο την πήρε η αδελφή της από το χέρι και την πήγε σε μια σχολή σχεδίου μόδας. Κάποιες φορές στη ζωή θέλουμε έναν άνθρωπο να μας ταρακουνάει… Εργάζεται στο «thebest.gr» και είναι συνιδιοκτήτρια του «Beau Sillage». Χαλαρώνει με soft jazz, της αρέσει να ταξιδεύει σε δικούς της φανταστικούς κόσμους, αλλά και σε πραγματικούς, βρίσκει ομορφιά σε απλά καθημερινά πράγματα, είναι αισιόδοξη σε σημείο που εκνευρίζει τους άλλους αλλά δε τη νοιάζει και πιστεύει ότι η ευτυχία μπαίνει χωρίς να το καταλάβεις από την πόρτα που ξέχασες ανοιχτή…