Φιλία. Χωρίς φίλους λένε, η ζωή μας θα είναι μια απέραντη μοναξιά. Λένε μάλιστα ότι οι καλοί φίλοι αποτελούν σημαντικό κομμάτι γιατί είναι εκείνοι που γεμίζουν τις ζωές μας ευχάριστα. Γιατί όμως οι φίλοι παίζουν τόσο μεγάλο ρόλο;

Από τη ζωή μου έχουν  περάσει πολλοί. Κάποιες φιλίες ήταν εφήμερες και δεν άντεξαν στο χρόνο. Άλλες πάλι χάθηκαν γιατί έτσι το έφεραν οι συγκυρίες. Και είναι κάποιες άλλες που απλώς αντέχουν όσα χρόνια κι αν περάσουν. Αυτές λοιπόν είναι που αξίζουν να έχουμε. Μια φιλία μπορεί να υφίσταται σε ποικίλες μορφές. Όποια μορφή και να έχει, αν η φιλία είναι πραγματική και ουσιώδης, τότε υπάρχουν σπουδαίοι λόγοι να την κρατάς σαν ακριβό φυλαχτό.

Οι πραγματικοί φίλοι έχουν την ικανότητα να σε ανεβάζουν με ένα μαγικό τρόπο. Και είναι μαγικός γιατί πολύ απλά η φιλία βασίζεται καθαρά στην αυθεντικότητα.

Δεν είναι δύσκολο να ξεχωρίσει κανείς τι είναι αληθινό και τι όχι. Εκτός αν έχεις τα μάτια κλειστά. Το δέσιμο, από την στιγμή που υπάρχει, θέλει πολύ κόπο και προσπάθεια να σπάσει. Είναι με εκείνους τους φίλους, τους λίγους αλλά καλούς, που δεν ντρέπεσαι να δείξεις τα πραγματικά σου χρώματα. Έστω κι αν αυτά είναι λίγο ανακατεμένα μεταξύ τους… Είναι εκείνοι οι πραγματικοί φίλοι που οι δεύτερες σκέψεις δεν έχουν χώρο. Που θα σε δεχτούν όπως είσαι. Που θα χειροκροτήσουν δυνατά μια επιτυχία σου ή μία χαρά σου, αλλά και που θα σου σκουπίσουν τα δάκρυα όταν θα έχεις ανάγκη να ξεσπάσεις και που θα σε αγκαλιάσουν όταν τους χρειαστείς. Είναι εκείνοι που θα σου πουν την αλήθεια όσο κι αν πονάει αλλά και που θα σε βοηθήσουν να την παραδεχτείς. Ένας πραγματικός φίλος θα σε αποδεχτεί αλλά θα θελήσει να σε «σπρώξει» να γίνεις καλύτερος.

Μια αληθινή φιλία. Έτσι ονομάζεται. Που όσο μακριά κι αν βρίσκεσαι, ξέρεις ότι δεν υπάρχει τίποτα που θα καταφέρει να την φθείρει. Γιατί πολύ απλά είναι αληθινή. Που ακόμα και στη σιωπή, ξέρεις ότι είναι παρούσα.

Είμαι τυχερή. Γιατί όπως ανέφερα στην αρχή, από τη ζωή μου πέρασαν πολλοί φίλοι. Στη ζωή όμως δεν χάνουμε ποτέ φίλους… απλά μαθαίνουμε ποιοι είναι οι αληθινοί.

Vassilia Camara

About Vassilia Camara

Γεννήθηκε στο όμορφο Μόντρεαλ του Καναδά. Πήγε σχολείο αλλά υποστηρίζει με πάθος ότι τα μαθήματα της ζωής είναι το... πραγματικό σχολείο. Εργάζεται στο χώρο των ΜΜΕ τα τελευταία 12 χρόνια στην Πάτρα κάνοντας λίγο πολύ τα πάντα. «Κρυφό» της πάθος η ζωγραφική. Από μικρή θυμάται να πιάνει χαρτί και να ζωγραφίζει με τις ώρες και μια ωραία μέρα στο ξεκάρφωτο την πήρε η αδελφή της από το χέρι και την πήγε σε μια σχολή σχεδίου μόδας. Κάποιες φορές στη ζωή θέλουμε έναν άνθρωπο να μας ταρακουνάει… Εργάζεται στο «thebest.gr» και είναι συνιδιοκτήτρια του «Beau Sillage». Χαλαρώνει με soft jazz, της αρέσει να ταξιδεύει σε δικούς της φανταστικούς κόσμους, αλλά και σε πραγματικούς, βρίσκει ομορφιά σε απλά καθημερινά πράγματα, είναι αισιόδοξη σε σημείο που εκνευρίζει τους άλλους αλλά δε τη νοιάζει και πιστεύει ότι η ευτυχία μπαίνει χωρίς να το καταλάβεις από την πόρτα που ξέχασες ανοιχτή…