Από όταν βγήκε το streetstyle, ο κόσμος της μόδας τρελάθηκε με αυτή τη νέα, πιο πραγματική, δυνατότητα. Το να καθορίζει το κάθε άτομο, η κάθε προσωπικότητα τα εκάστοτε trends, απεικόνιζε μία νέα μορφή μόδας, πιο δημοκρατική, πιο αληθινή. Ωστόσο, τα χρόνια πέρασαν και το streetstyle πλέον είναι πιο στημένο και από editorial. Προσωπικά, προτιμούσα πάντα τα editorial, γιατί έβγαζαν κάτι πιο καλλιτεχνικό, πιο δημιουργικό από το streetstyle. Σίγουρα η προσωπικότητα του καθενός και το γούστο του είναι πιο ξεχωριστό από κάθε editorial, ωστόσο επειδή όταν πρόκειται για fashion weeks κλπ, όλοι κάπως στήνονται περισσότερο, προσπαθώντας να εντυπωσιάσουν, έτσι, το streetstyle χάνει τη δημιουργικότητα του. Είναι σίγουρο πως το styling στα editorial είναι στημένο, με καθορισμένους συνδυασμούς, όμως, κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει τη θεατρικότητα και την τέχνη που βγάζουν πολλά editorial.

edit1

70’s rocker: Δε θα σχολιάσω καν τα 70’s, διότι φαντάζομαι ότι έχετε διαβάσει παντού για το ΠΟΣΟ πολύ είναι της μόδας η ρετρό τους γοητεία. Κομψά, λίγο χίπικα και με ιδιαίτερα prints και αποχρώσεις, δεν είναι άδικα αγαπημένη δεκαετία. Ωστόσο, μέσα στα ”trends” αυτής της δεκαετίας υπάρχει και η rock. Προφανώς η μουσική δεν αποτελεί trend, όχι απαραίτητα δηλαδή, αλλά είναι γεγονός ότι στα 70’s η ροκ επικρατούσε ως μουσικό είδος και ο κόσμος ντυνόταν ανάλογα. Με επιρροές όπως τους Beatles, Led Zeppelin και Woodstock, κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει τη σημασία της ροκ εκείνη την εποχή. Έτσι, το ντύσιμο ήταν ανάλογο, ντενίμ από πάνω μέχρι κάτω, ”σκληρά” κοσμήματα και χαλαρό look. Αρκετά δελεαστικό, έτσι δεν είναι;

eniko-mihalik-wavy-hair02

Loose Minimal: Με μία δόση 90’s το minimal φέτος, απαιτεί τις χαλαρές γραμμές και τα neutrals. Μονοχρωμίες και πολύ λεπτά κοσμήματα είναι βασικά συστατικά ενός σύγχρονου minimal look! Μπορεί τα 90’s να φεύγουν σιγά-σιγά, καθώς τα διαδέχονται άλλες δεκαετίες, το minimal της εποχής όμως δεν μπορεί ποτέ να είναι εκτός μόδας!

edit3

Make me fit: Δεν μπορεί να μην έχετε παρατηρήσει την έξαρση του γυμναστηρίου! Είναι εμφανή η fit-οποιήση του κόσμου γύρω μας. Καταλαβαίνετε, βέβαια, ότι οι ενδυματολογικές επιλογές δεν μπορούσαν να μην ακολουθήσουν αυτό το δρόμο, γιατί άλλωστε τι θα φορούσαμε για να γυμναστούμε; Δεν μπορούμε να είμαστε με τις κλασσικές φόρμες και τα παλιά αθλητικά. Άσε που πολλές φορές θες να πας και μια βόλτα μετά το γυμναστήριο, χωρίς να κουβαλάμε πολλά-πολλά! Έτσι η μόδα μας δίνει αυτή την sporty επιλογή, κάνοντας μας πιο fit και cool!

edit4

Sail away: Κλασσικό trend του καλοκαιριού και όχι αδίκως. Το ναυτικό στυλ είναι ένας τρόπος να είσαι πάντα κομψή χωρίς προσπάθεια. Η ριγέ μπλούζα (μαρινιέρα) έχει ένα εξαιρετικό ταλέντο να δίνει στυλ ακόμα και στο πιο απλό ντύσιμο, γι αυτό άλλωστε και την προτιμάμε στα look μας! Φέτος, μπορείτε να κάνετε τη διαφορά συνδυάζοντας ρίγες πάνω κάτω για ένα πιο ρετρό look, αλλά και απίστευτα chic!

edit5

Festival Queen: Με την έξαρση των festival και την αγάπη του κόσμου προς αυτά, ένα νέο trend έχει προκύψει. Αυτό αφορά το festival style και συγκεκριμένα τη βασίλισσα του festival. Bohemian με μία κυριλέ πινελιά για τον celebrity κόσμο, το festival style αποτελεί ιδιαίτερα δημοφιλές trend. Οδηγίες δε χρειάζεστε, ανοίξτε ένα streetstyle της Coachella και ετοιμαστείτε!

Martha Karousou

About Martha Karousou

Γενικά, δεν της αρέσει να μιλάει για τον εαυτό της. Σπουδάζει οικονομικά στο Πάντειο, όμως ανέκαθεν ήθελε να ασχοληθεί με το χώρο της μόδας. Θαυμάζει το στιλ με προσωπικότητα και δεν της αρέσουν οι αντιγραφές σε κάθε τομέα και επίπεδο (εκτός αν πρόκειται για την εξεταστική). Είναι λάτρης της τέχνης και του φαγητού και τα συνδυάζει συνεχώς με τη μόδα. Θέλει να σπουδάσει σχέδιο μόδας και να δουλέψει σε μεγάλο οίκο στο εξωτερικό. Έχει δουλέψει ως εθελόντρια στο Αthens Xclusive Designers Week, σε online magazine, ενώ διατηρεί ερασιτεχνικά το προσωπικό της fashion blog, Fashion MKG.