Κυριακή 29 Μαρτίου 2015. Ήταν μια εβδομάδα γεμάτη δυνατά συναισθήματα που δύσκολα ξεχνάς. Αποχαιρέτισα τους ανθρώπους μου και ανέβηκα σε ένα αεροπλάνο να φύγω. Να ξεκινήσω από το μηδέν. Μια νέα ζωή… from scratch. Εκεί πάνω, στα 35.000 πόδια, ανάμεσα στη λευκά αφράτα σύννεφα και το απέραντο κενό, αφήνεις τις σκέψεις σου να ταξιδέψουν και να πάρεις μια βαθιά ανάσα υποδεχόμενη μια νέα πραγματικότητα.

Χαζεύοντας στο παράθυρο, η μόνη παρέα σου είναι η όμορφη μοναξιά. Αυτή που σε φέρνει πιο κοντά με το είναι σου, δημιουργώντας μια ακόμα πιο στενή σχέση με τον εαυτό σου. Και είναι η πιο σημαντική σχέση που μπορείς να έχεις. Εξάλλου το έχει πει και η Diane Von Furstenberg, «ό,τι κι αν γίνει, στο τέλος, παραμένεις πάντα με τον εαυτό σου».

Η ελευθερία που βιώνεις φεύγοντας μακριά, είναι ένα συναίσθημα που δεν είχα ξανανιώσει. Έχεις την ευκαιρία να ανακαλύψεις τον εαυτό σου ακόμα περισσότερο χωρίς την επιρροή των ανθρώπων τριγύρω σου. Και παίρνοντας μια απόφαση να κάνεις μια νέα αρχή σε μια άλλη χώρα, είναι μια πρόκληση που σε μεταλλάσσει. Βλέπεις τα πράγματα με μια άλλη οπτική. Παρατηρείς εκεί έξω το νέο από αυτό που ήξερες, το οικείο, και σε κάνει να κατανοείς καλύτερα την προηγούμενη ζωή σου και να γνωρίσεις τον εαυτό σου από μέσα προς τα έξω.

Θέλει κουράγιο να κάνεις το βήμα. Να πεις «αντίο» στα παλιά, τα γνώριμα, και να εισέλθεις σε έναν κόσμο άγνωστο. Ο φόβος; Ο φόβος είναι πάντα εκεί και αποφασίζεις αν θα σε κρατήσει πίσω ή θα γίνει ο… κολλητός σου ο οποίος θα υπάρχει για να σε προστατεύει. Η αγωνία; Η αγωνία αποφάσισα ότι θέλω να την κάνω μόνο δημιουργική και να ανακαλύψω τι κρύβει το αύριο. Η ανασφάλεια; Η ανασφάλεια σε πεισμώνει και δεν της επιτρέπεις να επεμβαίνει αρνητικά.

Η αλλαγή είναι λοιπόν καλοδεχούμενη. Όσο δύσκολη κι αν φαίνεται. Όσο κι αν μοιάζει με βουνό. Είτε νιώθεις εγκλωβισμένος, είτε ψάχνεις για νέες προκλήσεις, είτε επιθυμείς να βρεις τον εαυτό σου, η μετάβαση σε κάτι νέο θα σε «σπρώξει» σε νέες διαδρομές.

Η πρόκληση της μετεγκατάστασης και ο αναπόφευκτος ενθουσιασμός της αυτοεξερεύνησης σε αναγκάζει να ξανασκεφτείς ποιος είσαι και τι πραγματικά θέλεις από τη ζωή…

Vassilia Camara

About Vassilia Camara

Γεννήθηκε στο όμορφο Μόντρεαλ του Καναδά. Πήγε σχολείο αλλά υποστηρίζει με πάθος ότι τα μαθήματα της ζωής είναι το... πραγματικό σχολείο. Εργάζεται στο χώρο των ΜΜΕ τα τελευταία 12 χρόνια στην Πάτρα κάνοντας λίγο πολύ τα πάντα. «Κρυφό» της πάθος η ζωγραφική. Από μικρή θυμάται να πιάνει χαρτί και να ζωγραφίζει με τις ώρες και μια ωραία μέρα στο ξεκάρφωτο την πήρε η αδελφή της από το χέρι και την πήγε σε μια σχολή σχεδίου μόδας. Κάποιες φορές στη ζωή θέλουμε έναν άνθρωπο να μας ταρακουνάει… Εργάζεται στο «thebest.gr» και είναι συνιδιοκτήτρια του «Beau Sillage». Χαλαρώνει με soft jazz, της αρέσει να ταξιδεύει σε δικούς της φανταστικούς κόσμους, αλλά και σε πραγματικούς, βρίσκει ομορφιά σε απλά καθημερινά πράγματα, είναι αισιόδοξη σε σημείο που εκνευρίζει τους άλλους αλλά δε τη νοιάζει και πιστεύει ότι η ευτυχία μπαίνει χωρίς να το καταλάβεις από την πόρτα που ξέχασες ανοιχτή…