Εδώ και 25 χρόνια, ο Tommy Hilfiger έχει παρουσιάσει το κλασικό, άνετο, αμερικάνικο στιλ ντυσίματος σε καταναλωτές σε όλο τον κόσμο. Τα σχέδια του δίνουν στο διαχρονικά κλασικό μια φρέσκια άποψη, και το διορατικό του γούστο έχει αποτελέσει την βάση για την ανάπτυξη ενός παγκόσμιου brand. Υπό τις οδηγίες του και με το όραμα του, το Tommy Hilfiger Group εξελίχθηκε σε ένα απο τα λίγα παγκοσμίως αναγνωρισμένα brands σχεδιαστών, προσφέροντας ένα ευρύ φάσμα ρούχων και αξεσουάρ εμπνευσμένα απο την Αμερική.

Έτσι λοιπόν, μία Τετάρτη απόγευμα αποφασίσαμε να επισκεφθούμε το ομώνυμο κατάστημα στην Πάτρα και να δούμε από κοντά τη νέα χειμερινή συλλογή. Με τα καταστήματα να είναι κλειστά βρήκαμε ευκαιρία να τρυπώσουμε σε κάθε γωνιά του εξαιρετικού κτιρίου και να δοκιμάσουμε τα πολύχρωμα πλεκτά πουλόβερ, τα must have κομμάτια της σεζόν, που δεν είναι άλλα από τα militaire τζάκετ, αλλά και τα -καθιερωμένα πλεόν- καρό πουκάμισα που χαρακτηρίζουν το label.

DSC_0114

DSC_0280

…Και ενώ δοκιμάζαμε το ένα ρούχο μετά το άλλο φωτογραφήσαμε και την ομάδα που κρατάει ζωντανό το πατρινό κατάστημα. Η μεταξύ τους χημεία δεν αφήνει κανέναν αδιάφορο αφού είναι κάτι που κάποιος μπορεί εύκολα να διακρίνει από το πρώτο κιόλας λεπτό.

Μιλήσαμε για μόδα αλλά και για το ανανεωμένο προφίλ της εταιρείας και καταλήξαμε να συζητάμε για τον τρόπο που ο ίδιος ο Hilfiger κατάφερε να εξελιχθεί στην βιομηχανία της μόδας.

Στη Νέα Υόρκη τράβηξε την προσοχή του Mohan Murjani, ενός επιχειρηματία που ήθελε να λανσάρει μια σειρά αντρικών ενδυμάτων και πίστεψε ότι το επιχειρηματικό υπόβαθρο του Hilfiger θα του έδινε την μοναδική δυνατότητα να προσεγγίσει την ανδρική μόδα με ένα καινούργιο τρόπο. Με την υποστήριξη του Murjani, ο Hilfiger παρουσίασε την πρώτη του collection το 1985 εκσυνχρονίζοντας του button-down πουκαμίσου, chinos, και άλλα κλασσικά ρούχα με ανανεωμένες γραμμές και λεπτομέρειες. Η χαλαρή, νεανική διάθεση των πρώτων του σχεδίων παραμένει σήμα κατατεθέν όλων των ακόλουθων collection του Hilfiger.

Το 1985, ο Hilfiger προσέλαβε τον θρυλικό διαφημιστή George Lois με σκοπό να δημιουργήσει μια αφίσα για το κέντρο της πλατείας Times Square της Νέας Υόρκης. Η πλέον διάσημη «αγγελία κρεμάλα» πυροδότησε την καριέρα του σχεδιαστή και δημιούργησε μια δυναμική και παραγωγική σχέση ανάμεσα στον Hilfiger και τον Lois. Το 2007, ο Hilfiger και ο Lois συνεργάστηκαν στην έκδοση του βιβλίου “Iconic America: A Roller-Coaster Ride through the Eye-Popping Panorama of American Pop Culture”, που παρουσιάζει ένα μωσαικό με πάνω απο 400 εικονικών και εικονοκλαστικών φωτογραφιών βγαλμένων απο την αμερικάνικη εμπειρία.

DSC_0344

DSC_0480

Όσο τα σχέδια του Hilfiger έγιναν ένα με την λαϊκή κουλτούρα, ο Hilfiger άρχισε να επεκτείνει το ξεχωριστό μήνυμα του brand σε διάφορα μέσα και πλατφόρμες. Γιορτάζοντας την μακρά σύνδεση του Hilfiger Denim και του μουσικού κόσμου το 2009 η εταιρεία παρουσίασε την διαδικτυακή επανάσταση του brand: www.hilfigerdenim.com. Η ιστοσελίδα επιτρέπει στους επισκέπτες της να μελετήσουν την τελευταία πρωτοποριακή Hilfiger Denim collection, ενώ απολαμβάνουν την μουσική που ενέπνευσε τα σχέδια.

DSC_0466

Η πολυδιάστατη προσωπικότητα του, τον έκανε να εγκαινιάσει το 1995 το The Tommy Hilfiger Corporate Foundation με στόχο την εμπλούτιση της σωματικής και πνευματικής ευημερίας της νεολαίας με έμφαση στην μόρφωση και στα πολιτιστικά προγράμματα που απευθύνονται σε διαφόρου τύπου πληθυσμιακές ομάδες.

DSC_0630

Κατα την διάρκεια των πέντε τελευταίων ετών ο Hilfiger υποστηρίζει επίσης τον Breast Health International, ένα παγκοσμίως γνωστό οργανισμό αφιερωμένο στην εύρεση της θεραπείας του καρκίνου του μαστού και επειδή ο Οκτώβριος είναι αφιερωμένος στον καρκίνο του μαστού και την πρόληψή του, είχαμε ένα παραπάνω λόγο να φωτογραφήσουμε τις 5 συλλεκτικές εκδόσεις τσαντών πρός όφελος του οργανισμού. Μέσω προηγούμενων πρωτοβουλιών, ο Hilfiger συνεργάστηκε με τις ηθοποιούς Cristiana Capotondi και Claudia Gerini, την Πρώτη Κυρία της Γαλλίας Carla Bruni, τη Δανέζα supermodel και φωτογράφο Helena Christensen, το διεθνές supermodel και ηθοποιό Milla Jovovich και πιο πρόσφατα με την ηθοποιό Renee Zellweger. Ως πρέσβειρες του προγράμματος, οι γυναίκες αυτές βοήθησαν στην συγκέντρωση χρημάτων και στην προώθηση των συλλεκτικών τσαντών. Το 50% των κερδών της συλλεκτικής έκδοσης δωρήθηκαν στο πρόγραμμα «Fund for Living» της Διεθνής Οργάνωσης για τη καταπολέμηση του Καρκίνου του Μαστού «Breast Health International».

DSC_0196

Info: Tommy Hilfiger Store, Ρήγα Φεραίου 78, Πάτρα

Τηλ.: 2610 622273

Photography: Πέτρος Πυλαρινός