O ηλικιωμένος Νόα πηγαίνει στο δωμάτιο της Άλι και την βρίσκει διαυγή ξανά. Η Άλι ρωτά τον Νόα τι θα απογίνουν όταν αυτή δεν θα μπορεί να θυμάται τίποτα πια και αυτός την διαβεβαιώνει ότι δεν θα την αφήσει ποτέ. Αυτή τον ρωτάει αν νομίζει ότι η αγάπη τους είναι τόσο δυνατή ώστε να “τους πάρει μακριά μαζί”. Ο Νόα της απαντά ότι νομίζει ότι η αγάπη τους μπορεί να κάνει τα πάντα. Λένε και οι δυο τους το πόσο αγαπούν ο ένας τον άλλον και κοιμούνται στο κρεβάτι της Άλι. Το επόμενο πρωί, μια νοσοκόμα τους βρίσκει νεκρούς στο κρεβάτι αγκαλιασμένους.

Αν σας είναι γνώριμο το τέλος αυτής της ιστορίας, τότε θα γνωρίζετε πού το έχετε δει. Για εκείνους που δεν σας θυμίζει, σας συμβουλεύω να νοικιάσετε την ταινία «Το Ημερολόγιο» του Νίκολας Κασσαβέτης βασισμένο στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Νίκολας Σπαρκς.

Όλη μας τη ζωή ψάχνουμε να βρούμε το άλλο μας μισό. Κι αν είσαι άνθρωπος που θέλει να βρίσκεται σε μια σχέση, σίγουρα θα ξέρεις τι είναι αυτό το οποίο σε κάνει να το επιθυμείς. Μεγαλώνοντας συναντάς πολλούς ανθρώπους στο διάβα σου μέχρι να έρθει εκείνη, η μία και μοναδική αγάπη, που θα σε ανεβάσει στα ουράνια. Αυτόν ή αυτή που θα γεμίσει την καρδιά σου και θα σέβεται αυτό που πραγματικά είσαι.

Αν ρωτήσουμε γιατί οι άνθρωποι θέλουν να βρίσκονται σε μια σχέση, πολλοί θα αναφέρουν λόγους όπως: «Θέλω να είμαι με κάποιον που μ’ αγαπά και με κάνει να νιώθω μοναδική/ό», «δεν θέλω να είμαι μόνη/μόνος», «θέλω οικογένεια», ή «θέλω να αισθάνομαι ασφαλής». Αυτό που δεν παραδεχόμαστε οι περισσότεροι ανοιχτά είναι πως ο λόγος που θέλουμε μια όμορφη σχέση, είναι το γεγονός ότι φοβόμαστε να μεγαλώσουμε μόνοι, και να μας πνίγει το αίσθημα της μοναξιάς.

Όλοι αναζητάμε αυτό το ιδανικό που έχει ο καθένας στο μυαλό μας. Γιατί να είμαστε σε μια σχέση που δεν νιώθουμε αγάπη, φροντίδα και ασφάλεια; Ποιος ο λόγος να έχουμε μια σχέση χωρίς το αίσθημα της πληρότητας;

Η πιο βαθιά και όμορφη εμπειρία στη ζωή είναι η αγάπη και πώς να την μοιράζεσαι. Αλλά δεν μπορούμε να μοιραστούμε την αγάπη αν δεν είμαστε γεμάτοι από αγάπη. Και όταν μάθουμε να γεμίζουμε τον εαυτό μας με αγάπη τότε δεν χρειαζόμαστε έναν σύντροφο να μας ολοκληρώνει… απλά επιθυμούμε να μοιραστούμε αυτή την ολοκλήρωση με τον σύντροφο μας.

Όταν δυο άνθρωποι γίνονται ένα γιατί επιθυμούν να μάθουν μαζί, να μεγαλώσουν μαζί, να μοιράζονται το χρόνο και την συντροφικότητα, την αγάπη και το πάθος, έχουν πάρα πολλές πιθανότητες να δημιουργήσουν μια σχέση που θα κρατήσει μια ζωή.

Γιατί στο τέλος, εκεί κάπου στην άκρη της διαδρομής, θέλεις αυτόν τον ένα και μοναδικό άνθρωπο να σε κρατάει γερά από το χέρι. Έναν άνθρωπο που σε αγαπάει όσο κι αν το δέρμα σου έχει ζαρώσει, τα χέρια σου θα τρέμουν…

Τότε μόνο μαθαίνεις να εκτιμάς το σύντροφό σου. Τότε που το απόθεμα του χρόνου μικραίνει και ξέρεις ότι με αυτόν τον άνθρωπο, όσο κι αν τα πόδια σου σε προδίδουν, θα χορέψεις το πιο όμορφο τανγκό της ζωής σου.

Vassilia Camara

About Vassilia Camara

Γεννήθηκε στο όμορφο Μόντρεαλ του Καναδά. Πήγε σχολείο αλλά υποστηρίζει με πάθος ότι τα μαθήματα της ζωής είναι το... πραγματικό σχολείο. Εργάζεται στο χώρο των ΜΜΕ τα τελευταία 12 χρόνια στην Πάτρα κάνοντας λίγο πολύ τα πάντα. «Κρυφό» της πάθος η ζωγραφική. Από μικρή θυμάται να πιάνει χαρτί και να ζωγραφίζει με τις ώρες και μια ωραία μέρα στο ξεκάρφωτο την πήρε η αδελφή της από το χέρι και την πήγε σε μια σχολή σχεδίου μόδας. Κάποιες φορές στη ζωή θέλουμε έναν άνθρωπο να μας ταρακουνάει… Εργάζεται στο «thebest.gr» και είναι συνιδιοκτήτρια του «Beau Sillage». Χαλαρώνει με soft jazz, της αρέσει να ταξιδεύει σε δικούς της φανταστικούς κόσμους, αλλά και σε πραγματικούς, βρίσκει ομορφιά σε απλά καθημερινά πράγματα, είναι αισιόδοξη σε σημείο που εκνευρίζει τους άλλους αλλά δε τη νοιάζει και πιστεύει ότι η ευτυχία μπαίνει χωρίς να το καταλάβεις από την πόρτα που ξέχασες ανοιχτή…