Στις γιορτές των Χριστουγέννων υπάρχουν πολλά οικογενειακά, φιλικά ή εταιρικά γεύματα που θα παραβρεθείς και θα αναρωτηθείς για το πρέπον μακιγιάζ. Σε αυτές τις περιπτώσεις, επειδή καθόμαστε αρκετά κοντά με άλλους ανθρώπους καλό θα ήταν να αποφεύγεις τις υπερβολές και να δημιουργείς ένα καθαρό, διακριτικό, φιλικό αλλά και συνάμα εορταστικό μακιγιάζ.

Πάμε λοιπόν να δούμε πως μπορείς να δημιουργήσεις ένα εκλεπτυσμένο μακιγιάζ για αυτήν την περίσταση.

Ξεκινάς, εφαρμόζοντας σε όλο το πρόσωπο την ενυδατική σου κρέμα και αφήνεις 5-10 λεπτά για να απορροφηθεί. Τώρα, ενυδάτωσε και τα χείλη, με ένα ενυδατικό χειλιών της αρεσκείας σου.

Άπλωσε με τα δάχτυλα ελάχιστη ποσότητα foundation, και κυρίως στις περιοχές που υπάρχει ανάγκη κάλυψης. Χρησιμοποίησε ένα προϊόν λάμψης (highlighter), κάτω από τα μάτια, κάτω από το τόξο του φρυδιού, και γύρω από το στόμα. Με απαλά χτυπηματάκια με το μεσαίο δάχτυλο, κάνε το προϊόν να εισχωρήσει στο δέρμα, μέχρι που να μην είναι πια ορατό.

Με μια διάφανη πούδρα, σετάρεις τη βάση που δημιούργησες. Χρησιμοποίησε λίγη ποσότητα πούδρας και δώσε μια μικρή έμφαση στο  «Τα» του προσώπου.

Σχημάτισε όμορφα φρύδια, γεμίζοντας τα κενά με ένα μολύβι φρυδιών.

Τα μάτια θα είναι ήσυχα αλλά ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα ασχοληθείς με αυτά. Στο κινητό βλέφαρο, άπλωσε μια μπεζ, ή μπεζ-γκρι σκιά. Για να δώσεις βάθος στο βλέμμα, χρησιμοποίησε μία καφέ –γκρι σκιά στο κόκαλο του άνω βλεφάρου. Σύρριζα στις βλεφαρίδες και με ένα υπό γωνία πινέλο εφάρμοσε καφέ σκούρα σκιά για να δώσεις ένταση στις βλεφαρίδες. Με ένα ψαλίδι βλεφαρίδων, γυρίζεις τις βλεφαρίδες και περνάς δυο στρώσεις μάσκαρας, δίνοντας έμφαση στην εξωτερική γωνία των ματιών. Αν επιθυμείς, περνάς και μια στρώση μάσκαρας και στις κάτω βλεφαρίδες. Στο εσωτερικό του κάτω βλεφάρου μπορείς να εφαρμόσεις μπεζ μολύβι ώστε να δώσεις μια ζωντάνια στο βλέμμα.

Στα χείλη εφάρμοσε κόκκινο μολύβι, σε όλη την επιφάνεια τους και στη συνέχεια εφάρμοσε το κόκκινο κραγιόν που θα πρέπει να είναι σε απόλυτη χρωματική αρμονία με το μολύβι. Μην χρησιμοποιήσεις lip gloss, είναι υπερβολή!

Ήρθε η ώρα του ρουζ. Το κραγιόν θα σου υποδείξει την ένταση που θα πρέπει να έχει το ρουζ. Χρησιμοποίησε ένα ροζ, ή ροζ – κόκκινο χρώμα στην αρχή με φειδώ και σταδιακά πρόσθεσε μέχρι να φτάσεις σε ένα καλαίσθητο αποτέλεσμα.

Είναι ένα φρέσκο, εορταστικό μακιγιάζ που θα σε δείχνει ανεπιτήδευτα περιποιημένη!

Καλά Χριστούγεννα με υγεία και ομορφιά!!!

Άρθρο: Διονυσία Κωνσταντίνου/Makeup Artist

Photo Credits: Φωτογραφία penygiannakou.com, Μακιγιάζ Διονυσία Κωνσταντίνου