Από την Πρέβεζα βρέθηκε να σπουδάζει στην Πάτρα αλλά δεν σταμάτησε λεπτό να σκέφτεται την μεγάλη του αγάπη που είναι το θέατρο. Έτσι λοιπόν, αφού τελείωσε την δραματική σχολή “Πράξη Επτά“, άρχισε να συμμετέχει σε πολλές θεατρικές παραστάσεις και να κερδίζει τις εντυπώσεις. Ο Τηλέμαχος Τσώλης τόλμησε να ακολουθήσει το όνειρο του και μαζί με τον Στρατή Πανούριο και την παράσταση “Happy Birthday Mr. Shakespeare” μας ξεκαθάρισε με τον πιο θεατρικό τρόπο, πως ήρθε για να μείνει!

unnamed

Πώς επέλεξες να γίνεις ηθοποιός στην Ελλάδα της κρίσης, καθότι τα πράγματα στον συγκεκριμένο χώρο δυσκολεύουν ολοένα και περισσότερο;

Έτυχε! Μέχρι να πάρω την απόφαση, δεν είχα διαβάσει πάνω από δύο βιβλία στη ζωή μου, δεν είχα δει παραστάσεις και πέρα από κάποιες απόπειρες ποίησης, δεν είχα σχέση με την τέχνη. Είχα ωστόσο κάποιους φίλους που σπούδαζαν σε δραματική σχολή. Έβλεπα την εξέλιξή τους, την ανοιχτοσιά τους και το πώς τους επηρέασε η ενασχόλησή τους με το θέατρο στην καθημερινή τους ζωή. Γοητεύτηκα. Πίστεψα πως υπάρχει ένας άλλος κόσμος. Τον είχα ανάγκη. Αμέσως έφυγα από την Πάτρα και άρχισα να δίνω εξετάσεις σε σχολές. «Αυτό τον κόσμο τον θέλω» σκέφτηκα «και δεν με νοιάζει ούτε η ανεργία, ούτε η κρίση ούτε τίποτα.» Άλλωστε, είμαι της γνώμης πως αν θες και ξέρεις πώς να παλεύεις και να κυνηγάς αυτά που ποθείς, δεν έχεις να φοβάσαι τίποτα.

unnamed-5

unnamed-6

Ποια εφόδια είναι απαραίτητα για κάποιον που θέλει να ακολουθήσει τον δρόμο της υποκριτικής;

Αλητεία, ρομαντισμός και διάβασμα. Α! και ατσαλένια νεύρα.

Σε ποιο είδος υποκριτικής νομίζεις πως ανήκεις;

Σε εκείνο που ξεκινάει από τον άνθρωπο και έχει σαν στόχο τον άνθρωπο. Σε εκείνο που γεννά ερωτήματα και δεν δίνει λύσεις. Σε εκείνο που έχει να πει κάτι στον άλλον. Είτε είναι δράμα είτε είναι κωμωδία. Άλλωστε το να κάνεις θέατρο στις μέρες μας είναι μια πράξη επαναστατική.

unnamed-7

Κινηματογράφος, θέατρο ή τηλεόραση; Τι σε εξιτάρει περισσότερο σαν νέο ηθοποιό και γιατί;

«Μόνο» θέατρο έχω παίξει μέχρι στιγμής. Έχω πολλά να μάθω ακόμη από εκεί. Ωστόσο αν παράλληλα προκύψει κάποιο σήριαλ ή κάποια ταινία δεν θα πω όχι. Ένας ηθοποιός πρέπει να αγαπάει την Τέχνη του και τους εκάστοτε ρόλους του όπου και να βρίσκεται είτε στη Τηλεόραση, είτε στη κάμερα, είτε στο σανίδι.

Θεωρείς ότι το κοινό στην Πάτρα είναι «εκπαιδευμένο» ή παρασύρεται από το ρεύμα των πολλών;

Διαφωνώ κάθετα με την έννοια του εκπαιδευμένου κοινού στην χώρα μας. Πώς μπορούμε να μιλάμε για καλλιτεχνική παιδεία όταν δεν υπάρχει ουσιαστική παιδεία; Όλες οι παραστάσεις είναι για όλους. Το θέατρο είναι για όλους. Απλώς χρειάζεται μια ώθηση, ένα κίνητρο και εισιτήριο στα πλαίσια του λογικού (να αντέχει η τσέπη αλλά να πληρώνονται και οι συντελεστές και άντε μωρέ ας παίρνουμε και κανένα ένσημο).

unnamed-1

unnamed-2

Είναι η δεύτερη φορά που συνεργάζεσαι με τον Πατρινό αλλά και συνονόματο Τηλέμαχο Τσαρδάκα. Ποιο είναι τα στοιχεία που κάνουν μια συνεργασία ιδανική;

Ένας σκηνοθέτης πρέπει αρχικά να σε εμπνέει. Έπειτα, να ταιριάζεις αισθητικά, να υπάρχει εμπιστοσύνη, να σε σέβεται όσο και εσύ και οπωσδήποτε ντόμπρες συμφωνίες. Ο συνονόματος είναι πολύ έξυπνος άνθρωπος με ωραίο γούστο. Εξ αρχής ήτανε βοηθός στο να ερευνήσουμε το πολύ σύνθετο κείμενο του Κων/νου Μάγνη «Μπλάνκο», συνεπής στις συμφωνίες μας και καλή παρέα.

Ποιος είναι ο ρόλος που σε έχει επηρεάσει και θα ήθελες να ερμηνεύσεις μελλοντικά;

Θα ήθελα πολύ κάποια στιγμή να καταπιαστώ με τον Τίτο Ανδρόνικο από το ομώνυμο έργο του Ουίλιαμ Σαίξπηρ (το οποίο έχει 33 πτώματα και μια νεκρή μύγα). Ένας άνθρωπος συνεπής στους θεσμούς και τους νόμους της Ρώμης για την οποία πολέμησε πολλές δεκαετίες και έχασε πολλούς γιούς και η οποία Ρώμη τον πρόδωσε σφοδρά. Ο ίδιος έσφαξε τον επαναστάτη γιό του, είδε την κόρη του ακρωτηριασμένη και ατιμασμένη (την οποία μαχαιρώνει στο τέλος). Στο τέλος, παρόλο που ο ίδιος βρίσκεται στα όρια της τρέλας βρίσκει κουράγιο για εκδίκηση. Άντε παίξε μια τέτοια εξέλιξη και πορεία ενός ανθρώπου – ρόλου.

unnamed-3

Ποιον Έλληνα ηθοποιό θαυμάζεις και γιατί;

Ντίνος Ηλιόπουλος. Φωνάρα, χορευτής άψογος, κωμικός στα όρια της commediadel’ arte, που μπορούσε να παίξει άνετα και σε ταινίες filmnoir (βλ. Ο Δράκος). Κρίμα που δεν δοκίμασε το Hollywood.

unnamed-4

Ποιες είναι οι φιλοδοξίες σου για το μέλλον;

Προσωπικά θα ήθελα να μάθουμε οι Έλληνες επιτέλους να ψηφίζουμε, να μας απασχολούνε τα κοινά, να μορφωνόμαστε και να επαναστατούμε. Θα ήθελα να μπορώ να βιοπορίζομαι αποκλειστικά από την Τέχνη μου και να αγοράσω μια HarleyDavidsonSporster 883 κυβικά. Αυτά. Α! και μακριά άγχος, πολύ αγάπη και αλητεία.

Εάν το Beau Sillage ήταν θεατρικό έργο ποιο θα ήταν και γιατί;

“Beauty is everywhere but not everyone sees it” η φράση ε; χμ! Σαν αίσθηση μου κάνει κάτι σε Όσκαρ Ουάιλντ. Ίσως το «Η σημασία του να είναι κανείς σοβαρός».

unnamed-8

Pepy Roumelioti

About Pepy Roumelioti

Γεννήθηκε μεγάλωσε και σπούδασε στην Πάτρα. Είναι κορίτσι από σπίτι με γαλλικά πιάνο μπαλέτο, χωρίς τα γαλλικά και το πιάνο. Μικρή ήθελε να γίνει μπαλαρίνα μέχρι, που ο Christian Louboutin αρνήθηκε να σχεδιάσει ένα ζευγάρι pointe shoes για εκείνη. Λατρεύει τη μόδα, τις δραστηριότητες και το καλό φαγητό. Αν και οι σπουδές της αφορούν την σωστή διαχείριση των οικονομικών σε μία επιχείρηση, εκείνη ειδικεύτηκε στην επικοινωνία, τη διοίκηση, και τις δημόσιες σχέσεις. Είναι ιδρύτρια του «Beau Sillage», έχει εργαστεί ως Fashion Editor στο περιοδικό «The Βest» και το όνειρό της είναι, να αποκτήσει το δικό της περιοδικό μόδας, τη δική της εταιρεία επικοινωνίας, να γυρίσει όλο τον κόσμο ή και τα τρία μαζί!