Καλή εβδομάδα σε όλους!!! Στο σημερινό Δευτεριάτικο post θα μιλήσουμε για τα Cinemagraphs, ή αλλιώς ελεύθερες κινηγραφίες. Όσοι ασχολούνται με την φωτογραφία και τον κινηματογράφο σίγουρα θα ξέρουν περί τίνος επρόκειτο και όσον αφορά εσάς που δε γνωρίζουν, σας δίνουμε τις απαραίτητες πληροφορίες παρακάτω.

*Tι είναι τα Cinemagraphs;

Φωτογραφίες στις οποίες εμφανίζεται μια μικρή επαναλαμβανόμενη κίνηση. Συνήθως, δημοσιεύονται με μορφή κινούμενου GIF και δίνουν τη ψευδαίσθηση του βίντεο στους θεατές. 

*Όσον αφορά τη δημιουργία τους, γίνεται ως εξής:

Πολλές φωτογραφίες ή βίντεο, μικρής διάρκειας, με τη βοήθεια ενός λογισμικού επεξεργασίας εικόνας, συνδυάζονται όλα μαζί, με αποτέλεσμα τη δημιουργία πολλών διαδοχικών καρέ. Με αυτό το τρόπο η κίνηση ενός μέρους της εικόνας αντιλαμβάνεται ως συνεχής και έρχεται σε αντίθεση με τη στασιμότητα της υπόλοιπης εικόνας.

*Από που προήλθε ο όρος;

Στις αρχές του 2011, δύο Αμερικανοί φωτογράφοι, οι Kevin Burg και Jamie Beck, χρησιμοποίησαν τη συγκεκριμένη τεχνική ώστε να δώσουν ζωντάνια σε φωτογραφίες ειδήσεων και μόδας. Ουσιαστικά, συνδέει δύο όρους, τον κινηματογράφο (cinema) και την φωτογραφία (photograph) σε μία λέξη Σίνεμαγκραφς (Cinemagraphs).

Και αφού μάθαμε τι ακριβώς είναι ο όρος αυτός, από πού προήλθε και με ποιο τρόπο μπορούμε να φτιάξουμε τέτοιες εικόνες, ακολουθούν οι 15 καλύτερες κινούμενες φωτογραφίες που επιλέξαμε για τους αναγνώστες του Beau Sillage!

Gif-tourniquet-foret-Erstein-600

Gif-Tram-Stras_600

Gif-Working-Late_Saatchi-600

gil.gif

Journal_000000-600

julien-3

B29Ylw3

Balancoires_600

Cinemagraphs_thumb[1]

Fenetre-1_000000-crop-600-2

julien-7

julien-9

tumblr_n00kw9lxF21rxv7dko2_500

wS2NcgX

* Όσοι ενδιαφέρεστε να φτιάξετε το δικό σας GIF, μπορείτε να συμβουλευτείτε αυτό το χρήσιμο video:

** Επίσης, υπάρχουν επτά εφαρμογές για Android & Ios κινητά, τις οποίες μπορείτε να κατεβάσετε εύκολα και γρήγορα:

1. Cinemagr.Am,  2. Flixel ,  3. Echograph,  4. Kinotopic,  5. ICinegraph, 6.  Fotodanz, 7. Pictoreo

Konstantina Peloni

About Konstantina Peloni

Όλα για εκείνη άρχισαν στις 15 Ιουνίου όπου είχε την πρώτη επαφή με τον κόσμο. Μεγάλωσε και σπούδασε στην Αθήνα. Από μικρή ασχολήθηκε με το χορό και την ενόργανη αλλά γρήγορα τα παράτησε. Μετά το τέλος του σχολείου, αποφάσισε ν’ ασχοληθεί με τη μεγάλη της αγάπη που είναι το ραδιόφωνο.Παράλληλα, αν και για το νεαρό της ηλικίας της εργάστηκε σε αρκετά ενημερωτικά και κοινωνικά sites ως αρθρογράφος. Μία από τις πιο σημαντικές δραστηριότητές της είναι ο εθελοντισμός στο Χαμόγελο του Παιδιού. Λατρεύει το χειμώνα, τις βόλτες στη θάλασσα, το καλό φαγητό, τα ταξίδια και τη σοκολάτα. Πιστεύει πως οι μικρές χαρές της ζωής βρίσκονται σε απλές καθημερινές στιγμές. Τέλος, η ομορφιά της ψυχής είναι το σημαντικότερο πλεονέκτημα ενός αθρώπου.