Οι βραδιές του Ιούνη είναι με διαφορά οι πιο νοσταλγικές βραδιές. Μετά θα έβαζα τις βραδιές του Αυγούστου. Αυτές όμως  έχουν νότες άλλου τόνου, πιο ερωτικού. Τέτοιες νύχτες όπως η σημερινή μου ξυπνούν βιώματα του παρελθόντος. Όμορφες, γεμάτες νύχτες με γέλια και παρέες που στο μυαλό σου αντηχούν ευχάριστα και σε κάνουν να χαμογελάς. Θυμάμαι τώρα ένα φίλο απ’ τα παλιά που τέτοιες νύχτες συνήθως τον έπιανε να μας κάνει κήρυγμα για το καλοκαίρι. Το καλοκαίρι δεν έχει έρθει ακόμη μας έλεγε. Επίσημα μπαίνει στις 21 του Ιούνη.

Σήμερα, σχεδόν 10 χρόνια μετά, κάθομαι στο μπαλκόνι και γράφω. Στο background παίζει μουσική που με βοηθά να κάνω τις σκέψεις μου λέξεις ,για να εκφραστώ σωστά. Η νύχτα δεν είναι ήσυχη. Ακούω αμάξια να περνούν με ταχύτητα. Πιο δίπλα μια παρέα γελάει κοροϊδεύοντας. Εκεί το συνειδητοποίησα. Το αεράκι παίζει με την κουρτίνα και το αισθάνομαι στο σώμα μου. Τα λουλούδια μοσχομυρίζουν στο μπαλκόνι. Νιώθω ευεξία. Μια αναζωογονητική δροσιά που μαζί με τη μουσική και τα γέλια πιο μακριά, μου μαρτυρούν ότι το καλοκαίρι έχει έρθει. Είναι από αυτές τις στιγμές που κάθε χρόνο έρχονται νομίζω σε όλους μας ξαφνικά. Μπορεί να είσαι οπουδήποτε, να ασχολείσαι με οτιδήποτε αλλά την έλευση της κάθε εποχής την αντιλαμβάνεσαι στιγμιαία. Μία μυρωδιά, ένα τραγούδι, ένα βράδυ που θα τα πίνεις με φίλους.

Πόσο όμορφα είναι να βρίσκεσαι στην Ελλάδα το καλοκαίρι. Και φυσικά δεν μιλάω από τουριστικής άποψης. Μιλάω από την άποψη της ζεστής αγκαλιάς που μυρίζει Ελλάδα. Περπατάς στην Πλάκα βραδάκι και σε κάθε στενό ξεπηδούν μαγαζάκια γεμάτα με παρέες που με τα γέλια τους και τα ποτήρια τους υψωμένα, σε κάνουν να νιώθεις άνετα. Τα παραδοσιακά ουζερί με τις άκρως ελληνικές παραδοσιακές και ρεμπέτικες μουσικές, το πλακόστρωτο, οι βοκαμβίλιες με τη γεμάτη μυρωδιά τους που σκαρφαλώνουν τα όμορφα σπιτάκια και υψώνονται μέχρι τον ουρανό…  Καλοκαιράκι!

Το καλοκαιράκι έφτασε λοιπόν άσχετα με το πότε μπαίνει επίσημα. Αν δεν το έχεις νιώσει ακόμη, είμαι σίγουρος πως με μία βόλτα σε οποιοδήποτε μέρος και να είσαι, θα ξεπροβάλει από ένα στενό, θα σε αγκαλιάσει και θα σε παρασύρει μαζί του στις φετινές περιπέτειες σου.

Άντε, καλό καλοκαίρι!

George Mylonas

About George Mylonas

Είναι 26 και περίπου στα μισά της ηλικίας του κατάλαβε πως βαριέται ό,τι μπορεί να χαρακτηριστεί στατικό και σύνηθες. Γι’ αυτό ρίχτηκε με τα μούτρα στις σάλτσες της ζωής, όχι στο κυρίως πιάτο της. Έτσι γεννήθηκε. Μέσα στην τέχνη. Οι δοτικοί γονείς του, τον έσπρωξαν μαλακά και πριν το καταλάβει βρέθηκε να σπουδάζει την τέχνη και τον πολιτισμό στο πιο φιλότεχνο νησί της Ελλάδας. Τελείωσε και τώρα βγάζει το ψωμί του στο καζάνι της Αθήνας δουλεύοντας σε ένα περιοδικό. Έχει δύο χέρια. Ένα για την κιθάρα του και ένα για τη φωτογραφική του μηχανή. Λατρεύει τη μουσική και δεν θα σταματήσει να το κάνει. Φωτογραφίζει μόνο αυτά που κάτι του λένε. Αυτά που πίσω τους κρύβουν μια ιστορία, που κάποιος πρέπει να την πει. Του αρέσει το χουχουλιαστό σινεμά, η σούπα με λεμόνι και τα eurotrips. Του τη σπάνε οι μισάνθρωποι, η αδικία και το blue cheese. Τον τρομάζουν τα αεροπλάνα και η έλλειψη χιούμορ.