Το TEDxUPatras θα λάβει χώρα την 1η Νοεμβρίου 2014 στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών. Στο ανεξάρτητα οργανωμένο, με την άδεια του TED, συνέδριο θα συμμετέχουν ομιλητές από την Ελλάδα και θα παρουσιαστούν βίντεο σχετικά με το θέμα «Beyond the known» («Πέρα από τα συνηθισμένα»).

Η βασική ομάδα του TEDxUPatras αποτελείται από 17 εθελοντές ενώ επιπλέον εθελοντές θα συνδράμουν στην ημέρα διεξαγωγής του συνεδρίου. Ο στόχος μας ως ομάδα είναι να παρουσιάσουμε νέες και καινοτόμες ιδέες προσφέροντας την καλύτερη δυνατή εμπειρία στους συμμετέχοντες ενώ φιλοδοξούμε το πρώτο TEDxUPatras να αποτελέσει έναυσμα για ουσιώδεις συζητήσεις και συνέργιες που θα επηρεάσου θετικά των τοπική κοινότητα σε διάφορα επίπεδα.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η Μαγδαλήνα Πέτσα, Curator & Licensee του TEDXUPatras

«Πέρα από τα συνηθισμένα»… το πρώτο μα πολλά υποσχόμενο TEDxUniversity of Patras είναι πλέον γεγονός. Μια ομάδα εθελοντών με πάθος, ενθουσιασμό και διάθεση για προσφορά εργάζεται για την πραγματοποίησή του εδώ και αρκετό καιρό.

Σε μια δύσκολη εποχή επιδιώκουμε να αλλάξουμε τον τρόπο σκέψης μας, να σκεφτούμε και να δράσουμε θετικά. Με ρεαλισμό αλλά και αισιοδοξία να εστιάσουμε στις λύσεις και όχι στα προβλήματα της κοινωνίας μας.

Στηρίζουμε και προβάλλουμε την έμπνευση, τη δημιουργικότητα, την πρωτοβουλία και την καινοτομία, δίνοντας το λόγο σε ανθρώπους που έκαναν το πολυπόθητο «βήμα πέρα από τα συνηθισμένα», που κατάφεραν να κάνουν το όραμά τους πράξη. Και από αυτούς εμπνεόμαστε κι εμείς και φιλοδοξούμε να γίνει το ίδιο και με όσους παρευρεθούν στο event μας ή το παρακολουθήσουν στο μέλλον.

Και ανοίγουμε σε κάθε ενδιαφερόμενο μια «πόρτα» για συζητήσεις και δράσεις με «κλειδί» τα όνειρά μας, το πάθος μας για πρόοδο, το όραμα για μια καλύτερη ζωή.

Ελάτε μαζί μας για να μοιραστείτε την εμπειρία μιας νέας οπτικής για τον κόσμο μας και για να κάνουμε μαζί ένα πρώτο βήμα αναζήτησης των δυνατοτήτων που υπάρχουν για να αλλάξει κάτι ουσιαστικά στην κοινωνία μας.

Ομιλητές στο TEDxUPatras θα είναι οι:

Νίκος Σαφαρής- Ιδρυτής της «Φιλοτεχνικής», όπου εθελοντές προσφέρουν μαθήματα σε ενήλικες

Αρετή Γεωργιλή- Ιδρύτρια του βιβλιοπωλείου και χώρου εκδηλώσεων “Free Thinking Zone”

Άγις Μουρελάτος & Σπύρος Γιωτάκης-Αρχιτέκτονες, σχεδίασαν το Κέντρο Επισκεπτών στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Πέτρος Δαμιανός, Λυκειάρχης του σχολείου του Ειδικού Καταστήματος Κράτησης Νέων Αυλώνα

Δημήτρης Κοντοπίδης-Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Εταιρίας για την Ινώδη Κυστική Νόσο

Βασίλειος Κωστόπουλος- Καθηγητής του Πανεπιστημίου Πατρών, Διευθυντής του Εργαστηρίου Τεχνικής Μηχανικής, μέλος της ομάδας που δημιούργησε το SEATRAC, ένα μηχανισμό που επιτρέπει αυτονομία στη θάλασσα στα άτομα με αναπηρία στα κάτω άκρα

Παναγιώτης Τσάγγας- Συνιδρυτής της startup Susurrus, co-curator του Open Coffee Patras

Μαίρη Τσιάνα- δημιουργός του “3asyR”, μιας πρότυπης πλατφόρμας ανάγνωσης για δυσλεκτικούς στο διαδίκτυο  Ελίνα Κορδαλή- Σχεδιάστρια Μόδας, ιδρύτρια του brand “Madame Shou Shou”

Γεράσιμος Ρασσιάς-Επίκουρος Καθηγητής Οργανικής Χημείας Πανεπιστημίου Πατρών

Ο δημοσιογράφος Άρης Δημοκίδης θα είναι ο παρουσιαστής της εκδήλωσης η οποία θα κλείσει με performance από τους Jorge & Joanna χορευτές και καθηγητές αργεντίνικου tango.

To TEDxUPatras τελεί υπό την αιγίδα του Πανεπιστημίου Πατρών ενώ χορηγοί είναι η «AirTickets» και η «Αχαϊκή Φάρμα».

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το TEDxUPatras, παρακαλούμε επισκεφθείτε το http://2014.tedxupatras.com/

Σχετικά με το TEDx, x=ανεξάρτητα οργανωμένο συνέδριο

Το TEDx είναι ένα πρόγραμμα τοπικών, ανεξάρτητα οργανωμένων συνεδρίων που προσφέρουν στους συμμετέχοντες μια εμπειρία παρόμοια με αυτή του TED, στο πνεύμα των «Ιδεών που αξίζει να διαδοθούν». Σε ένα συνέδριο TEDx, βίντεο από TED Talks και ομιλητές συνδυάζονται για να πυροδοτήσουν συζητήσεις και διασυνδέσεις σε μικρές ομάδες ατόμων. Αυτά τα τοπικά, ανεξάρτητα οργανωμένα συνέδρια ονομάζονται TEDx, όπου x=ανεξάρτητα οργανωμένο συνέδριο. Το TED προσφέρει γενική καθοδήγηση για το πρόγραμμα TEDx, αλλά τα συνέδρια TEDx είναι οργανωμένα ανεξάρτητα (υπόκεινται σε ορισμένους κανόνες και κανονισμούς).

Σχετικά με το TED

To TED είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός, αφιερωμένος στις «Ιδέες που αξίζει να διαδοθούν». Ξεκίνησε ως ένα τετραήμερο συνέδριο στην Καλιφόρνια πριν σχεδόν 30 χρόνια, και πλέον το TED υποστηρίζει την αποστολή του με πολλαπλές πρωτοβουλίες. Τα δύο ετήσια συνέδρια TED προσκαλούν τους κορυφαίους στοχαστές και πράττοντες παγκοσμίως να μιλήσουν για 18 λεπτά για ποικίλα θέματα. Ομιλητές σε συνέδρια TED έχουν υπάρξει οι  Bill Gates, Jane Goodall, Elizabeth Gilbert, Sir Richard Branson, Nandan Nilekani, Philippe Starck, Ngozi Okonjo- Iweala, Isabel Allende και ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας Gordon Brown. Το TED2014 Conference έλαβε χώρα στο Βανκούβερ ενώ το  TED Global 2014 πραγματοποιήθηκε στο Rio de Janeiro της Βραζιλίας.

Οι πρωτοβουλίες του TED συμπεριλαμβάνουν το TED.com, όπου νέες TED Talks «ανεβαίνουν» καθημερινά, το Open Translation Project, το οποίο παρέχει υπότιτλους και διαδραστικές απομαγνητοφωνήσεις καθώς και μεταφράσεις από εθελοντές σε ολόκληρο τον κόσμο, την εκπαιδευτική πρωτοβουλία TED-Ed, και τα TEDBooks, σύντομα e-books για ισχυρές ιδέες. Το TED έχει καθιερώσει το ετήσιο TED Prize, με το οποίο εξαιρετικά άτομα με επιθυμία να αλλάξουν τον κόσμο βοηθούνται να πραγματοποιήσουν τα σχέδιά τους, το TEDx, το οποίο υποστηρίζει μεμονωμένα άτομα ή ομάδες να οργανώσουν τοπικά, ανεξάρτητα συνέδρια παρόμοια με αυτά του TED, και το πρόγραμμα TED Fellows, το οποίο βοηθά καινοτόμους από ολόκληρο τον κόσμο να ενισχύσουν τον αντίκτυπο των αξιόλογων σχεδίων και δραστηριοτήτων τους. 

Ακολουθήστε το TED στο Twitter http://twitter.com/TEDTalks, ή στο Facebook http://www.facebook.com/TED Για πληροφορίες σχετικά με τα επερχόμενα συνέδρια TED, επισκεφθείτε http://www.ted.com/ registration