Το 3rd Floor είναι ένα brand χειροποίητου κοσμήματος που βασικό σκοπό έχει την αποκάλυψη του στιλ που κρύβεται πίσω από κάθε χαρακτήρα. Μικρές αλλά μοναδικές λεπτομέρειες, δημιουργούν τάση στην βιομηχανία της μόδας και των κοσμημάτων. Μέσα από τις γνώσεις της αρχιτεκτονικής, του σχεδίου και της μόδας, οι σχεδιαστές του 3ου ορόφου δημιουργούν κοσμήματα που βασίζονται στην αρμονία που δίνουν οι αρχές της Γεωμετρίας.

Κολιέ με μακριές αλυσίδες, διάφορα στοιχεία και πολύχρωμες φυσικές πέτρες είναι τα χαρακτηριστικά της συλλογής Φθινόπωρο/Χειμώνας 2014-2015. Χαλκός, αλπακάς, μπρούτζος  και ασημί προσφέρουν διαφορετικές αποχρώσεις καλύπτοντας  τις προσδοκίες του καθενός. Oι δημιουργοί του “The 3rd Floor” μιλούν στο Beau Sillage

Untitled1v2

Πείτε μας λίγα πράγματα για εσάς και το brand 3rd Floor. Πώς προέκυψε το όνομα;

Η αλήθεια είναι ότι προσπαθούσαμε αρκετές ημέρες να βρούμε όνομα που θα μπορούσε να αντιπροσωπεύει αυτό που κάνουμε, ώσπου μια μέρα κοιτάζοντας έξω από το παράθυρο συνειδητοποιήσαμε ότι είμαστε στον τρίτο όροφο. Έτσι προέκυψε το 3rd floor που σημαίνει καθαρά την τοποθεσία μας. Όλα ξεκίνησαν εδώ στον 3ο όροφο.

Το brand σας πιστεύετε πως είναι ελληνικό ή θεωρείτε πως απευθύνεται σε ευρύτερο κοινό; Σχεδιάζετε με γνώμονα την ελληνική αγορά;

Το brand μας ήδη έχει ανοίξει τα φτερά του στο εξωτερικό με showroom στην Ιαπωνία και την Γαλλία, μαγαζιά σε Βέλγιο, Φιλανδία, Ισπανία, Τουρκία Ελβετία είναι κάποιες από τις συνεργασίες που μας κάνουν υπερήφανους. Σχεδιάζουμε με γνώμονα την αγάπη και την δημιουργία για αυτό που κάνουμε, οπότε νομίζουμε ότι απευθύνονται σε όλους.

3rdfloormodelfw1451144v2

Ποια είναι τα χαρακτηριστικά που κάνουν τη σχεδιαστική σας φιλοσοφία να ξεχωρίζει;

Οι απλές γεωμετρικές γραμμές, η επιμονή στην λεπτομέρεια και ότι τα κοσμήματα μας μπορούν να αποτελέσουν από μόνα statement στην εμφάνιση του καθενός.

Πώς προσεγγίζετε την κάθε συλλογή; Μέσα από ποιο πρίσμα;

Πάντα ακολουθούμε τις τάσεις της παγκόσμιας μόδας αλλά κυρίως αντιμετωπίζουμε την κάθε κολεξιόν διαφορετικά. Επειδή είμαστε 3 άτομα που ασχολούμαστε με τον σχεδιασμό, συνήθως ξεκινάμε ο καθένας με τι θα ήθελε ο ίδιος να φοράει, έπειτα ενώνουμε όλοι τις σκέψεις μας και τα πρώτα σχέδια για να δέσουμε μια ολόκληρη κολεξιόν.

Ποια είναι τα επόμενα σχέδια σας; Το όραμα;

Ευελπιστούμε να κάνουμε μια επίσης επιτυχημένη δεύτερη παρουσία στην έκθεση “Who’s Next” στο Παρίσι, οπότε να συνεχίσει και να εδραιωθεί η παρουσία μας στην παγκόσμια αγορά.

3rdfloormodelfw1451141v2

Τι διαφορετικό έχουν να προσφέρουν τα κοσμήματά σας σε αυτόν που τα φορά, και ειδικότερα σε μία διεθνή αγορά;

Δεν θα πούμε διαφορετικό θα πούμε προσωπικό, πολλά από τα κοσμήματα μας μπορούν να γίνουν πολύ προσωπικά για τον αγοραστή καθώς έχει την δυνατότητα να γράψει ό,τι αυτός επιθυμεί.

Πήρατε την απόφαση να δραστηριοποιηθείτε επιχειρηματικά κατά την διάρκεια της οικονομικής κρίσης που βιώνουμε τα τελευταία χρόνια στην χώρα μας με μεγάλη επιτυχία! Τι είναι αυτό που σας ώθησε σε αυτή την απόφαση;

Θα χρησιμοποιήσουμε την κλισέ φράση «η κρίση γεννάει ευκαιρίες». Θέλαμε να ξεφύγουμε από την απαισιοδοξία και την «κατάθλιψη» που δημιουργεί μια οικονομική κρίση και έτσι ξεκινήσαμε να σχεδιάζουμε αρχικά σαν χόμπι. Σίγα σιγά αυτό που ξεκινήσαμε σαν χόμπι έπαιρνε διαστάσεις που και οι ίδιοι δεν τις περιμέναμε.

Όλοι μας έχουμε τις δουλειές μας αλλά ο 3ος όροφος αποτελεί την παιδική μας χαρά.

Τι δε θα αλλάζατε ποτέ στη διαδικασία κατασκευής των δημιουργιών σας;

Την επιθυμία που έχουμε για οτιδήποτε καινούριο, δεν επαναπαυόμαστε σε κάτι που πουλάει ή που αρέσει, ψάχνουμε το επόμενο βήμα συνεχώς.

Ποια στιγμή πάνω στη δουλειά σας είναι αυτή που αγαπάτε περισσότερο;

Όταν μας γυρίζει σαν feedback η ευχαρίστηση ενός πελάτη που αγόρασε κόσμημα μας.

Νέος φάκελος

 Info 

Διεύθυνση: Ηρακλείου 320 & Παρνασσού 1, Νέα Ιωνία

Tηλ: 210277002 , Fax: 2102712008

Web: www.3rdfloor.com.gr

FB: facebook.com/3rdfloorjewels

Michail Passos

About Michail Passos

Ο Μιχαήλ γεννήθηκε το 1980 και κατοικεί στην Κηφισιά. Έχει πάθος με τα ταξίδια, την φωτογραφία και την τέχνη, ενώ δεν λέει ποτέ όχι στο διάβασμα ενός καλού βιβλίου. Αγαπά την οργάνωση εκδηλώσεων και τρελαίνεται για τους ντοματοκεφτέδες της Αλεξάνδρας. Αντιπαθεί την αγένεια, την υπερβολή και τις μπάμιες. Απόφοιτος οικονομικών σπουδών και κάτοχος MBA, έπειτα απο αρκετές αναζητήσεις και ενασχόληση σε διάφορα πεδία τον κέρδισε η βιομηχανία της μόδας. Όταν δεν εργάζεται ως brand manager για τον Nassos Ntotsikas και την Fashion Assured αρθρογραφεί, χάνεται στον κυβερνοχώρο και οργανώνει τα επόμενα ταξίδια του.