Μικρές οάσεις πρασίνου στο κέντρο της πόλεις αποτελούν αστικούς παραδείσους ντόπιων και επισκεπτών που αναζητούν έναν χώρο για περίπατο, ποδηλασία, βαρκάδα ή ακόμα και για ψάρεμα! Τα πάρκα σε διάφορες πόλεις του κόσμου πρασινίζουν ανά εποχή, ανθίζουν την άνοιξη και αποτελούν σήμα-κατατεθέν κάθε τόπου.

Επιπλέον είναι το σημείο εκκίνησης για μια συνάντηση που θα σημαίνει χαλάρωση κάτω από τον ήλιο και μερικές ώρες ξενοιασιάς σε αστικό φυσικό τοπίο. Σημαντική η παρουσία των χώρων πρασίνου μέσα στις πόλεις όχι μόνο γιατί ομορφαίνουν το τοπίο αλλά και επειδή αποτελούν τον πνεύμονα κάθε μεγαλούπολης.

Δείτε στη συνέχεια 10 από τα ωραιότερα πάρκα στον πλανήτη.

parkaki1

1. Keukenhof, Lisse, Ολλανδία

parkaki2

2. City Park, Νέα Ορλεάνη

parkaki3

3. Balboa Park, Σαν Ντιέγκο

parkaki4

4. Ueno Park, Τόκιο

Phoenix Civic Space Park

5. Civic Space Park, Φοίνιξ

parkaki6

6. Hyde Park, Λονδίνο

parkaki7

7. Phoenix Park, Δουβλίνο

parkaki8

8. Villa Doria Pamphili, Ρώμη

parkaki9

9. Millennium Park, Σικάγο

parkaki10

10. Central Park, Νέα Υόρκη

Adamantia Nifora

About Adamantia Nifora

Η Αδαμαντία είναι γεωπόνος. Σπούδασε Ανθοκομία - Αρχιτεκτονική τοπίου στην Άρτα. Η αγάπη της για τη φύση την έκανε, να διευρύνει περισσότερο τις σπουδές της μέσω του τμήματος Περιβαλλοντικού Σχεδιασμού Πόλεων και Κτιρίων στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, στο οποίο κάνει το μεταπτυχιακό της. Επίσης, γράφει στη στήλη «go green» που φιλοξενείται από το «thebest.gr» για κήπους, λουλούδια και δίνει συμβουλές σε ό,τι αφορά το πράσινο.