Ο ιρλανδός γλύπτης Kevin Francis Gray δουλεύει κυρίως με μπρούντζο και μάρμαρο για να δημιουργήσει εξιδανικευμένες μορφές ντυμένες με ύφασμα, ύφους νεοκλασικών ή μπαρόκ γλυπτών. Αν και, σε αντίθεση με τους θεούς ή βασιλειάδων που θα περίμενε κανείς να δει περισσότερες λεπτομέρειες, ο Gray δημιουργεί γλυπτά απλών ανθρώπων που συναντά κοντά στο στούντιό του στο Λονδίνο. Συχνά πρόκειται για ανθρώπους που παλεύουν με εθισμούς ή άλλων προβλημάτων της εποχής.

Ο ίδιος είπε στην Rachel Wilf πως τα έργα που προκύπτουν, απεικονίζουν ανθρώπους με προσωπικές ιστορίες και δημιουργούνται με σεβασμό και αξιοπρέπεια. Επίσης εκφράζουν την μελαγχολία και το στοχασμό με την χαρακτηριστική κάλυψη των προσώπων τους.

Ενώ κάποιοι καλλιτέχνες στηρίζονται πλέον στην τεχνική λέιζερ ή άλλων μηχανημάτων για να κοπεί το μάρμαρο, ο Gray δουλεύει με το χέρι, από την αρχή μέχρι το τέλος.

Μπορείτε να δείτε περισσότερα έργα του καλλιτέχνη στην online γκαλερί του ΕΔΩ.

gray-2 gray-3 gray-4gray-5gray-7 gray-8 gray-6gray-11 gray-10 gray-9

Pace London presents Kevin Francis Gray from Pace Gallery on Vimeo.

Vassilia Camara

About Vassilia Camara

Γεννήθηκε στο όμορφο Μόντρεαλ του Καναδά. Πήγε σχολείο αλλά υποστηρίζει με πάθος ότι τα μαθήματα της ζωής είναι το... πραγματικό σχολείο. Εργάζεται στο χώρο των ΜΜΕ τα τελευταία 12 χρόνια στην Πάτρα κάνοντας λίγο πολύ τα πάντα. «Κρυφό» της πάθος η ζωγραφική. Από μικρή θυμάται να πιάνει χαρτί και να ζωγραφίζει με τις ώρες και μια ωραία μέρα στο ξεκάρφωτο την πήρε η αδελφή της από το χέρι και την πήγε σε μια σχολή σχεδίου μόδας. Κάποιες φορές στη ζωή θέλουμε έναν άνθρωπο να μας ταρακουνάει… Εργάζεται στο «thebest.gr» και είναι συνιδιοκτήτρια του «Beau Sillage». Χαλαρώνει με soft jazz, της αρέσει να ταξιδεύει σε δικούς της φανταστικούς κόσμους, αλλά και σε πραγματικούς, βρίσκει ομορφιά σε απλά καθημερινά πράγματα, είναι αισιόδοξη σε σημείο που εκνευρίζει τους άλλους αλλά δε τη νοιάζει και πιστεύει ότι η ευτυχία μπαίνει χωρίς να το καταλάβεις από την πόρτα που ξέχασες ανοιχτή…