Θα περιμένατε ποτέ η δίαιτα (ή επιτρέψτε μου τον όρο καλή διατροφή) να έχει σαν αποτέλεσμα κάτι πραγματικά πολύτιμο που πιθανώς να μην έχουμε συνδέσει με το όνομά της; Ένα μικρό διαμάντι που ξεδιπλώνεται καθώς αυτή μπαίνει στη ζωή μας;

Ας γνωρίσουμε τις πτυχές του:

Νιώθεις καλά με τον εαυτό σου: όλοι ξέρουμε πόσα πολλά καλά μπορεί να φέρει στη ζωή μας και μόνο το ότι λειτουργούμε σύμφωνα με το στόχο και τα θέλω μας! Μας κάνει να νιώθουμε σημαντικά καλύτερα, τόσο από διάθεση όσο και από.. εικόνα σώματος!

Καλύτερος αυτοέλεγχος-αυτοπειθαρχία: μερικές φορές η έλλειψη ελέγχου ή πειθαρχίας φέρει από μόνη της..ένα ψυχολογικό φορτίο!Το να μάθουμε να ελέγχουμε σωστά το θέμα της διατροφής μπορεί να αλλάξει σημαντικά και το πώς αντιλαμβανόμαστε μερικά πράγματα, την αξία που τους δίνουμε καθώς και την επίδραση που έχουν στη ζωή μας – και αναφέρομαι συνήθως σε όσα απειλούν αυτόν τον καλό έλεγχο.

Απενοχοποίηση: Μαθαίνεις για τί πράγμα πρέπει να έχεις ενοχές και σε ποιές περιπτώσεις οι ενοχές μόνο προβλήματα μπορούν να δημιουργήσουν. Σημαντικό για την πορεία αυτή, ομολογουμένως!

Μαθαίνω να τρώω σωστά: θα το φωνάζουμε πολύ καιρό αυτό ακόμα , “μαθαίνω να τρώω σωστά” αναφέρεται τόσο στην καθαρά διατροφική του έννοια όσο και στο πώς διαχειρίζομαι τις εκάστοτε συνθήκες.

Και το σημαντικότερο..

Βελτίωση της υγείας: φυσικά βελτιώνοντας τη διατροφή μας και ειδικά το βάρος μας, βελτιώνονται σημαντικοί δείκτες υγείας, κάτι που μεταφράζεται σε λιγότερα προβλήματα υγείας στο μέλλον και φυσικά..καλύτερη ποιότητα ζωής.

Μήπως έφτασε η ώρα να στον εαυτό σας αυτό το δώρο;

Ευτροφία

About Mema & Markella

Η Μαρκέλλα και η Μέμα είναι Διαιτολόγοι και τάσσονται υπέρ της έννοιας της διατροφής παρά της δίαιτας όπως αυτή αναπαράγεται συχνά από τα μέσα ενημέρωσης. Μετά από τις κοινές τους σπουδές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, αποφάσισαν να κάνουν άλλο ένα κοινό βήμα και δημιούργησαν το πρώτο διατροφικό εργαστήρι στην Πάτρα με απώτερο στόχο να μας αλλάξουν γνώμη για το τι τελικά είναι καλή διατροφή. Εγχείρημα φιλόδοξο και μεγάλο αλλά το πείσμα τους μεγαλύτερο. Εκτός από το κοινό τους όραμα όσον αφορά την δουλειά τους, μοιράζονται επίσης την ίδια αγάπη για τα σκυλάκια τους και τον ίδιο ενθουσιασμό για ο,τιδήποτε καινοτόμο και διαφορετικό γίνεται στην Πάτρα. Έτσι λοιπόν, από δω και στο εξής θα σας δίνουν... τροφή για σκέψη μέσα από τα εβδομαδιαία ραντεβού τους, γι’ αυτό μείνετε συντονισμένοι!