Αν αποφασίσουμε να κάνουμε μια βόλτα στο κέντρο της Αθήνας, είτε με τα πόδια είτε με το αυτοκίνητο, το σίγουρο είναι πως θα συναντήσουμε μεγάλα γκρι κτίρια, άστεγους, ανθρώπους που ψάχνουν στα σκουπίδια για να βρουν τρόφιμα, ναρκομανής και εκδιδόμενες. Αυτή είναι η μία πλευρά του κέντρου που αφήνει τις χειρότερες εντυπώσεις σε όποιον την αντικρίσει. Παρ’ όλα αυτά όμως, επειδή υπάρχουν και οι δύο όψεις του νομίσματος, εμείς θ’ ασχοληθούμε με ό,τι ομορφαίνει αυτή την πόλη, δηλαδή με τη τέχνη του δρόμου ή αλλιώς Street Art!

4ii3249814918

DFEQJFIQHF

dkdkjkdkqfj

Τι είναι το Street Art; Και πώς δημιουργήθηκε;
Η τέχνη του δρόμου (όπως την ονομάζουν), είναι η οπτική τέχνη που δημιουργήθηκε σε δημόσιους χώρους. Αρχικά, κατέκλυσε το μετρό της Νέας Υόρκης με τεχνικές και σχήματα. Αργότερα, εμφανίστηκε ο όρος Graffiti ( στα μέσα του 19ου αιώνα) που προέρχεται από την ιταλική λέξη Graffiato (γρατζουνισμένος), συνεχίζοντας μέχρι και σήμερα να παίρνει πολλές διαφορετικές ενσαρκώσεις. Πρώτη φορά τη χρησιμοποίησαν οι αρχαιολόγοι που παρατηρούσαν τις σπηλαιογραφίες και αργότερα στην κλασική αρχαιότητα τις τοιχογραφίες. Έτσι από τον 19ο αιώνα μέχρι και σήμερα βλέπουμε αυτή τη τέχνη να έχει αναπτυχθεί και να προσελκύει όλο και περισσότερο κοινό.

DOEJFOIQJ

kdadjfoqjfq

r29r4fjkwef

Η αρνητική κοινή γνώμη για το Graffiti
Η άποψη τον περισσότερων είναι αρνητική γι΄αυτή την εναλλακτική τέχνη. Γι’ αυτό ακόμη θεωρείται παράνομη και κάθε απόπειρα τιμωρείται από το νόμο. Όμως, υπάρχουν περιπτώσεις που δεν μπορείς ν’ αντισταθείς και να μη θαυμάσεις αυτά τα υπέροχα, γεμάτα δημιουργία έργα.

85958ujr

582954jfanfkqjtkj

kdjqakifjdqoflqk

Ελλάδα & Street Art

Ευτυχώς, στην Ελλάδα το Street Art είναι ιδιαίτερα διαδεδομένο απ’ ότι σε άλλες χώρες. Στην Αθήνα υπάρχουν πολλά αξιοθαύμαστα έργα, ειδικότερα στην περιοχή του κέντρου. Επίσης, είναι αρκετοί αυτοί που ασχολούνται με το Graffiti ως χόμπι ενώ κάποιοι το έχουν ως επάγγελμα.

dkjdifqjheq

FKEJFIOQJFIJF

34782758

(Ένα άρθρο αφιερωμένο στα έργα τέχνης που βρίσκονται κάπου εκεί έξω και διακοσμούν αυτή την πόλη…)

Konstantina Peloni

About Konstantina Peloni

Όλα για εκείνη άρχισαν στις 15 Ιουνίου όπου είχε την πρώτη επαφή με τον κόσμο. Μεγάλωσε και σπούδασε στην Αθήνα. Από μικρή ασχολήθηκε με το χορό και την ενόργανη αλλά γρήγορα τα παράτησε. Μετά το τέλος του σχολείου, αποφάσισε ν’ ασχοληθεί με τη μεγάλη της αγάπη που είναι το ραδιόφωνο.Παράλληλα, αν και για το νεαρό της ηλικίας της εργάστηκε σε αρκετά ενημερωτικά και κοινωνικά sites ως αρθρογράφος. Μία από τις πιο σημαντικές δραστηριότητές της είναι ο εθελοντισμός στο Χαμόγελο του Παιδιού. Λατρεύει το χειμώνα, τις βόλτες στη θάλασσα, το καλό φαγητό, τα ταξίδια και τη σοκολάτα. Πιστεύει πως οι μικρές χαρές της ζωής βρίσκονται σε απλές καθημερινές στιγμές. Τέλος, η ομορφιά της ψυχής είναι το σημαντικότερο πλεονέκτημα ενός αθρώπου.