Πρέπει να βρεις έναν τρόπο να ξεκουράζεις το μυαλό σου. Να ηρεμείς. Όπου και να είσαι τώρα, ότι και να κάνεις πάντα το μυαλό σου θα δραπετεύει. Θα προσπαθείς να ξεφύγεις. Μπορώ να σου πω και το γιατί. Γιατί φίλε μου εμείς οι άνθρωποι είμαστε εγωιστές. Όταν κατακτήσουμε κάτι, το ξεχνάμε. Εμένα πάντα με ξεκούραζαν τα road  trips. Με έκαναν να ξεχνιέμαι, γιατί ακριβώς παρατηρώ την ομορφιά και την απλότητα όλων αυτών που γύρω μας μένουν στάσιμα και αγνοούμε την ύπαρξή τους. Αυτό το μεταβατικό μου καλοκαίρι, το υποδέχθηκα με μία ακόμη βόλτα.

Δεν πήγα μακριά, δεν έχει σημασία, η αίσθηση όμως πάντα η ίδια. Η ηρεμία. Εσύ, το αμάξι σου και η μουσική σου. Στις ευθείες τρέχεις, λες και τις ξέρεις, τις έχεις αποστηθίσει. Σαν τα δεδομένα της ζωής σου. Τα έχεις αποδεχτεί. Τα ξέρεις, είναι δικά σου. Στις στροφές πάλι, νιώθεις μία συγκίνηση, λίγη αδρεναλίνη. Ο φόβος και ο ενθουσιασμός για το άγνωστο. Λες και το προσμένεις αυτό το άγνωστο, γιατί όπως και να εξελιχθεί, θα είναι κάτι καινούριο. Μια νέα εμπειρία που θες να ζήσεις χωρίς να ξέρεις που θα σε βγάλει. Και αυτές οι εμπειρίες είναι αυτές που σε κάνουν στο τέλος αυτό που είσαι.

Να μην σκας,να ξεφεύγεις όσο μπορείς και με ότι σ’ αρέσει. Μην ξεχνάς ποιος είσαι. Είπαμε, είσαι άνθρωπος. Στο τέλος μένεις εσύ και τα «road trips» σου. Αυτά που αγάπησες και θα συνεχίσεις να το κάνεις.

George Mylonas

About George Mylonas

Είναι 26 και περίπου στα μισά της ηλικίας του κατάλαβε πως βαριέται ό,τι μπορεί να χαρακτηριστεί στατικό και σύνηθες. Γι’ αυτό ρίχτηκε με τα μούτρα στις σάλτσες της ζωής, όχι στο κυρίως πιάτο της. Έτσι γεννήθηκε. Μέσα στην τέχνη. Οι δοτικοί γονείς του, τον έσπρωξαν μαλακά και πριν το καταλάβει βρέθηκε να σπουδάζει την τέχνη και τον πολιτισμό στο πιο φιλότεχνο νησί της Ελλάδας. Τελείωσε και τώρα βγάζει το ψωμί του στο καζάνι της Αθήνας δουλεύοντας σε ένα περιοδικό. Έχει δύο χέρια. Ένα για την κιθάρα του και ένα για τη φωτογραφική του μηχανή. Λατρεύει τη μουσική και δεν θα σταματήσει να το κάνει. Φωτογραφίζει μόνο αυτά που κάτι του λένε. Αυτά που πίσω τους κρύβουν μια ιστορία, που κάποιος πρέπει να την πει. Του αρέσει το χουχουλιαστό σινεμά, η σούπα με λεμόνι και τα eurotrips. Του τη σπάνε οι μισάνθρωποι, η αδικία και το blue cheese. Τον τρομάζουν τα αεροπλάνα και η έλλειψη χιούμορ.