Στο πλαίσιο του Χριστουγεννιάτικου Κονσέρτου της Πολυφωνικής, θα πραγματοποιηθεί και η προσυναυλιακή εκδήλωση που θα αρχίσει στο μικρό αμφιθέατρο του Συνεδριακού και Πολιτιστικού Κέντρου του Πανεπιστημίου Πατρών, στις 6.30 το απόγευμα του Σαββάτου 20 Δεκεμβρίου.

Στο πρώτο μέρος αυτής της εκδήλωσης το Θεατρικό Εργαστήρι ενηλίκων του Οργανισμού, θα παρουσιάσει το μονόπρακτο «Αναμέτρηση Ψευδαισθήσεων» (Μια διασκευή βασισμένη στο έργο: «Οι πιο δυνατές» της Άννας Αδριανού). Η υπόθεση ξεκινά στο τεϊοποτείον «Τραμ», μέρες Χριστουγέννων, όπου δύο γυναίκες συναντιούνται τυχαία. Ένα παιχνίδι για ‘’δύο’’ ξεκινά. Ένας άνδρας, αν και απών,  αποτελεί αντικείμενο ψευδαισθήσεων σε μια δυνατή αναμέτρηση τής λογικής και των θέλω της καρδιάς.

Παίζουν τα μέλη του Εργαστηρίου: Μελίνα Σακελλάκου, Νάντια Κουλούρη, Μυρτώ Ζαρκάδη- Ντούρου και Δέσποινα Παναγοπούλου, Αργεντίνικο τάνγκο χορεύουν, ο Γιώργος Μπουρλέσης και η ντάμα του Ελένη Ανδριοπούλου, χοροδιδάσκαλοι αντίστοιχα στο Tango Club Patras και Dirty Dancing Dance School.

To βίντεο-σκηνικό (Τεϊοποτείον  ΤΡΑΜ), έχει επιμεληθεί ο Γιάννης Παππάς. Ενδυματολογική επιμέλεια: Δόμνα Τεκτωνίδου. Διασκευή-Σκηνοθεσία: Αθηνά Καλλιμάνη-Γεωργιτσοπούλου.

Στο δεύτερο μέρος της συναυλίας το ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ ΦΩΝΗΤΙΚΟ ΣΧΗΜΑ ‘’ΕΜΜΕΛΕΙΑ’’ θα παρουσιάσει μελωδίες των Χριστουγέννων, υπό τη διεύθυνση του Μο Σταμάτη Λέκκα. Πιάνο θα παίξει η Αρετούσα Νικολοπούλου.

ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ ΦΩΝΗΤΙΚΟ ΣΧΗΜΑ ''ΕΜΜΕΛΕΙΑ''

Η προσυναυλιακή εκδήλωση θα κλείσει με την ΠΡΟΠΑΙΔΙΚΗ ΧΟΡΩΔΙΑ, που θα παρουσιάσει Ελληνικά και ξένα κάλαντα. Πιάνο: Αρετούσα Νικολοπούλου. Φλάουτα: Αδαμαντία Διαμαντοπούλου, Εμμανουέλα Μανωλάτου. Κρουστά: Γιώργος Λαμπράκος. Μαντολίνα: Τέτη Ζέρβα, Αγγέλα Απατάγγελου, Αρετούσα Νικολοπούλου, Εμαννουέλα Μανωλάτου. Κιθάρες: Θεόδωρος Μπερμπερίδης, Κασσιανή Αναστασοπούλου Μαρία Τριανταφυλλοπούλου, Φώτης Τσιλεμέκης, Βασίλης Διαμαντόπουλος [μαθητές της τάξης κιθάρας, Γιώργου Αθανασακόπουλου].

Ενορχήστρωση- Διεύθυνση: Δήμητρα Πίτσου- Διαμαντοπούλου. Βοηθός Διεύθυνσης: Ελένη Μουζάκη.