Λένε ότι o κόσμος είναι ένα βιβλίο και όσοι δεν ταξιδεύουν διαβάζουν μόνο μια σελίδα.

Αγαπάω τα ταξίδια. Αν με ρωτήσεις τι θα μου άρεσε να κάνω, μία από τις απαντήσεις μου θα ήταν αυτή. Να ταξιδεύω. Να βρίσκομαι σε ένα αεροπλάνο και να ταξιδεύω. Το έχω πει πολλές φορές πως αν κέρδιζα το λαχείο (που δεν παίζω) θα γύριζα τον κόσμο. Θα μπορούσα να κάθομαι άνετα σε ένα αεροπλάνο με προορισμό το… διαφορετικό. Μια βαλίτσα με τα βασικά και διαβατήριο σε ισχύ! Δεν είναι εύκολο. Το ξέρω. Αλλά όσοι έχουν αυτή τη δυνατότητα, να την «αγκαλιάσουν».

Ακόμα κι αν ζεις σε μια πόλη που σου παρέχει εξαιρετική ποιότητα ζωής, τίποτα δεν μπορεί να αντικαταστήσει τα ταξίδια. Γιατί είναι αυτά που θα σε γνωρίσουν σε διαφορετικές κουλτούρες του κόσμου. Τα ταξίδια είναι τόσο σημαντικά αφού σε βοηθούν να ανακαλύψεις νέα πράγματα. Θα γνωρίσεις καινούργιους ανθρώπους, θα μιλήσεις μαζί τους και αυτό βοηθά να διευρύνεις το μυαλό και το πνεύμα σου.  Τα ταξίδια έχουν τη δυνατότητα να αναπτύξουν το χαρακτήρα και βοηθούν στο να είσαι ανοιχτόμυαλος. Όταν ταξιδεύεις δεν είσαι εγκλωβισμένος σε μια φούσκα, αντιθέτως βγαίνεις από τη ζώνη ασφαλείας σου.

Τα ταξίδια ανοίγουν τα φτερά σου και βλέπεις πως ο υπόλοιπος κόσμος λειτουργεί. Δεν είναι απαραίτητο να είναι εκτός της χώρας που ζεις απαραιτήτως, αφού και εκεί που βρίσκεται ο καθένας μπορεί να γνωρίσει νέα μέρη που δεν πίστευε ότι υπάρχουν! Τα ταξίδια γενικά σου δίνουν μια ζωντανή εμπειρία ανεκτίμητης αξίας.

Θα ήθελα πολύ τα ταξίδια να είναι μέρος του εαυτό μου και επιθυμώ να το κάνω σε κάθε ευκαιρία. Γιατί εκτός από τις νέες εμπειρίες, τις κουλτούρες, τις καινούργιες γεύσεις, τις νέες γλώσσες και τους καινούργιους φίλους, σου δίνουν και την ευκαιρία να έρθεις σε επαφή με τον εαυτό σου και να επικεντρωθείς σε αυτόν. Πίστεψέ με, ειδικά αν ταξιδεύεις μόνος ή μόνη, θα εντυπωσιαστείς να ανακαλύψεις κάποια χαρακτηριστικά του εαυτού σου που δεν ήξερες ότι υπάρχουν. Μπορείς να ξεκουραστείς όσο χρειάζεσαι και θα δώσεις στον εαυτό σου το χρόνο να δεις τι θέλεις από τη ζωή και τι ανάγκες έχεις.

Προπάντων θα σου δώσει μια κατεύθυνση στη ζωή σου και το ταξίδι της θα σε βοηθήσει να πας μπροστά.

Εξάλλου και η ίδια η ζωή, ένα ταξίδι είναι. Ας είναι αν μη τι άλλο μαγικό.

Vassilia Camara

About Vassilia Camara

Γεννήθηκε στο όμορφο Μόντρεαλ του Καναδά. Πήγε σχολείο αλλά υποστηρίζει με πάθος ότι τα μαθήματα της ζωής είναι το... πραγματικό σχολείο. Εργάζεται στο χώρο των ΜΜΕ τα τελευταία 12 χρόνια στην Πάτρα κάνοντας λίγο πολύ τα πάντα. «Κρυφό» της πάθος η ζωγραφική. Από μικρή θυμάται να πιάνει χαρτί και να ζωγραφίζει με τις ώρες και μια ωραία μέρα στο ξεκάρφωτο την πήρε η αδελφή της από το χέρι και την πήγε σε μια σχολή σχεδίου μόδας. Κάποιες φορές στη ζωή θέλουμε έναν άνθρωπο να μας ταρακουνάει… Εργάζεται στο «thebest.gr» και είναι συνιδιοκτήτρια του «Beau Sillage». Χαλαρώνει με soft jazz, της αρέσει να ταξιδεύει σε δικούς της φανταστικούς κόσμους, αλλά και σε πραγματικούς, βρίσκει ομορφιά σε απλά καθημερινά πράγματα, είναι αισιόδοξη σε σημείο που εκνευρίζει τους άλλους αλλά δε τη νοιάζει και πιστεύει ότι η ευτυχία μπαίνει χωρίς να το καταλάβεις από την πόρτα που ξέχασες ανοιχτή…