Θα μπορούσαμε να πούμε με σιγουριά πλέον ότι η περιποίηση δεν είναι μόνο γυναικεία υπόθεση αλλά και ανδρική.

Είναι πολλοί οι παράγοντες που μια επιδερμίδα χρειάζεται περιποίηση όπως, η μόλυνση της ατμόσφαιρας, το κάπνισμα, η άσχημη διατροφή, το αλκοόλ και το στρες, έχουν σαν συνέπεια τη φθορά. Όλα αυτά λοιπόν έχουν σαν αποτέλεσμα την εμφάνιση ακμής, σμήγμα σε διάφορα σημεία ή ακόμα και ερεθισμένη επιδερμίδα.

78-160

Συχνά μετά το ξύρισμα παρουσιάζετε σχετικός ερεθισμός στο δέρμα . Θα πρέπει να κάνετε καθαρισμό προσώπου πριν το ξύρισμα, όπως επίσης μπορείτε να χρησιμοποιείτε κάποια προϊόντα που υπάρχουν στο εμπόριο έτσι ώστε να μαλακώνει η τρίχα και να αποφεύγετε τον ερεθισμό. Στη συνέχεια απλώνετε τον αφρό για ευαίσθητες επιδερμίδες και τον αφήνετε 3-4 λεπτά.

Να πούμε ότι το ξυραφάκι πρέπει να είναι σε καλή κατάσταση όπως επίσης μπορείτε να επιλέγετε πόσες λεπίδες θέλετε να έχει. Για ένα καλό ξύρισμα η επιδερμίδα θα πρέπει να είναι ενυδατωμένη, οπότε καλό θα ήταν να γίνετε μετά το μπάνιο. Στο τέλος ξεπλένεστε με κρύο νερό για να αποφύγετε τον ερεθισμό!

FACE-WASH

Είναι καθαρά υποκειμενικό για τον καθένα κάθε πότε πρέπει να γίνετε το ξύρισμα, καλό θα ήταν όμως να υπάρχει μια μέση λύση όπως ανά ένα μήνα, έτσι ώστε να μπορεί να πάρει αέρα η επιδερμίδα και φυσικά για να γίνετε καλύτερα το ξύρισμα χωρίς επιπλέον ερεθισμούς. Επίσης το ξύρισμα έπειτα από μακριά γένια χρειάζεται κάποιους επιπλέον χειρισμούς όπως να ξεκινάτε με την  ξυριστική μηχανή έτσι ώστε να έχουν φτάσει οι τρίχες στο επιθυμητό μήκος και στο τέλος με το ξυραφάκι. Ο Γιώργος, φίλος του Beau sillage πιστεύει «Όλοι οι άνδρες θα πρέπει να δοκιμάσουν έστω και μια φορά στη ζωή τους την ιεροτελεστία του ξυρίσματος με φαλτσέτα σε ένα παραδοσιακό “μπαρμπέρικο”.»

210912150238_8786

Από την άλλη πλευρά εκείνοι που έχουν επιλέξει να ακολουθούν πιστά τη μόδα και να διατηρούν τα μακριά γένια καλό θα ήταν να υπάρχει μια επιπλέον περιποίηση, να τα καθαρίζουν ατομικά από τα άλλα μέρη του προσώπου κανονικά με σαμπουάν, και να τα χτενίζουν! Όπως επίσης και να έχουν ένα ωραίο σχήμα.  Ας μην ξεχνάμε ότι η τρίχα είναι εστία μικροβίων και αν δεν υπάρχει η ανάλογη περιποίηση η επιδερμίδα δεν θα είναι υγιείς και είναι εύκολο να δημιουργηθούν μολύνσεις. Τα  απεριποίητα γένια εξάλλου δεν κολακεύουν κανέναν.

tumblr_lrl27tbBzt1qfn79co1_500

JUL-SITE3

Ναι καλά καταλάβατε μαύροι κύκλοι, ταλαιπωρούν γυναίκες και άνδρες. Ήρθε η ώρα λοιπόν να κάνουμε κάτι γι’ αυτό!

  • Το  αγγούρι μπορεί να εξαφανίσει τους μαύρους κύκλους. Βάζοντας ένα κομμάτι αγγούρι για 10-15’ σε κλειστά μάτια, όταν τα βγάλετε θα δείτε πως οι μαύροι κύκλοι θα έχουν σχεδόν εξαφανιστεί. Το αγγούρι με την έντονη επουλωτική, μαλακτική,  αντιοξειδωτική, και ενυδατική δράση βοηθάει το δέρμα.
  • Πάρτε ένα χρησιμοποιημένο φακελάκι τσαγιού και τυλίξτε το με ένα πανί μαζί με ένα παγάκι, στη συνέχεια τοποθετήστε το πάνω στους μαύρους κύκλους. Το τσάι περιέχει τανίνη και βοηθάει στον αποχρωματισμό του σκούρου δέρματος και στο πρήξιμο. Κυρίως τις πρωινές ώρες να το χρησιμοποιείτε αυτό.
  • Όσο αστεία και αν σας φαίνετε η μέθοδος με το κουτάλι είναι επίσης αποτελεσματική! Παίρνετε ένα κουτάλι και το βάζετε στην κατάψυξη για 15’ και έπειτα το τοποθετείται πάνω στους μαύρους κύκλους ώσπου το κουτάλι να γίνει και πάλι ζεστό.
  • Μπορείτε να πάρετε μια ωμή πατάτα να τη λιώσετε και να την βάλετε πάνω στους μαύρους κύκλους. Αφήστε το για μισή ώρα και στη συνέχεια αφαιρέστε το με νερό ζεστό. Η πατάτα περιέχει κατεχολάση και βοηθάει εξίσου στους μαύρους κύκλους και τις σακούλες κάτω από τα μάτια.

Αν κάποιοι πάλι υποστηρίζουν τα προϊόντα της αγοράς, υπάρχουν κάλλιστα στα φαρμακεία κατάλληλες κρέμες για τους μαύρους κύκλους!

 antras-kallopizetai

 Ακούω διαρκώς ότι στο κάτω μέρος από την περιοχή των ματιών και γύρω υπάρχουν ανεπιθύμητες τρίχες και πολλοί άνδρες δεν ξέρουν πως μπορούν να τις αντιμετωπίσουν. Και φυσικά υπάρχουν λύσεις όπως η αποτρίχωση με κλωστή, γίνετε γρήγορα και το αποτέλεσμα κρατάει για 20 μέρες. Δεν υπάρχει ερεθισμός όπως δημιουργούν κάποια προϊόντα με κερί μόνο λίγο κοκκίνισμα για λίγα λεπτά. Από την άλλη για πιο σύντομα και μόνιμα αποτελέσματα είναι το laser, όπου επισκέπτεστε έναν δερματολόγο και κανονίζετε τις συνεδρίες που χρειάζεστε.

«Είναι καθαρά θέμα υγιεινής και αισθητικής και γενικά πως βλέπει ο καθένας τον εαυτό του!» Κώστας

*Ευχαριστώ πολύ τους φίλους μου για τις πολύτιμες συμβουλές τους!

Alexandra Kaipalexi

About Alexandra Kaipalexi

Ας σας συστηθεί. Τη λένε Αλεξάνδρα Καϊπαλέξη, είναι διπλωματούχος αισθητικός και τα τελευταία χρόνια έχει δουλέψει σε διάφορα studio ομορφιάς, ενώ έχει διευρύνει τις σπουδές της, παρακολουθώντας μαθήματα ονυχοπλαστικής στο Λονδίνο στο London School of Beauty and Make-up. Από δω και στο εξής, μαζί θα μοιράζεστε όμορφες εικόνες, έξυπνα tips και προτάσεις ομορφιάς που θα σας βοηθήσουν να αναδείξετε τα δυνατά σας χαρακτηριστικά. Θα χαρεί πολύ να διαβάσει τα σχόλια και τις προτάσεις σας για θέματα που θα θέλατε να την απασχολήσουν στα επόμενα posts!