Βεβαίως και η διατροφή σου μπορεί να είναι ένα τέτοιο βήμα! Διάφορες συνήθειες διατροφής μπορούν να βοηθήσουν (ή και να μη βοηθήσουν τόσο) στο να είστε μακροπρόθεσμα πιο χαρούμενοι. Και δεν εννοούμε το παγωτό, τον καλύτερο φίλο που συμπαραστέκεται σε όλες σας τις κακοτοπιές! Επιστημονικά τεκμηριωμένα πλέον οι παρακάτω τροφές μπορούν να..κάνουν θαύματα για τη διάθεσή σας.

-Τροφές πλούσιες σε μαγνήσιο έχει φανεί πως έχουν αντικαταθλιπτική επίδραση: και ναι εδώ ανήκει και η αγαπημένη σοκολάτα (κυρίως η μαύρη όμως, καθώς είναι πιο πλούσια σε μαγνήσιο). Η μπανάνα, τα σκουροπράσινα φυλλώδη λαχανικά καθώς και οι ξηροί καρποί.

-Οι τροφές πλούσιες σε ψευδάργυρο σχετίζονται έμμεσα με καλύτερη διάθεση: κρέας, αυγά, όσπρια και οστρακοειδή δεν πρέπει να λείπουν από τη διατροφή σας!

Ω3 λιπαρά: η συμπληρωματική χορήγηση ω3 λιπαρών οξέων έχει φανεί πως βελτιώνει τα συμπτώματα της κατάθλιψης σε ανθρώπους που δεν καταναλώνουν λιπαρά ψάρια. Εντάξτε λοιπόν στο εβδομαδιαίο μενού σας τα λιπαρά ψάρια δηλαδή τη σαρδέλα, το σολομό, το φρέσκο τόνο, την πέστροφα καθώς και τα μύδια!

Τρυπτοφάνη: η τρυπτοφάνη αποτελεί ένα απαραίτητο αμινοξύ, που ο οργανισμός χρησιμοποιεί για την παραγωγή της σεροτονίνης, του νευροδιαβιβαστή δηλαδή που ρυθμίζει τη διάθεσή μας. Καλές πηγές της τρυπτοφάνης αποτελούν τα πουλερικά, τα γαλακτοκομικά, οι ξηροί καρποί, τα θαλασσινά και τα όσπρια!

Τί γίνεται όμως με το επονομαζόμενο comfort food; Δυστυχώς, τρόφιμα που συχνά χρησιμοποιούνται ως απάντηση των συναισθημάτων είναι πολύ επεξεργασμένα και μάλλον φτωχά σε θρεπτικά συστατικά για να καταφέρουν να έχουν ένα πραγματικό αποτέλεσμα στη διάθεσή μας. Μην αναλώνεστε λοιπόν σε αυτά και αντ’ αυτού προσπαθήστε να εντάξετε τα παραπάνω στη διατροφή σας, ενώ παράλληλα παρατηρήστε τη διάθεσή σας!Σίγουρα θα ανταμειφθείτε!

Πηγή: Examine.com – How eating better can make you happier 

Ευτροφία

About Mema & Markella

Η Μαρκέλλα και η Μέμα είναι Διαιτολόγοι και τάσσονται υπέρ της έννοιας της διατροφής παρά της δίαιτας όπως αυτή αναπαράγεται συχνά από τα μέσα ενημέρωσης. Μετά από τις κοινές τους σπουδές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, αποφάσισαν να κάνουν άλλο ένα κοινό βήμα και δημιούργησαν το πρώτο διατροφικό εργαστήρι στην Πάτρα με απώτερο στόχο να μας αλλάξουν γνώμη για το τι τελικά είναι καλή διατροφή. Εγχείρημα φιλόδοξο και μεγάλο αλλά το πείσμα τους μεγαλύτερο. Εκτός από το κοινό τους όραμα όσον αφορά την δουλειά τους, μοιράζονται επίσης την ίδια αγάπη για τα σκυλάκια τους και τον ίδιο ενθουσιασμό για ο,τιδήποτε καινοτόμο και διαφορετικό γίνεται στην Πάτρα. Έτσι λοιπόν, από δω και στο εξής θα σας δίνουν... τροφή για σκέψη μέσα από τα εβδομαδιαία ραντεβού τους, γι’ αυτό μείνετε συντονισμένοι!