Είναι Δεκέμβρης, άχνες εδώ, κακάο εκεί, χρυσόσκονες και κορδέλες… Όλα πασχίζουν να ντυθούν Χριστούγεννα. Είναι εκείνη η ανάγκη του ανθρώπου να ντυθεί ομορφιά, να πετάξει τους προβληματισμούς και να ελπίσει. Δεν υπάρχει πιο ισχυρή δύναμη από την ελπίδα. Δεν είναι ούτε τα δώρα, ούτε τα φωτάκια που κάνουν τα Χριστούγεννα την ομορφότερη γιορτή του χρόνου. Είναι η ανάγκη του ανθρώπου για ελπίδα και αλλαγή, και σε αυτή την αλλαγή θέλει να μπει καλοντυμένος και φωτεινός με τους ανθρώπους που αγαπά γύρω του.

Πάντα λάτρευα το “πνεύμα των Χριστουγέννων” γιατί από μικρή είχα καταλάβει πως και ο χειρότερος άνθρωπος του κόσμου θέλει την καινούρια αρχή, την πορεία προς το καλύτερο, την αγάπη. Τα Χριστούγεννα δεν είναι μια γιορτή καταναλωτισμού, ένα πάρτι… είναι μια ωδή προς την τελείωση του ανθρώπου, τις νέες ευκαιρίες, μια ωδή των μεγάλων συγγνώμη προς τους ανθρώπους που πληγώσαμε και των μεγάλων σ’ αγαπώ που ξεχάσαμε. Γι’ αυτό μην γκρινιάζεις που ήρθαν Χριστούγεννα, να χαρείς και να ξεχάσεις τα βάρη. Ντύσου με τα καλά σου, πάρε τηλέφωνο όλους τους φίλους που ξέχασες, κάλεσε κόσμο στο σπίτι και μοιράσου αγάπη. Βγες στον δρόμο και μην αφήσεις χριστουγεννιάτικη εκδήλωση που να μην πας. Εγώ θα σου προτείνω μερικές αγαπημένες χριστουγεννιάτικες βόλτες μου και εύχομαι να σε δω εκεί.

Christamas Agenda

1. 12-13-14 Δεκεμβρίου 2014
Ο Σταθμός Μέριμνας Ζώων του Πανεπιστημίου Πατρών ανακοινώνει ότι στις 12-13-14 Δεκεμβρίου 2014 διοργανώνει σε συνεργασία με φιλόζωους το ετήσιο Χριστουγεννιάτικο Παζάρι του (Xmas Bazaar 2014) στην Πάτρα, στο κτίριο «Μαραγκόπουλου» πρώην Multirama, στη γωνία των οδών Αγίου Ανδρέου και Βότση.
Οι ώρες λειτουργίας του παζαριού είναι:
Παρασκευή 12-12-2014 : 12.00 – 21.00
Σάββατο 13-12-2014 : 10.00 – 21.00
Κυριακή 14-12-2014 : 10.00 – 19.00

sophia beau a

2.19-20-21 Δεκεμβρίου 2014 Παζάρι Χριστουγεννιάτικου Χωριού
Στο Χριστουγεννιάτικο Χωριό που δημιουργήθηκε στην Πλατεία Κυδωνιάτη από τους “Πολίτες εν δράσει”, τους κατοίκους του Γηροκομειού και τα μέλη του εκπολιτιστικού- μικρασιατικού συλλόγου “Παναγία η Γηροκομίτισσα” για τρεις μέρες μόνο θα λειτουργήσει ένα μοναδικό παζάρι.
Το παζάρι αυτό, το οποίο θα λειτουργήσει στις 19, 20 και 21 Δεκεμβρίου, έχει στόχο τα μισά του έσοδα να διατεθούν σε κάποιο Ίδρυμα, ενώ τα άλλα μισά θα διατεθούν για την αξιοποίηση ενός ακινήτου της περιοχής που θα γίνει το σπίτι του πρόσφυγα, ο χώρος δηλαδή όπου θα συλλεγούν και θα τοποθετηθούν αντικείμενα που θα θυμίζουν τον τόπο καταγωγής των κατοίκων της περιοχής που είναι από τη Μικρά Ασία.
Στο παζάρι πέρα από τα εκθετήρια των δώρων και των κατασκευών, θα πρσφέρονται δωρεάν καφές, γλυκά και ποτά, ενώ μια ομάδα κοριτσιών θα απασχολήσει τους μικρούς με το παραμύθι “Ο μυλωνάς και ο καλικάτζαρος”, με παντομίμα και διαδραστικό παιχνίδι.

3. Σάββατο, 20 Δεκέμβρη 2014 Κοντσέρτο Πολυφωνικής Χορωδίας Πατρών
Στo Koντσέρτο, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 20 Δεκεμβρίου, στις 8.30 το βράδυ, στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών, θα λάβουν μέρος, η διαπρεπής ΑΘΗΝΑΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΚΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ “ACADEMICA”, υπό τη διεύθυνση του συμπολίτη Αρχιμουσικού, Δημήτρη Μποτίνη, η ΜΙΚΤΗ ΧΟΡΩΔΙΑ [Διεύθυνση: Σταύρος Σολωμός], η ΠΑΙΔΙΚΗ & ή ΝΕΑΝΙΚΗ ΧΟΡΩΔΙΑ [Διεύθυνση: Ελένη Παπαδοπούλου- Αραβαντινού] και η ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ [Διεύθυνση: Γιώργος Μπουρδόπουλος]. Σύνολο 350 ερμηνευτές. [συμμετέχει χορευτικό της Σχολής Ελ. Τσαφούλια] Προσυναυλιακή εκδήλωση στις 6.30 μ.μ. Προπώληση εισιτηρίων από τα γραφεία του Οργανισμού της ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΗΣ [Κορίνθου 280- Γούναρη τηλ. 2610 279.679 και 2610 222.248], αλλά και από τα καταστήματα MUSICAL & DISCOVER. (Χορηγός επικοινωνίας Beau Sillage)

4. Σάββατο, 20 Δεκέμβρη 2014
Ο Δικηγορικός Σύλλογος Πατρών σας προσκαλεί να συμμετάσχετε στη Χριστουγεννιάτικη Εκδήλωση Αλληλεγγύης “Συνεισφέρω και Στηρίζω” άστεγες και άπορες οικογένειες της πόλης μας, που διοργανώνει το Σάββατο, 20/12/2014 και από ώρα 11.00 π.μ. στην πλατεία Βασ. Γεωργίου μπροστά από το καφέ “CITY”.

Σκοπός της εκδήλωσης είναι η συγκέντρωση χρηματικού ποσού, προκειμένου όλοι μας να συνεισφέρουμε στην στήριξη άστεγων και άπορων οικογενειών της πόλης μας, που δοκιμάζονται λόγω της οικονομικής κρίσης που πλήττει την κοινωνία μας.

5. Δευτέρα, 22 Δεκεμβρίου 2014 Χριστουγεννιάτικη Συναυλία Αρσακείων Σχολείων Πατρών
Την Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2014, ώρα 8 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί χριστουγεννιάτικη συναυλία με ύμνους και κάλαντα Χριστουγέννων από την χορωδία των Αρσακείων Σχολείων Πατρών στον ιερό ναό τού Αγίου Ανδρέου.

sophia beau c

Sophie Kolliopoulou

About Sophia Kolliopoulou

Ένας μικρός-μικρός τυφώνας γεννημένος μια μέρα του Σεπτέμβρη. Κάθε βράδυ κοιμάται με το σπαθί της στην χώρα του Ποτέ-Ποτέ και κάθε πρωί ξυπνά δικηγόρος. Σιχαίνεται τις ταμπέλες αλλά αν φορούσε μία θα έγραφε «γεννήθηκα για να ελπίζω» με την αγαπημένη της cloche φούστα και ένα ζευγάρι γόβες. Κυνηγός αιώνιων λιακάδων. Και όταν αυτές συννεφιάζουν -γιατί ακόμα και αυτές συννεφιάζουν- γίνονται όμορφες με ένα καλό φίλο, μια κούπα καφέ και τον χιλιοπαιγμένο Armstrong να τραγουδά «give your heart and soul to me and life will always be la vie en rose».