Η χθεσινή μέρα γέμισε από τέχνη… από εκείνη που σε κάνει να προβληματίζεσαι και να σκέφτεσαι διαφορετικά… Ορμώμενη από αυτό στο σημερινό μου εντιτόριαλ θα αναφερθώ σε ένα βιβλίο που διάβασα πρόσφατα και βρήκα πολύ έξυπνο και διασκεδαστικό. Το “κλέψε σαν καλλιτέχνης” είναι ένας εμπνευσμένος οδηγός για τη δημιουργικότητα στην ψηφιακή εποχή!

“…Τίποτα δεν είναι πρωτότυπο, γι’αυτό αγάπησε τις επιρροές σου, γίνε καλύτερος παρατηρώντας τις δουλειές άλλων, συνέθεσε διαφορετικά στοιχεία και φαντάσου το δικό σου μονοπάτι. Ακολούθησε τα ενδιαφέροντά σου όπου και αν σε πηγαίνουν – αυτό που ονομάζεις σήμερα χόμπι, μια μέρα μπορεί να γίνει η δουλειά της ζωής σου. Ξέχνα το παλιό κλισέ που λέει “γράφε για ό,τι γνωρίζεις καλά”. Αντί γι’αυτό, γράψε το βιβλίο που θέλεις να διαβάσεις, φτιάξε την ταινία που θέλεις να δεις”.

Αφορμή για τη δημιουργία του βιβλίου στάθηκε μια ομιλία του Austin Kleon στους μαθητές ενός κολεγίου στη Νέα Υόρκη, η οποία επικεντρώθηκε στα δέκα πράγματα που θα ήθελε να του είχε πει κάποιος όταν έκανε τα πρώτα βήματα στην καριέρα του. Η ανταπόκριση ήταν ιδιαίτερα μεγάλη και ο ταλαντούχος συγγραφέας αποφάσισε να ψάξει περισσότερο και να αποτυπώσει τις σκέψεις του στο χαρτί. Το αποτέλεσμα; Εμπνευσμένο, εμψυχωτικό και διασκεδαστικό. «Τίποτα δεν είναι πρωτότυπο, γι’ αυτό αγάπησε τις επιρροές σου, μάζεψε ιδέες, κάνε το ρεμίξ και άφησε πάλι τη φαντασία σου ελεύθερη προκειμένου να ανακαλύψεις το δικό σου μονοπάτι», συμβουλεύει το βιβλίο που κυκλοφορεί στα ελληνικά από την Key Books και δείχνει να έχει βρει το κλειδί για την πιο έξυπνη ιδέα.

Καιρός για αντιγραφή!

Pepy Roumelioti

About Pepy Roumelioti

Γεννήθηκε μεγάλωσε και σπούδασε στην Πάτρα. Είναι κορίτσι από σπίτι με γαλλικά πιάνο μπαλέτο, χωρίς τα γαλλικά και το πιάνο. Μικρή ήθελε να γίνει μπαλαρίνα μέχρι, που ο Christian Louboutin αρνήθηκε να σχεδιάσει ένα ζευγάρι pointe shoes για εκείνη. Λατρεύει τη μόδα, τις δραστηριότητες και το καλό φαγητό. Αν και οι σπουδές της αφορούν την σωστή διαχείριση των οικονομικών σε μία επιχείρηση, εκείνη ειδικεύτηκε στην επικοινωνία, τη διοίκηση, και τις δημόσιες σχέσεις. Είναι ιδρύτρια του «Beau Sillage», έχει εργαστεί ως Fashion Editor στο περιοδικό «The Βest» και το όνειρό της είναι, να αποκτήσει το δικό της περιοδικό μόδας, τη δική της εταιρεία επικοινωνίας, να γυρίσει όλο τον κόσμο ή και τα τρία μαζί!