Υπάρχει μία καινούργια Ελλάδα, ένα «νέο κύμα» που αχνοφαίνεται και ξαφνιάζει ευχάριστα. Υπάρχουν ορισμένοι καινούργιοι Έλληνες που, με την κοινωνική τους συμπεριφορά ή με τις πρωτοβουλίες τους, σε κάνουν να πιστεύεις ότι …μπορεί να υπάρχει κάποιο αύριο – τουλάχιστον όσον αφορά το πώς θα βιώνουμε όσα πρόκειται να συμβούν στο μέλλον. Τη στιγμή που χιλιάδες μεταναστεύουν σε άλλες χώρες για μία καλύτερη τύχη, οι Έλληνες στους οποίους αναφέρομαι, μένουν εδώ και προσπαθούν να μεταδώσουν μία θετική αύρα σε όσους έχουν χάσει την πίστη τους!

Δημιουργούν, εκπλήσσουν και ξαφνιάζουν ευχάριστα όλους τους δύσπιστους εκεί έξω με ιδέες, που δεν μένουν μόνο στα χαρτιά αλλά παίρνουν σάρκα και οστά με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Μία τέτοια προσπάθεια ήταν και αυτή των φοιτητών του Πανεπιστημίου της Πάτρας που το περασμένο Σάββατο διοργάνωσαν με επιτυχία το πρώτο TEDxUPatras Event της πόλης. Με τίτλο «Beyond the known» δεκαεπτά άτομα δούλεψαν με πάθος και ενθουσιασμό για την πραγματοποίησή του, εδώ και αρκετό καιρό.

Δεν θα εντρυφήσω σε λεπτομέρειες καθώς θεωρώ πως είναι μια εμπειρία που αξίζει να ζήσει κάποιος. Ωστόσο καθώς περνούσε η μέρα και οι ομιλίες πλησίαζαν προς το τέλος, όλη η μιζέρια και το γκρίζο της πόλης ένιωθα πως είχαν χαθεί.

Τότε είπα μέσα μου: αν η κρίση εξημερώνει τους ανθρώπους και φέρνει τέτοιες πρωτοβουλίες, καλώς να μείνει! Τουλάχιστον θα μας βοηθήσει να δούμε μια καινούργια Ελλάδα, οπωσδήποτε καλύτερη από εκείνη που αφήνουμε πίσω μας!

Pepy Roumelioti

About Pepy Roumelioti

Γεννήθηκε μεγάλωσε και σπούδασε στην Πάτρα. Είναι κορίτσι από σπίτι με γαλλικά πιάνο μπαλέτο, χωρίς τα γαλλικά και το πιάνο. Μικρή ήθελε να γίνει μπαλαρίνα μέχρι, που ο Christian Louboutin αρνήθηκε να σχεδιάσει ένα ζευγάρι pointe shoes για εκείνη. Λατρεύει τη μόδα, τις δραστηριότητες και το καλό φαγητό. Αν και οι σπουδές της αφορούν την σωστή διαχείριση των οικονομικών σε μία επιχείρηση, εκείνη ειδικεύτηκε στην επικοινωνία, τη διοίκηση, και τις δημόσιες σχέσεις. Είναι ιδρύτρια του «Beau Sillage», έχει εργαστεί ως Fashion Editor στο περιοδικό «The Βest» και το όνειρό της είναι, να αποκτήσει το δικό της περιοδικό μόδας, τη δική της εταιρεία επικοινωνίας, να γυρίσει όλο τον κόσμο ή και τα τρία μαζί!