Η παραλία είναι το σκηνικό μου. Απολαμβάνοντας την υπέροχη θέα της θάλασσας φορώντας μια μαρινιέρα δεν θα μπορούσα να κάνω αλλιώς από το να γράψω και να αφιερώσω δύο μέρη στο navy look! Το πρώτο μέρος είναι εδώ μπροστά σας με navy (ναυτικό) διάθεση. Κλασσικό, διαχρονικό και παιχνιδιάρικο!

Untitled-4

 

Πέρα από τα ρούχα, τα παπούτσια και τα αξεσουάρ με ρίγες, άγκυρες και καραβάκια σε σκούρο μπλε, λευκό και κόκκινο, το νέο στοιχείο που εισάγουν οι σχεδιαστές είναι τα παστέλ και έντονα χρώματα στις ρίγες. Επίσης, προτείνουν το συνδυασμό διαφορετικών ριγέ μεταξύ τους για ένα πιο μοντέρνο και pop look.

Untitled-3

Όσο περίεργο και αν σας φαίνεται, πολύ της μόδας είναι και ο συνδυασμός δύο ριγέ ρούχων μαζί, μόνο που θέλει λίγο προσοχή στον συνδυασμό.

Untitled-1

Αξίζει βέβαια να σημειωθεί πως το εν λόγω στιλ με τον διπλό συνδυασμό ριγών, οδηγεί και σε μια άλλη τάση που είναι πολύ της μόδας η οποία δεν είναι άλλη από το mix & match. Ενδιαφέρον prim στιλ;! Φαντάσου ένα κορίτσι του 90’ school με λευκό Oxford πουκάμισο, ναυτικό πουλόβερ και grunge έμπνευση.

Untitled-1.psd

Αγαπημένο μοτίβο του Jean Paul Gaultier η ρίγα, μέχρι και σήμερα υποχρεώνει το προσωπικό του να φορά μαρινιέρες κατά την διάρκεια της Παριζιάνικης Εβδομάδας Μόδας. Το tricot raré όπως ονομαζόταν, μια ριγέ φανέλα για τους ναύτες (19ο αιώνας) με συγκεκριμένο αριθμό γραμμών και συγκεκριμένα 21 για κάθε νίκη του Ναπολέοντα. Πρώτη η Coco Chanel του χαρίζει την ενδηματολογική αθανασία και ακολούθησαν οι Γάλλοι μόδιστροι Yves Saint Laurent, Jean Paul Gaultier.

gaultier

Παρακάτω θα βρείτε τα τηλέφωνα και τις διευθύνσεις (με ένα κλικ) όλων των προϊόντων. Τι ήταν αυτό που σας άρεσε και θα θέλατε να το αποκτήσετε; Περιμένετε λίγο ακόμα… έρχεται και το δεύτερο μέρος. Stay tuned!

Ατελιέ/Διόρθωση: Βασιλεία Καμάρα

ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ

Niki Mitrofanaki

About Niki Mitrofanaki

Η Νίκη Μητροφανάκη είναι Fashion Stylist. Γεννημένη στην Αθήνα με ρίζες από την Κρήτη και ενδιάμεσα η Πάτρα που πηγαινοέρχεται 3,5 χρόνια τώρα. Θα την δείτε με έναν μπλε σκαραβαίο του 68’ (ο σκάρμπης όπως τον λέει), επιτέλους η Αγάπη της κέρδισε και μένει μόνιμα πια στην Πάτρα! Η μόδα για αυτήν είναι ένας ρόλος που κάθε φορά «μπαίνεις» και τον παρουσιάζεις. Όχι δεν είναι ηθοποιός αλλά έχει ντύσει πολλά γνωστά πρόσωπα και με το βεστιάριο που διαθέτει μπορεί να σε κάνει να μοιάζεις με στάρλετ της εποχής του 50’, μέχρι να σου βρει το πιο stylish μοντέρνο outfit που κυκλοφορεί στην πόλη και όχι μόνο. Υποκλίνεται στο ένδυμα εδώ και 14 χρόνια από το πώς να το σχεδιάσεις –υλοποιήσεις-πουλήσεις-στυλιζάρεις. Λατρεμένη δουλειά... τα χρόνια της στο Cosmopolitan. Αγαπημένες στιγμές στην θάλασσα με surf music. Το moto της (για να μην ξεχνιόμαστε κιόλας) «ζήσε την ζωή που αγαπάς».