Η Ελληνική Ένωση Κινούμενων Σχεδίων (ΑΣΙΦΑ ΕΛΛΑΣ) έδωσε στην αίθουσα του πολυχώρου Βίος Ρομάντσο το Ετήσιο Βραβείο 2015. Ανάμεσα στις 50 ταινίες που διαγωνίστηκαν, νικήτρια αναδείχθηκε το stop-motion “My Stuffed Granny” της Έφης Παππά, η οποία ευχαρίστησε μέσο skype, από το Λονδίνο όπου μένει μόνιμα, “την επιτροπή και την ΑΣΙΦΑ, τόσο για την αναγνώριση της ταινίας της, όσο και για τη συνολική προσφορά και βοήθεια της προς τους Έλληνες animators”. 

effie-pappa-behind-the-scenes-my-stuffed-granny

Η ταινία “My Stuffed Granny”, φτιαγμένη με την τεχνική stop-motion, αφηγείται την ιστορία της μικρής Σοφίας που αγαπάει τη γκρινιάρα γιαγιά της, παρόλο που είναι πάντα πεινασμένη και τρώει τα λίγα τρόφιμα που μπορούν να αγοράσουν. Η σύνταξη της γιαγιάς είναι το μόνο πράγμα που βοηθά εκείνη και τον μπαμπά της να ζουν και κάποια στιγμή όταν η γιαγιά πεθαίνει πρέπει να βρουν έναν τρόπο να τα βγάλουν πέρα.

Το όμορφο φιλμάκι εστιάζει στη σχέση της εγγονής με τη γιαγιά της, κλείνοντας με αισιοδοξία το μάτι στην κρίση που αντιμετωπίζει η κοινωνία σήμερα: Ένα κοριτσάκι προσπαθεί να φυτρώσει σποράκια από υπολειπόμενα φαγητό, για να ταΐσει όλη την οικογένεια.

Alexandra Kaipalexi

About Alexandra Kaipalexi

Ας σας συστηθεί. Τη λένε Αλεξάνδρα Καϊπαλέξη, είναι διπλωματούχος αισθητικός και τα τελευταία χρόνια έχει δουλέψει σε διάφορα studio ομορφιάς, ενώ έχει διευρύνει τις σπουδές της, παρακολουθώντας μαθήματα ονυχοπλαστικής στο Λονδίνο στο London School of Beauty and Make-up. Από δω και στο εξής, μαζί θα μοιράζεστε όμορφες εικόνες, έξυπνα tips και προτάσεις ομορφιάς που θα σας βοηθήσουν να αναδείξετε τα δυνατά σας χαρακτηριστικά. Θα χαρεί πολύ να διαβάσει τα σχόλια και τις προτάσεις σας για θέματα που θα θέλατε να την απασχολήσουν στα επόμενα posts!