Κάθε χρόνο τέτοια εποχή, οι χάρτινες κούτες εμφανίζονται στο προσκήνιο και αναλαμβάνουν να ξαναδώσουν πνοή σε όλα εκείνα τα χριστουγεννιάτικα στολίδια που υπομένουν καρτερικά το σκοτάδι για μία ολόκληρη χρονιά. Κύριος πρωταγωνιστής αυτής της περιόδου είναι το δέντρο, που σαν μπαίνει δειλά δειλά ο Δεκέμβρης, αυτό αναθαρρεί και περιμένει να φορτωθεί όλων των ειδών τα μπιχλιμπίδια στα πράσινά κλαδιά του!

Ξέρεις, η διαδικασία του στολίσματος του χριστουγεννιάτικου δέντρου είναι κάπως ιερή, καθώς επιτάσσει τη συμμετοχή όλης της οικογένειας. Ανεξάρτητα από το μέγεθος, τα στολίδια και το χρώμα του, έχει πάντα μια ξεχωριστή θέση σε κάθε σπίτι. Κανένας δεν μπορεί να φανταστεί τη γιορτή των Χριστουγέννων, χωρίς δέντρο με τα πολύχρωμα φωτάκια, τις γυαλιστερές μπάλες και τα άλλα στολίδια να κάνουν πάρτι. Όποιος απουσιάσει από την τελετή τιμωρείται με την έσχατη ποινή του να μη βρει κανένα δώρο κάτω από τα μεγάλα κλαδιά του!

Προσπαθώντας λοιπόν να στολίσω το δικό μου δέντρο, η θύμησή μου με πήγε πίσω στις μέρες που ήμουν παιδί. Τότε, που περίμενα ευλαβικά να έρθουν τα Χριστούγεννα και ο στολισμός του σπιτιού συνοδευόταν από χουχουλιάρικα χαχανητά. Ευφάνταστες συνταγές και γλυκίσματα κατείχαν περίοπτη θέση στην τραπεζαρία και οι κάλτσες στο τζάκι περίμεναν τον Άγιο Βασίλη και τα δώρα του!

Τότε, που μαζί με τα αδέρφια μου, ξυπνάγαμε κατά τη διάρκεια της νύχτας και πηγαίναμε στις μύτες των ποδιών -για να μην ξυπνήσουμε τους γονείς- γύρω από το δικό μας δέντρο και χαζεύαμε τα φωτάκια με τέτοιο τρόπο, λες και βρισκόμασταν σε κάποιο παραμύθι. Δεν ήταν λίγες οι φορές, που μας έπαιρνε ο ύπνος επάνω στο χαλί και το πρώτο φως της μέρας μαρτυρούσε την «σκανταλιά» μας!

Τι λοιπόν και αν πέρασαν χρόνια και καιροί από τότε;

Οι μνήμες από την παιδική σου ηλικία δεν ξεγράφονται ποτέ, είναι λες και κάποιος τις χάραξε με το ισχυρότερο μελάνι που υπάρχει στον κόσμο όλο. Γι’ αυτό φέτος φρόντισε να μετατρέψεις τα Χριστούγεννα σε μια τέτοια ανεξίτηλη ανάμνηση, να γεμίσεις τα κλαδιά του δέντρου με τις πιο περίτεχνες μπάλες και να κοιτάς το αστέρι στην κορυφή, με την ίδια λατρεία που το κοιτούσες και τότε που ήσουν παιδί!

Pepy Roumelioti

About Pepy Roumelioti

Γεννήθηκε μεγάλωσε και σπούδασε στην Πάτρα. Είναι κορίτσι από σπίτι με γαλλικά πιάνο μπαλέτο, χωρίς τα γαλλικά και το πιάνο. Μικρή ήθελε να γίνει μπαλαρίνα μέχρι, που ο Christian Louboutin αρνήθηκε να σχεδιάσει ένα ζευγάρι pointe shoes για εκείνη. Λατρεύει τη μόδα, τις δραστηριότητες και το καλό φαγητό. Αν και οι σπουδές της αφορούν την σωστή διαχείριση των οικονομικών σε μία επιχείρηση, εκείνη ειδικεύτηκε στην επικοινωνία, τη διοίκηση, και τις δημόσιες σχέσεις. Είναι ιδρύτρια του «Beau Sillage», έχει εργαστεί ως Fashion Editor στο περιοδικό «The Βest» και το όνειρό της είναι, να αποκτήσει το δικό της περιοδικό μόδας, τη δική της εταιρεία επικοινωνίας, να γυρίσει όλο τον κόσμο ή και τα τρία μαζί!