Η Γκαλερί Cube, σας προσκαλεί και φέτος στο art project των συνεργατών της «μοιραζόμαστε την τέχνη …» που πραγματοποιείται για τρίτη συνεχή χρονιά.

Στόχος του «μοιραζόμαστε την τέχνη …», είναι να δώσει τη δυνατότητα στον καθένα να αποκτήσει ένα πρωτότυπο έργο τέχνης. Στο project συναντιούνται εικαστικοί, παλιοί και νέοι συνεργάτες της Cube, που συνειδητά πιστεύουν πως η τέχνη απευθύνεται σε όλους και θεωρούν εξίσου σημαντικό, τόσο την οικειοποίησή της, όσο και τη δυνατότητα απόκτησης ενός έργου τέχνης από τον καθένα. Το αποτέλεσμα της συνάντησης αυτής, είναι πρωτότυπα έργα (ζωγραφική, φωτογραφία, κατασκευές)  σε συμβολικές τιμές. Τα έργα που θα εκτίθενται, θα μπορεί κάποιος να τα παραλάβει άμεσα και θα ανανεώνονται σε όλη τη διάρκεια του project.

Andreas Lyberatos_Moirazomaste 2014_pr

Ανάμεσα στους εικαστικούς που συμμετέχουν είναι οι: Ganaelle Bressoud, Ηλίας Αηδονίδης, Νικόλας Γερασιμόπουλος, Αντωνία Γρίβα, Θοδωρής Καγιάς, Άννα Καρατζά, Ανδρέας Κοντέλλης, Μάκης Κυριακόπουλος, Ανδρέας Λυμπεράτος, Αλέξανδρος Μαγκανιώτης, Μαρίζα Μαρινοπούλου Έλλη Μπαρμπαγιάννη, Τίμος Μπατσαούρας, Ισμήνη Μπονάτσου, Τίτα Μπονάτσου, Κατερίνα Μπότσαρη, Ειρήνη Μπράττη, Ανδρέας Νικολάου, Κώστας Παναγιωτακόπουλος, Νίκος Παναγιωτόπουλος, Θανάσης Πανουτσόπουλος, Αλέκος Παπαδάτος, Παναγιώτης Παπαδόπουλος, Ξενοφών Παπαευθυμίου, Γεωργία Παράσχη, Κωνσταντίνος Πάτσης, Νατάσσα Πουλαντζά, Άνθη Τομαρά, Γιώργος Τσεριώνης, Μάκης Φιόρος, Γιάννης Χρηστάκος.

Alecos Papadatos_James_Joyce_Moirazomaste 2014

Παράλληλα και φέτος, για όλη τη διάρκεια των γιορτών, θα φιλοξενούνται τα γούρια για το 2015 που σχεδιάστηκαν αποκλειστικά για την Γκαλερί Cube:

Tα γούρια της Μιμίκας Χριστοδουλοπούλου (dimitra natural), σε χειροποίητο σαπούνι ελαιολάδου, με φύλλο χρυσού 22 kt και ασήμι και η σειρά της «little sharings», στην οποία κρύφτηκε κατά την παρασκευή τους ένα μικρό φυλακτό που περιμένει να το ανακαλύψετε ή να το χαρίσετε …

K.Patsis_Moirazomaste 2014_4

Τα γούρια της Νάγιας Χατήρα που επέλεξε την πεταλούδα ως σύμβουλο ανάστασης και αναγέννησης. Οι ευχές αποτυπώνονται πάνω σε ξύλο ή plexiglass σε γούρια τα οποία παίζουν άλλοτε με ρετρό διάθεση και άλλοτε με αφαιρετική, άλλες φορές ρομαντικά και άλλες μίνιμαλ. Το ξύλο και το plexiglass «συνοδεύουν» παστέλ κορδέλες, δαντέλα και λινάτσα, ενώ όλα μαζί κλείνονται σε ένα μεταλλικό κουτί, διακοσμημένο με φλοράλ, καρό ή πουά ετικέτα. Και όλα συνοδεύονται με μια ευχή: το 2015 να φέρει την αναγέννηση.

Gouria 2015_dimitra natural_1

Διάρκεια έκθεσης: 18 Δεκεμβρίου 2014 – 10 Ιανουαρίου 2015

Γκαλερί Cube (Μιαούλη 39, Πάτρα)

www.cubegallery.gr