Το όνομά της έχει γίνει συνώνυμο της πολυτέλειας, και η ιστορία της ζωής της έχει γίνει το αντικείμενο αμέτρητων βιβλίων και ταινιών. Οι φωτογραφίες όμως από το διαμέρισμα της Gabrielle “Coco” Chanel στο Παρίσι αποκαλύπτουν το χώρο της 31 Rue Cambon όπου γεννήθηκαν όλες τις ιδέες της και και παραμένουν ακριβώς όπως τα άφησε. Αν και είναι πιο παραδοσιακό από τα ρούχα που σχεδίαζε, το πάθος της Chanel για oriental στιλ είναι ξεκάθαρο.

Βαθιά προληπτική, τυχερά σύμβολα όπως ο βάτραχος με το στόμα ανοιχτό, τα ιαπωνικά ελάφια και τα μοτίβα σιταριών (σημάδι ευημερίας) είναι διάσπαρτα σε όλο το διαμέρισμα. Πίστευε στη θεραπευτική δύναμη των κρυστάλλων, ως εκ τούτου, οι πολυέλαιοι διακοσμού όλα τα δωμάτια. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο διαμέρισμα είχε φιλοξενήσει την Elizabeth Taylor, τον Salvador Dali και τον Pablo Picasso.

New folder24 New folder (5) New folder (4)1 New folder (3)2

Vassilia Camara

About Vassilia Camara

Γεννήθηκε στο όμορφο Μόντρεαλ του Καναδά. Πήγε σχολείο αλλά υποστηρίζει με πάθος ότι τα μαθήματα της ζωής είναι το... πραγματικό σχολείο. Εργάζεται στο χώρο των ΜΜΕ τα τελευταία 12 χρόνια στην Πάτρα κάνοντας λίγο πολύ τα πάντα. «Κρυφό» της πάθος η ζωγραφική. Από μικρή θυμάται να πιάνει χαρτί και να ζωγραφίζει με τις ώρες και μια ωραία μέρα στο ξεκάρφωτο την πήρε η αδελφή της από το χέρι και την πήγε σε μια σχολή σχεδίου μόδας. Κάποιες φορές στη ζωή θέλουμε έναν άνθρωπο να μας ταρακουνάει… Εργάζεται στο «thebest.gr» και είναι συνιδιοκτήτρια του «Beau Sillage». Χαλαρώνει με soft jazz, της αρέσει να ταξιδεύει σε δικούς της φανταστικούς κόσμους, αλλά και σε πραγματικούς, βρίσκει ομορφιά σε απλά καθημερινά πράγματα, είναι αισιόδοξη σε σημείο που εκνευρίζει τους άλλους αλλά δε τη νοιάζει και πιστεύει ότι η ευτυχία μπαίνει χωρίς να το καταλάβεις από την πόρτα που ξέχασες ανοιχτή…