Η εξαιρετική έκθεση “Helena Rubinstein, Beauty is Power” λαμβάνει χωρά αυτή την περίοδο στο Jewish Museum της Νέας Υόρκης. 

Για το λόγο αυτό μοιραζόμαστε μαζί σου την υπέροχη κολεξιόν τέχνης της “Madame”, όπως την αποκαλούσαν οι: Picasso, Braque, Nadelman, Leger, Miro, Max Ernst και Frida Kahlo… αλλά και αριστουργήματα από την τέχνη της Αφρική και της Ωκεανίας, ρούχα και διάσημους μόδιστρους όπως οι Paul Poiret και Elsa Schiaparelli, κοσμήματα και βέβαια διαχρονικά προϊόντα ομορφιάς.

Στη Νέα Υόρκη η “Ομορφιά είναι Δύναμη“, μια έκθεση που αποτελεί φόρο τιμής στην Helena Rubinstein. Με έργα ζωγραφικής, κοσμήματα και κομμάτια ready-to-wear, η διάσημη “Madame” είναι διάσημη χάρη στον Mason Klein που είναι ο επιμελητής της έκθεσης. Τα κομμάτια θα εκτίθενται μέχρι τις 22 Μαρτίου 2015.

“Η Helena Rubinstein ήταν η πρώτη επιχειρηματίας που κάνει την εικόνα της εμπορικό σήμα. Θα μπορούσε να θεωρηθεί η πρώτη γυναίκα στην ιστορία των μεγιστάνων” Mason Klein. ο Mason Klein -ένας μεγάλος θαυμαστής- της Rubinstein, προστάτης των γυναικών με επιχειρήσεις, εξηγεί: “Η Madame είχε ένα μεγάλο αριθμό από σπίτια, το καθένα γεμάτο με όλα τα είδη της τέχνης, κοσμήματα και γλυπτά”. Πολλά από αυτά εκτίθενται σήμερα στο Jewish museum της Νέα Υόρκης.

Ένα είδος γυναίκας που είναι διάσημο σε όλο τον κόσμο, επειδή ο Mason Klein πιστεύει, ότι “έδωσε στις γυναίκες τα μέσα για να μετατρέψουν τον εαυτό τους”. Για εκείνη, δεν υπήρχαν τέτοια πράγματα όπως τα πρότυπα ομορφιάς. Κάθε γυναίκα πρέπει να μάθει πως να αξιοποιεί στο έπακρο τη δική της ομορφιά. Η επιμελήτρια εξηγεί ότι χρησιμοποίησε το σύνθημα “Beauty is Power” για να εκφράσει την ιδέα ότι οι γυναίκες θα μπορούσαν να αναλάβουν τον έλεγχο της δικής τους ομορφιάς….και ζωής! Η Helena Rubinstein ενθάρρυνε τις γυναίκες να μάθουν περισσότερα για τον εαυτό τους με τη μετάβαση στα ινστιτούτα ομορφιάς της. “Με έναν ορισμένο τρόπο, βοήθησε τις γυναίκες να γίνουν σύγχρονες”.

Καθ’όλη τη ζωή της η Helena Rubinstein γνώρισε μερικούς από τους πιο διάσημους καλλιτέχνες του κόσμου. Αγαπούσε να έχει πορτρέτα της από εκείνους. Ο Πικάσο ήταν ένας από αυτούς τους καλλιτέχνες, αν και πήρε είκοσι χρόνια για να πεισθεί.” Το 1955, o Picasso συμφώνησε τελικά να κάνει κάποια σκίτσα. Έκανε πάνω από 30 σχέδια για την επιχειρηματία, αποκαλώντας τη δουλειά του “φάκελο”.

Η έκθεση παρέχει σε πρώτη ευκαιρία για να τα δεις στην έκθεση στην Νέα Υόρκη” ο Mason Klein, ανακοινώνει με υπερηφάνεια.

Απόλαυσε λοιπόν την ιδιωτική ξενάγηση από τον κο Mason Klein, επιμελητή της έκθεσης στο Jewish Meseum της Νέα Υόρκης:

Alexandra Kaipalexi

About Alexandra Kaipalexi

Ας σας συστηθεί. Τη λένε Αλεξάνδρα Καϊπαλέξη, είναι διπλωματούχος αισθητικός και τα τελευταία χρόνια έχει δουλέψει σε διάφορα studio ομορφιάς, ενώ έχει διευρύνει τις σπουδές της, παρακολουθώντας μαθήματα ονυχοπλαστικής στο Λονδίνο στο London School of Beauty and Make-up. Από δω και στο εξής, μαζί θα μοιράζεστε όμορφες εικόνες, έξυπνα tips και προτάσεις ομορφιάς που θα σας βοηθήσουν να αναδείξετε τα δυνατά σας χαρακτηριστικά. Θα χαρεί πολύ να διαβάσει τα σχόλια και τις προτάσεις σας για θέματα που θα θέλατε να την απασχολήσουν στα επόμενα posts!