Τα καλά ραντεβού στις μέρες μας σπανίζουν, για το λόγο αυτό στην Ιαπωνία, στο Τόκιο αλλά και στο Χονγκ Κονγκ ίδρυσαν τα Moomin Cafe, τα οποία απευθύνονται αποκλειστικά και μόνο σε μοναχικές καρδιές! Μην πάει ο νους σας σε κάτι άσχημο αφού φρόντισαν να δανείζουν στους θαμώνες, ένα μεγάλο λούτρινο ζωάκι Moomin, εμπνευσμένο από τους χαρακτήρες της σειράς βιβλίων του Tove Jansson, τα οποία εκδόθηκαν το 1945, αλλά έστρεψαν τα φώτα της δημοσιότητας πάνω τους τη δεκαετία του ’90 μετά τις δημοφιλείς τηλεοπτικές σειρές στις οποίες πρωταγωνίστησαν.

Όποιος, λοιπόν, καταφτάσει μόνος στο Moomin Cafe, είτε για καφέ, είτε για φαγητό, ένα Moomin τοποθετείται απέναντί του, κρατώντας του παρέα κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο κατάστημα.

Το πρώτο Moomin Cafe άνοιξε στο Τόκιο το 2003 και από τότε έχουν ανοίξει άλλα 3, κερδίζοντας τον κόσμο στις αρχές του 2014 μετά από τόσα χρόνια, όταν το concept τους έγινε viral στο διαδίκτυο. Άλλο ένα τέτοιο cafe στο Χονγκ Κονγκ ήρθε στο τέλος του 2014, στα 100 χρόνια από τη γέννηση του δημιουργού των Moomin κι απ’ ό,τι φαίνεται ο κόσμος ανυπομονούσε να φάει παρέα με ένα Moomin.

Πέραν της καταπολέμησης της μοναξιάς των πελατών του, το Moomin Cafe έχει επίσης στόχο να μεταφέρει στον κόσμο του τόσο το φινλανδικό lifestyle, όσο και τη φινλανδική κουζίνα με πολλές και ενδιαφέρουσες γεύσεις!

Japan's 'anti-loneliness' cafe

2ε2ε