Στην Καραϊσκάκη, δίπλα στον πεζόδρομο της Παντανάσσης, βρίσκεται ένα rockabilly κουρείο, διαφορετικό από αυτά που ξέρουμε.  Απ’ έξω θα συναντήσεις σίγουρα ορισμένες συλλεκτικές Harley μηχανές να φιγουράρουν περήφανες οι οποίες, περνώντας από το δρόμο σου, οπωσδήποτε θα σου… γυαλίσουν…

barber-27

Η βιτρίνα φιλοξενεί τον πονηρό λύκο, τον El Lobo με το μακρύ pompadour του, χαρακτηριστικό χτένισμα των James Dean, Elvis Presly, Jerry Lee Lewis, Johnny Cash και των Everly Brothers. Μαζί με το μασκότ, είδαμε και δύο καρό σημαίες εκκίνησης οι οποίες μας έδωσαν και το σήμα να το επισκεφτούμε.

barber-34

Μπαίνοντας στο barber shop, νιώσαμε σα να μπήκαμε σε ταινία του Grease. Εκεί μας υποδέχτηκε και μας ξενάγησε ο ιδιοκτήτης του περίφημου κουρείου, που ακούει στο κλασικό κατά τα άλλα όνομα Παναγιώτης (για τους πιο οικείους, Lobo). Γύρω-γύρω φωτογραφίες του Elvis, της Marilyn Monroe, κι άλλων μύθων της εποχής, αλλά και pinup girls και ένας πίνακας της Betty Boop.

Σε άλλα σημεία μινιατούρες από συλλεκτικά oldmobile και choppers, vintage κορνίζες με εικόνες της εποχής, γάντια του baseball και κιθάρες τύπου Squier Stratocaster.

κολαζ2

barber-5 barber-6 barber-12

Το barber shop μας έβαλε κατευθείαν στο κλίμα. Η μουσική του Rock n’ Roll σε συνδυασμό με την ατμόσφαιρα μας έκανε να θέλουμε να μάθουμε τα πάντα για εκείνη την εποχή.

Το κούρεμα και το χτένισμα για τον Παναγιώτη είναι τέχνη. Και εκείνο το μεσημέρι του Σαββάτου μάθαμε όλα τα μυστικά αυτής της τέχνης. Όσοι το επισκέπτονται γνωρίζουν πολύ καλά ότι δεν πάνε για ένα συνηθισμένο κούρεμα. Οι πελάτες (για τους οποίους έχει δοθεί στον καθένα χωριστά και ειδικό παρατσούκλι) προτιμούν τον Lobo γιατί πολύ απλά θέλουν να αφεθούν στα επιδέξια χέρια του και να βιώσουν την εμπειρία του χτενίσματος μιας δεκαετίας που επηρέασε μία ολόκληρη γενιά και επιδρά ακόμα τη σύγχρονη μόδα.

barber-4 barber-10 barber-19 barber-24 barber-29

Η τεχνική «pomp» δεν είναι εύκολη υπόθεση και υπάρχουν αρκετά στιλ που ταιριάζουν στο κάθε πρόσωπο. Το χτένισμα έχει αρχή, μέση και τέλος. Ολόκληρη ιστορία δηλαδή… Ξεκινάει από το κούρεμα, συνεχίζει με το περίτεχνο χτένισμα με ειδική βούρτσα και πιστολάκι, και «κλείνει» με τα εδικά προϊόντα από τη δεκαετία του ‘20 για απόλυτη απόδοση της αυθεντικότητας.

Το αποτέλεσμα μας εντυπωσίασε. Ο τρόπος υλοποίησης είναι έργο τέχνης που δεν σταματούσαμε να παρατηρούμε και φυσικά να φωτογραφίζουμε. Η εμπειρία μας ήταν πραγματικά συναρπαστική.

barber-30 κολαζ

Το  rock n’ roll κουρείο της Καραΐσκάκη, το πρώτο που ξεκίνησε στην Ελλάδα, είναι για εκείνους που δεν φοβούνται να βιώσουν το διαφορετικό. Είναι για όσους γουστάρουν να βγουν από το καβούκι τους και να… απελευθερωθούν.

Το ζήτημα του θέματος είναι ότι απλά αποτελεί μία cool επιλογή για την οποία χρειάζεται το κατάλληλο attitude για να το υποστηρίξεις…

barber-35

Photography: Πέτρος Πυλαρινός

Ευχαριστούμε το μοντέλο μας τον Στράτο που δέχτηκε να φωτογραφηθεί. 

 Το  barber shop Rock n’ Roll El Lobo βρίσκεται στην οδό Καραϊσκάκη 150, στην Πάτρα

fb: Rock n’ Roll Barber Shop El Lobo 

Vassilia Camara

About Vassilia Camara

Γεννήθηκε στο όμορφο Μόντρεαλ του Καναδά. Πήγε σχολείο αλλά υποστηρίζει με πάθος ότι τα μαθήματα της ζωής είναι το... πραγματικό σχολείο. Εργάζεται στο χώρο των ΜΜΕ τα τελευταία 12 χρόνια στην Πάτρα κάνοντας λίγο πολύ τα πάντα. «Κρυφό» της πάθος η ζωγραφική. Από μικρή θυμάται να πιάνει χαρτί και να ζωγραφίζει με τις ώρες και μια ωραία μέρα στο ξεκάρφωτο την πήρε η αδελφή της από το χέρι και την πήγε σε μια σχολή σχεδίου μόδας. Κάποιες φορές στη ζωή θέλουμε έναν άνθρωπο να μας ταρακουνάει… Εργάζεται στο «thebest.gr» και είναι συνιδιοκτήτρια του «Beau Sillage». Χαλαρώνει με soft jazz, της αρέσει να ταξιδεύει σε δικούς της φανταστικούς κόσμους, αλλά και σε πραγματικούς, βρίσκει ομορφιά σε απλά καθημερινά πράγματα, είναι αισιόδοξη σε σημείο που εκνευρίζει τους άλλους αλλά δε τη νοιάζει και πιστεύει ότι η ευτυχία μπαίνει χωρίς να το καταλάβεις από την πόρτα που ξέχασες ανοιχτή…