Όταν αγόραζα ρούχα, η γιαγιά μου πάντα έλεγε να διαβάζω τις οδηγίες πλυσίματος για να μη μου χαλάσουν. Αλλά εγώ δεν πρόσεχα ποτέ με αποτέλεσμα να καταστρέφονται και να μένω με την απογοήτευση… Κοιτάζοντας τις ετικέτες με τις οδηγίες πλυσίματος, αναρωτιόμουν τι σημαίνουν όλα αυτά τα σύμβολα. Παραδέχομαι λοιπόν ότι δεν γνωρίζω να μεταφράζω σωστά σχεδόν κανένα. Τώρα που πήρα το μάθημά μου, θέλησα να το μοιραστώ μαζί σoυ.

Το 1971 η FTC ζήτησε από τις βιομηχανίες ρούχων να τοποθετήσουν ετικέτες στα ρούχα υποδεικνύοντας τουλάχιστον μία μέθοδος πλυσίματος. Το 1997 σκέφτηκαν να βάλουν σύμβολα τα οποία θα χρησιμοποιούνται παγκοσμίως. Τα σύμβολα δημιουργήθηκαν από το American Society for Testing and Materials και χρησιμοποιούνται από βιομηχανίες απορρυπαντικών, κλωστοϋφαντουργίας, ένδυσης, και συσκευασίας σε όλο τον κόσμο.

Αυτό σημαίνει για εμάς ότι γνωρίζοντας να τα διαβάζουμε, θα μας βοηθήσουν να κρατήσουμε τα ρούχα μας μια ζωή, ή τουλάχιστον να αποφύγουμε την πρόωρη καταστροφή τους!

Παρακάτω θα δεις πίνακες με κάθε σύμβολο και την εξήγησή του και απαιτεί λίγο χρόνο για να τα μάθεις. Κάτι που ίσως σε βοηθήσει, είναι να τα τυπώσεις πατώντας τα link κάτω από τις εικόνες και να τα έχεις κολλημένα κάπου και να τα βλέπεις και να αποφευχθούν λάθη. Καλή επιτυχία!

Laundry-symbols-B1

Κατεβάστε το ΕΔΩ

Laundry-symbols-Guide-D1

Κατεβάστε το ΕΔΩ

 

(Photos via onegoodthingbyjillee.com)