Η μάσκαρα είναι ένα προϊόν μακιγιάζ με το οποίο η γυναίκα εξοικειώνεται από πολύ νωρίς και είναι μία από τις πρώτες αγορές σε προϊόντα καλλωπισμού!

Η σωστή εφαρμογή της μάσκαρας χαρίζει ζωηρό, φυσικό και σαγηνευτικό βλέμμα!

Είναι πολύ σημαντικό να επιλέξετε την κατάλληλη μάσκαρα η οποία θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες σας είτε για μήκος, είτε για όγκο, είτε και για τα δύο.

Η εφαρμογή της μάσκαρας είναι εύκολη υπόθεση και με μια μικρή εξάσκηση μπορείτε να τελειοποιήσετε την τεχνική σας για ένα επαγγελματικό αποτέλεσμα.

Ακολουθείστε τα παρακάτω βήματα για πιο μακριές, πιο πυκνές και πλούσιο όγκο βλεφαρίδες.

Ανοίξτε τη συσκευασία του προϊόντος τραβώντας το βουρτσάκι προς τα επάνω με περιστροφικές ήρεμες κινήσεις. Αφαιρέστε το πλεόνασμα της μάσκαρας από το βουρτσάκι, σέρνοντας το κάθετα πάνω στα χείλη του σωληναρίου της συσκευασίας. Στη συνέχεια απομακρύνεται και το συσσωρευμένο προϊόν από την άκρη της βούρτσας αφήνοντάς το, πάνω στο χείλος του σωλήνα.

Για να εφαρμόσετε τη μάσκαρα, τοποθετείστε το βουρτσάκι παράλληλα με τις βλεφαρίδες και με μικρού εύρους παλμικές κινήσεις δεξιά-αριστερά, εφαρμόστε το προϊόν. Με τον τρόπο αυτό θα καταφέρετε να ξεχωρίσετε μία μία τις βλεφαρίδες, να περάσετε μάσκαρα σε κάθε μία ξεχωριστά και φυσικά να φτάσετε μέχρι την ρίζα τους, πετυχαίνοντας, μήκος, όγκο και πυκνότητα.

Στην εξωτερική γωνία του ματιού, εφαρμόστε τη μάσκαρα πολύ κοντά στις ρίζες των βλεφαρίδων και τραβήξτε απαλά τις βλεφαρίδες με το βουρτσάκι ανοδικά και προς τα έξω με κατεύθυνση τους κροτάφους. Αυτό θα δημιουργήσει μια μικρή ανοδική αίσθηση στο βλέμμα.

Εάν επιθυμείτε μεγαλύτερη ένταση στις βλεφαρίδες, εφαρμόστε για δεύτερη φορά πριν η πρώτη στρώση στεγνώσει εντελώς. Έτσι, θα αποφύγετε τους κόμπους και το πλεόνασμα μάσκαρας πάνω στις βλεφαρίδες.

Κρατήστε τα μάτια σας ανοιχτά μέχρι να στεγνώσει το προϊόν ώστε να αποφύγετε το ανεπιθύμητο “ μουτζούρωμα”.

Η εφαρμογή μάσκαρας δεν είναι κατά τη γνώμη μου απαραίτητη στο κάτω βλέφαρο. Φυσικά, εάν για εσάς είναι μια αγαπημένη συνήθεια, κάντε το με την ίδια ακριβώς τεχνική όπως και στο πάνω βλέφαρο. Το μυστικό εδώ είναι να εφαρμόσετε το προϊόν σε μικρή ποσότητα όσο πιο απαλά και διακριτικά γίνεται! Αποφύγετε τη δεύτερη στρώση για να μην κουράσετε το βλέμμα! Μία στρώση είναι αρκετή. Πριν την εφαρμογή της μάσκαρας, τοποθετείστε ένα χαρτομάντιλο κάτω από τις βλεφαρίδες για να μην μουτζουρώσετε την περιοχή.

Έχετε στα υπόψιν σας μερικές χρήσιμες πληροφορίες:

Πάντα να καθαρίζετε και να στεγνώνετε τις βλεφαρίδες πριν την εφαρμογή της μάσκαρας.

Για ένα πιο φυσικό αποτέλεσμα επιλέξτε το χρώμα της μάσκαρας δύο ή τρεις τόνους πιο σκούρο από το φυσικό χρώμα των βλεφαρίδων.

Να αντικαθιστάτε τακτικά το προϊόν και να αποφεύγετε η χρήση του μετά τους δυο μήνες.

Χρησιμοποιείτε υψηλής ποιότητας προϊόντα μάσκαρας. Κοστίζουν λίγο περισσότερο, αλλά σίγουρα το αποτέλεσμα δικαιώνει το κόστος.

Μη σπρώχνετε το βουρτσάκι με απότομες και βίαιες κινήσεις μέσα και έξω από το σωληνάριο καθώς με αυτό τον τρόπο εισέρχεται αέρας μέσα στο προϊόν το αλλοιώνει και στο τέλος στεγνώνει.

Πάντα να αφαιρείται τη μάσκαρα πριν τον ύπνο για να αποφύγετε την αφυδάτωση των βλεφαρίδων και κατά συνέπεια την καταστροφή τους.

Ποτέ μα ποτέ μην μοιράζεστε με άλλον τη μάσκαρα, για να περιορίσετε στο ελάχιστο τον κίνδυνο μολύνσεων στην περιοχή των ματιών.

Με λίγη εξάσκηση, θα αποκτήσετε καλή τεχνογνωσία και η εφαρμογή θα γίνεται πολύ γρήγορα. Αποφύγετε τις ψεύτικες βλεφαρίδες στην καθημερινότητά σας και χρησιμοποιήστε μάσκαρα για δώσετε ζωντάνια και ένταση στο βλέμμα σας!

Άρθρο: Διονυσία Κωνσταντίνου/Makeup Artist

Photo credits: Photographer www.penygiannakou.com Makeup artist  Dionissia Konstantinou Hair Styling Eleni Moungouli