Όταν αγαπάς κάτι πολύ, είναι φυσικό και επόμενο να ξεκλέβεις χρόνο από την καθημερινότητά σου για να το υλοποϊήσεις. Αυτά που χρειάζονται ακόμη είναι το πάθος, η φαντασία και η πίστη ότι τα όνειρά σου θα πραγματοποιηθούν. Ένα παράδειγμα των όσων προήγηθηκαν, αποτελεί η Γεωργία, ένα κορίτσι 23 χρονών και φοιτήτρια του τμήματος Αρχιτεκτονικής στο Α.Π.Θ. Στον ελεύθερο χρόνο της, ζωγραφίζει διάφορες φιγούρες πάνω σε σκεύη (ποτήρια, κούπες, πιάτα κ.ά.), ενώ δε διστάζει να γεμίσει τις δημιουργίες της με λέξεις και γράμματα. Ακόμη, όπως μου είπε η ίδια, λατρεύει την Ισπανία στην οποία έχει ζήσει κάποιους μήνες και ό,τι σχετίζεται με αυτή τη χώρα. Επίσης, της αρέσει ο αθλητισμός και τα ταξίδια. Η ζωγραφική είναι το μεράκι της. Από μικρή, όποτε κατάφερνε να ξεκλέψει λίγο χρόνο, ζωγράφιζε. Το ίδιο κάνει και τώρα που μεγάλωσε. “Άλλες φορές βρίσκω χρόνο, άλλες όχι, αλλά αν υπάρχει μία περίοδος που ζωγραφίζω συνέχεια, αυτή είναι το καλοκαίρι”. Αποκλειστικά στο Beau Sillage

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ-3-

Από πού εμπνεύστηκες την ιδέα της “Μαριπόζα” και πώς την υλοποίησες;

M.: Η ζωγραφική είναι μία από τις μεγάλες μου αγάπες. Ζωγραφίζω και φτιάχνω πράγματα από μικρή. Έχω πειραματιστεί με διάφορα. Μέσα σ’ όλα αυτά, το καλοκαίρι που ξεκουραζόμουν, βρήκα κάποια παλιά μπουκάλια και σκέφτηκα πως θα ήταν ωραία να τα ζωγραφίσω. Έτσι απλά! Μετά, σιγά σιγά προχώρησα και σε άλλα σκεύη. Λίγο που με παρακίνησε το περιβάλλον μου, λίγο που ήθελα πώς και πώς να κάνω κάτι δικό μου, προέκυψε η μαριπόζα!

Το όνομα του brand σου μοιάζει να συνδέεται με κάποια ιστορία, μπορείς να μας την αποκαλύψεις;

M.: Όταν ξεκίνησα το καλοκαίρι, τα πρώτα σχέδια είχαν να κάνουν με κολυμβήτριες. Ψάχνοντας για όνομα, συμπεριέλαβα την αγάπη μου για την ισπανική γλώσσα και την κολύμβηση. Η λέξη μαριπόζα, που στα ισπανικά σημαίνει πεταλούδα (ένα από τα 4 στυλ κολύμβησης) , φάνηκε να εμπεριέχει τη δροσιά και την ομορφιά που έψαχνα.

Τι υλικά χρησιμοποιείς για τις δημιουργίες σου;

M.: Γενικά το χω ψάξει αρκετά με τα υλικά γιατί ήθελα το αποτέλεσμα να είναι σταθερό και μόνιμο. Τελικά, βρήκα συγκεκριμένα χρώματα για γυαλί, τα οποία με την κατάλληλη επεξεργασία γίνονται ανθεκτικά στο πλύσιμο και στις κακοτοπιές!

Δεδομένων των σημερινών οικονομικών συνθηκών, πόσο εύκολο είναι να κάνεις το χόμπι σου “επάγγελμα”;

M.: Μέχρι στιγμής λόγω υποχρεώσεων, δεν έχω καταφέρει να το δω ως επάγγελμα και να εστιάσω σε αυτό. Φυσικά και υπάρχουν όμως κάποιες σκέψεις και συζητήσεις σχετικά με ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Θεωρώ πως μια καλοστημένη ιδέα μπορεί να δουλέψει, ανεξάρτητα από τη δυσκολία της σημερινής κατάστασης.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ-1-

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ-5-

Ποια είναι τα μελλοντικά σχέδια της “Μαριπόζα”;

M.: Προς το παρόν προσπαθώ να κάνω γνωστή την ιδέα, πηγαίνω σε εκθέσεις ώστε να με μάθει ο κόσμος. Σ’ ένα τέτοιο πλαίσιο θα κινηθώ στο εγγύς μέλλον. Όταν νιώσω να επιτυγχάνεται αυτός ο στόχος, θα προχωρήσω στον επόμενο! Έκπληξη!

Τι συμβουλεύεις όσους/όσες σκέφτονται να ξεκινήσουν τη δική τους “επιχείρηση”;

M.: Δε θεωρώ ότι έχω επιχείρηση οπότε ίσως να μην είμαι ο πιο κατάλληλος άνθρωπος να δώσω συμβουλές. Πάντως, το λέω να το ακούω και ‘γω η ίδια, τόλμη θέλει και έξυπνες ιδέες. Ας αφήσουμε στην άκρη όλες τις δυσάρεστες ειδήσεις και ας παραδειγματιστούμε από ένα σωρο startups που ξεπροβάλουν.

Από πού αντλείς την έμπνευση για τα σχέδιά σου;

M.: Οι εποχές, η διάθεση, ο αποδέκτης είναι στοιχεία που διαμορφώνουν το σχέδιο. Σίγουρα υπάρχει μία ιδιαίτερη τάση σε ανθρώπινες φιγούρες αλλά δεν περιορίζομαι σε αυτές.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ-4-

Τι είναι αυτό που σε κρατάει σε εγρήγορση μία δύσκολη μέρα;

M.: Ααα ..να είμαι σε εγρήγορση είναι το μόνο εύκολο (γέλια)! Το δύσκολο για μένα είναι χαλαρώσω. Είμαι όλη μέρα στο πόδι, φοβάμαι μην περάσει μια στιγμή και δε την εκμεταλλευτώ. Αυτό, ναι μεν βοηθά στη δημιουργικότητα αλλά ξέρεις, πολλές φορές καταλήγει να γίνεται αγχωτικό και αντιπαραγωγικό.

Ποιο είναι το «μότο» σου όταν όλα πάνε στραβά;

M.: Αισιοδοξία πάνω απ’ όλα! Στο χέρι μας είναι να τα καταφέρουμε! Ας έχουμε έστω τώρα που είμαστε μικροί, την ‘αυταπάτη’ και να μην τα παρατάμε!

Εάν το Beau Sillage ήταν ένα από τα έργα σου, ποιο θα ήταν και γιατί;

M.: Τα φλιτζανάκια με τα εσώρουχα! Όπως το άρωμα, έτσι και τα εσώρουχα μπορεί να είναι διακριτικά και αόρατα, αλλά δεν παύουν να χαρίζουν μία ευχάριστη αύρα. Με την κατάλληλη προσοχή και μεταχείριση μετατρέπονται σε κάτι όμορφο και αγνό που δίνει νόημα στις στιγμές. Αυτό είστε και σεις και έτσι να συνεχίσετε!!!

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ-6-

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ-2-

Μάθετε περισσότερα στο site της “Μαριπόζα” εδώ

Konstantina Peloni

About Konstantina Peloni

Όλα για εκείνη άρχισαν στις 15 Ιουνίου όπου είχε την πρώτη επαφή με τον κόσμο. Μεγάλωσε και σπούδασε στην Αθήνα. Από μικρή ασχολήθηκε με το χορό και την ενόργανη αλλά γρήγορα τα παράτησε. Μετά το τέλος του σχολείου, αποφάσισε ν’ ασχοληθεί με τη μεγάλη της αγάπη που είναι το ραδιόφωνο.Παράλληλα, αν και για το νεαρό της ηλικίας της εργάστηκε σε αρκετά ενημερωτικά και κοινωνικά sites ως αρθρογράφος. Μία από τις πιο σημαντικές δραστηριότητές της είναι ο εθελοντισμός στο Χαμόγελο του Παιδιού. Λατρεύει το χειμώνα, τις βόλτες στη θάλασσα, το καλό φαγητό, τα ταξίδια και τη σοκολάτα. Πιστεύει πως οι μικρές χαρές της ζωής βρίσκονται σε απλές καθημερινές στιγμές. Τέλος, η ομορφιά της ψυχής είναι το σημαντικότερο πλεονέκτημα ενός αθρώπου.