Μαμά είναι μόνο μία. Η αλήθεια να λέγεται. Και γω την μαμά μου την λατρεύω. Έχει όλα τα χαρακτηριστικά που την κάνουν ξεχωριστή στα δικά μου μάτια: έχει καλή καρδιά, είναι ευαίσθητη και πάντα χαμογελαστή.

Όταν σκέφτομαι την μητέρα μου, το τραγούδι που μου’ρχεται στο μυαλό είναι το “Stand by me” του Ben E. King. Και οι λόγοι είναι εύλογοι. Η μητέρα μου ήταν, είναι και θα είναι ο άνθρωπος που θα με στηρίξει ό,τι κι αν συμβει στη ζωή μου. Είναι εκεί όταν κάτι με στενοχωρεί, είναι εκεί όταν κάτι με χαροποιεί, είναι εκεί στα εύκολα, στα δύσκολα, στα ωραία και στα άσχημα.

Μεγάλωσα. Παρόλα αυτά, υπάρχουν στιμγές που θέλω να κουρνιάσω στην αγκαλιά της σα παιδί. Γιατί η αγκαλιά της μάνας είναι ξεχωριστή. Έχει μία μαγεία. ‘Εχει την ικανότητα να παίρνει όλες τις στνοχώριες και να τις εξαφανίζει. Το χάδι της έχει μια αγνότητα, μια απίστευτη ηρεμία. Ο λόγος της είναι Αλήθεια. Είναι αυτός που θα ακούσεις μία φορά και θα μείνει για πάντα χαραγμένος στη μνήμη σου. Η μητέρα μου έχει την ικαντότητα να διαισθάνεται από χιλιόμετρα μακριά αν είμαι καλά ή αν μου συμβαίνει κάτι. Αλλά και το χαμόγελο έχει τη δύναμη να μου δίνει ελπίδα και με κάνει να πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά.

Η μητέρα μου είναι μία γυναίκα μοναδική. Με γέννησε, με ανάθρεψε, με δίδαξε, με έντυσε, με υποστήριξε, με αγκάλιασε, με μάλωσε, με φίλησε αλλά το πιο σημαντικό απ’ όλα, με αγάπησε άνευ όρων.

Δεν υπάρχουν αρκετά λόγια για να περιγράψω πόσο σημαντική είναι η μητέρα μου για μένα…

Σ’αγαπώ Μαμά.

Χρόνια Πολλά και σε όλες τις Μητέρες του κόσμου.

Vassilia Camara

About Vassilia Camara

Γεννήθηκε στο όμορφο Μόντρεαλ του Καναδά. Πήγε σχολείο αλλά υποστηρίζει με πάθος ότι τα μαθήματα της ζωής είναι το... πραγματικό σχολείο. Εργάζεται στο χώρο των ΜΜΕ τα τελευταία 12 χρόνια στην Πάτρα κάνοντας λίγο πολύ τα πάντα. «Κρυφό» της πάθος η ζωγραφική. Από μικρή θυμάται να πιάνει χαρτί και να ζωγραφίζει με τις ώρες και μια ωραία μέρα στο ξεκάρφωτο την πήρε η αδελφή της από το χέρι και την πήγε σε μια σχολή σχεδίου μόδας. Κάποιες φορές στη ζωή θέλουμε έναν άνθρωπο να μας ταρακουνάει… Εργάζεται στο «thebest.gr» και είναι συνιδιοκτήτρια του «Beau Sillage». Χαλαρώνει με soft jazz, της αρέσει να ταξιδεύει σε δικούς της φανταστικούς κόσμους, αλλά και σε πραγματικούς, βρίσκει ομορφιά σε απλά καθημερινά πράγματα, είναι αισιόδοξη σε σημείο που εκνευρίζει τους άλλους αλλά δε τη νοιάζει και πιστεύει ότι η ευτυχία μπαίνει χωρίς να το καταλάβεις από την πόρτα που ξέχασες ανοιχτή…