Γνωρίζουμε ότι στους μπλε κάδους μπαίνουν αλουμινένιες, τσίγκινες, πλαστικές, γυάλινες και χάρτινες συσκευασίες. Αυτό όμως είναι αρκετό; Τι γίνεται όταν το γυαλί είναι σπασμένο ή το χαρτί είναι κομμένο σε μικρά κομμάτια; Διαβάστε τι δεν κάνουμε σωστά όταν ρίχνουμε τα σκουπίδια μας στους μπλε κάδους.

Πετάμε σπασμένα γυαλιά. Η διαλογή στα κέντρα γίνεται συνήθως με τα χέρια και αυτό εγκυμονεί κινδύνους τραυματισμού.

Βάζουμε στον μπλε κάδο μπαταρίες. Η εταιρεία ανακύκλωσης, που διαχειρίζεται τους μπλε κάδους, δεν ανακυκλώνει μπαταρίες. Θα πρέπει να τοποθετούνται στους ειδικούς γι’ αυτόν τον σκοπό κάδους.

Ρίχνουμε κομματάκια χαρτί. Η εταιρεία ανακύκλωσης που χρησιμοποιεί το σύστημα των μπλε κάδων δεν μπορεί να διαχειριστεί κομμάτια μικρότερα από μια σελίδα Α4.

Πετάμε συσκευασίες τοξικών υλικών. Τα κατάλοιπα απομακρύνονται δύσκολα.

Βάζουμε στον μπλε κάδο CD ή DVD. Τα αντικείμενα αυτά περιέχουν προσμείξεις, που καθιστούν δύσκολη την άμεση ανακύκλωσή τους.

Adamantia Nifora

About Adamantia Nifora

Η Αδαμαντία είναι γεωπόνος. Σπούδασε Ανθοκομία - Αρχιτεκτονική τοπίου στην Άρτα. Η αγάπη της για τη φύση την έκανε, να διευρύνει περισσότερο τις σπουδές της μέσω του τμήματος Περιβαλλοντικού Σχεδιασμού Πόλεων και Κτιρίων στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, στο οποίο κάνει το μεταπτυχιακό της. Επίσης, γράφει στη στήλη «go green» που φιλοξενείται από το «thebest.gr» για κήπους, λουλούδια και δίνει συμβουλές σε ό,τι αφορά το πράσινο.