Καλή εβδομάδα & έναν ακόμη καλύτερο -ανοιξιάτικο- μήνα εύχομαι! Ευθύς αμέσως περνάω στο σημερινό θέμα, τ’ οποίο σχετίζεται άμεσα με τη μουσική. Συγκεκριμένα, λοιπόν, παρακάτω θα γνωρίσουμε τα μέλη της δισκογραφικής εταιρείας Audiorama. Πρόκειται για μια αναπτυσσόμενη ιδέα, η οποία έγινε πράξη από ανθρώπους, με κοινό παρανομαστή την αγάπη τους για το βινύλιο και τη house μουσική.

*Λίγα λόγια για τον καθένα…

Lee Burton ή αλλιώς Λευτέρης Καλαμπάκας. Αν πρέπει να γνωρίζουμε κάτι από την εφηβεία του, αυτά είναι ότι υπήρξε μέλος σε μπάντες και έκανε συλλογή από δίσκους. Φυσικά, το επόμενο βήμα ήταν ν’ ασχοληθεί με τη μουσική παραγωγή και το djing επαγγελματικά! Η αρχή έγινε με το ντεμπούτο του “Lullaby” ως Liberto στην Κlik Records. Αργότερα, ακολούθησαν πληθώρα σόλο κυκλοφορίες αλλά και σημαντικές συνεργασίες με εταιρείες εντός κι εκτός συνόρων (Trapez, Cusp, Zenit, Material, Syndikaat). Η γένεση του ονόματος “Lee Burton” συνέβη το 2009 όπου στράφηκε αυστηρά στο εξωτερικό με αναμορφωμένο ήχο.

lee burton-beausillage

O BODJ είναι ο Γιώργος Ζαχαρίου. Ένας εκ των resident djs στο Athenian place-to-be, Six D.O.G.S. Εκτός από αυτό, έχει εμφανιστεί σε venues & festivals, όπως το EnTechno festival, καθώς και σε αρκετά underground μέρη της χώρας και του εξωτερικού. Τα τελευταία χρόνια, ως BODJ έχει κυκλοφορήσει μουσική σε γνωστά και καταξιωμένα Ευρωπαϊκά labels (Claap, Movida, Back & Forth, Metroline Ltd, Diaphan, Percusa), ενώ σύντομα αναμένουμε νέες κυκλοφορίες. Πρόκειται για ένα από τα ονόματα της εγχώριας μουσικής σκηνής που δεν περνάει απαρατήρητο!

Bodj-beausillage

Τέλος, ο Alex Dimou ή Αλέξανδρος Δήμου, παρόλο που μένει στη Λαμία, αυτό δε του έχει δημιουργήσει πρόβλημα στο να παίζει μουσική, σε αρκετά μέρη στην Αθήνα. Είναι Έλληνας παραγωγός ηλεκτρονικής μουσικής, μ’ εξαιρετική αισθητική στη μουσική, κάτι που συζητούν διεθνώς! Οι επιλογές του κυκλοφορούν από τις εξής εταιρείες Get Physical Music, Kindisch,Plastic City,Klik Records, Parquet Recordings, Rhythmetic, Quantised Music και Elite Records. Τέλος,ορισμένα από τα πιο σημαντικά events/clubs που έχει εμφανιστεί είναι: Ministry of Sound (main room-London), Shelbourne/This is Miami party (Miami,Florida), Cookies (Berlin,Germany), Formula(Gelendzhik,Russia), ReworksFestival (Thessaloniki,Greece), Six D.O.G.S (Athens,Greece).

alex dimou-beausillage

Με έδρα την Αθήνα και πολλά Djsets στο ενεργητικό τους,  οι Alex Dimoy, Lee Burton και BODJ, δίνουν μια συνέντευξη αποκλειστικά στο Beau Sillage...

Πώς ξεκίνησε η ιδέα για τη δημιουργία της δισκογραφικής εταιρείας “Audiorama” & σε τί στοχεύει;

Α: Το “Audiorama” είναι ουσιαστικά η ανάγκη να μοιραστούμε την κοινή μας αισθητική στην μουσική. Και με τον κόσμο αλλά και μεταξύ μας. Αυτός είναι και ο στόχος άλλωστε, όπως και σε κάθε δισκογραφική εταιρεία που έχει ως γνώμονα την μουσική.

Το “Audiorama001” αποτελεί την πρώτη σας κυκλοφορία σε βινύλιο. Γιατί αποφασίσατε να χρησιμοποιήσετε αυτό το μέσο μουσικής καταγραφής/αναπαραγωγής;

Α: Το βινύλιο μπορείς να το δεις ως ένα απλό μέσο μετάδοσης της μουσικής, μπορείς να το δεις και σαν σημείο αναφοράς για μια ολόκληρη εποχή. Στην συγκεκριμένη περίπτωση, η σημασία του είναι συμβολική και πρακτική. Πρακτική γιατί ο ήχος που προέρχεται από ένα δίσκο είναι δίχως αμφιβολία, ιδιαίτερος. Η μουσική που κυκλοφορούμε, βασίζεται σ’ ένα μεγάλο ποσοστό στον ήχο και στη τεχνογνωσία του ήχου, οπότε το βινύλιο ήταν για μας το ιδανικότερο μέσο μετάδοσης. H συμβολική σημασία έχει να κάνει με το γεγονός ότι το βινύλιο υπήρχε ανέκαθεν στην ζωή και των τριών μας. Είναι ιδιαίτερη η αίσθηση του να πιάνουμε στα χέρια μας την δουλειά μας και να την τοποθετούμε στις βαλίτσες μας πριν από κάθε gig.

Με δεδομένο ότι ο καθένας έχει τη δική του επαγγελματική πορεία στο χώρο της μουσικής, αυτό βοήθησε ή δημιούργησε δυσκολίες στη συνεργασία σας;

A: Μία συνεργασία στην οποία υπάρχουν αντιπαλότητες και επικρατεί ο εγωισμός, θεωρούμε πως δεν έχει λόγο να υφίσταται. Εμείς ενώσαμε τις όποιες εμπειρίες έχει αποκομίσει ο καθένας μας, μέσα σε αυτό το χώρο και προσπαθούμε καθημερινά να δημιουργήσουμε καινούργιες. Έχουμε κοινή αισθητική, ταιριάζουμε σαν άνθρωποι και επικεντρωνόμαστε στα δυνατά σημεία του καθενός, με σκοπό να “κερδίσει” το Audiorama απο εμάς κ όχι εμείς από αυτό.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ1

Αρκετά είναι τα Dj sets που έχετε παίξει στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας. Υπάρχει κάποιο από αυτά τ’οποίο ξεχωρίζετε μέχρι στιγμής;

Α: Κάθε dj set έχει κάτι το ξεχωριστό! Στο καθένα από αυτά ανακαλύπτουμε καινούργια πράγματα, που αφορούν την συνεργασία μας. Γι’ αυτό το λόγο μας είναι δύσκολο να επιλέξουμε κάποιο ως αγαπημένο προς το παρόν.

Γενικά, τις συνεργασίες σας πώς τις κανονίζετε; Υπάρχουν Djs που θα θέλατε να συνεργαστείτε;

Α: Οι συνεργασίες που θα θέλαμε να κάνουμε είναι πάρα πολλές. Συνήθως, τις κουβεντιάζουμε, τις αποφασίζουμε και στο τέλος επιδιώκουμε να τις πετύχουμε. Κάπως έτσι γίνεται με απαραίτητο συστατικό πάντα την κοινή αισθητική.

Ποιές είναι οι μουσικές επιρροές και το ύφος του καθενός από εσάς; Υπάρχει κάποια ιδιαιτερότητα που χαρακτηρίζει τη μουσική σας;

Lee Burton: Έχω επιρροές από blues, αμερικάνικη house και γενικότερα υπάρχει το αναλογικό στοιχείο στις παραγωγές μου.
Alex Dimou: Στη μουσική μου υπάρχουν κινηματογραφικά στοιχεία!
BODJ: Κυμαίνομαι από υπνωτική deep minimal μέχρι αμερικάνικη house και techno. Κάπου εκεί βρίσκεται και η ταυτότητα του Audiorama!

Τί σας δυσκολεύει περισσότερο, η εμπειρία του studio ή οι on stage εμφανίσεις;

A: Οι “on stage” εμφανίσεις, λόγω του ότι είναι πιο διαδραστικές απο την εμπειρία του studio. Ίσως να κρύβουν και πιο μεγάλες δυσκολίες!

audiorama-club nith-

Μοιραστείτε μαζί μας ένα από τα επόμενα ατομικά επαγγελματικά σας σχέδια & ένα ομαδικό!

Α: Το ομαδικό σχέδιο είναι η κυκλοφορία του Audiorama002. Είναι ήδη έτοιμο και μένουν οι λεπτομέρειες. Όσον αφορά τ’ ατομικά, ο Alex Dimou τελείωσε ένα ρεμίξ στον John Monkman που θα κυκλοφορήσει από την Get Physical Music. O BODJ μόλις κυκλοφόρησε ενα προσωπικό του ΕP στην ολλανδική ετικέτα RUIS και μέσα στη χρονιά αναμένονται κάποιες ακόμα κυκλοφορίες. Τέλος, ο Lee Burton βρίσκεται στο studio τελειώνοντας το κανούργιο του album!

Tέλος, εάν το Beau Sillage ήταν ένα μουσικό κομμάτι, ποιό θα ήταν;

Α: Σίγουρα θα ήταν αυτό! Ένας όμορφος απόηχος…

Περισσότερες πληροφορίες μπορείς να βρεις παρακάτω…

Facebook page

Instagram

Soundcloud

Konstantina Peloni

About Konstantina Peloni

Όλα για εκείνη άρχισαν στις 15 Ιουνίου όπου είχε την πρώτη επαφή με τον κόσμο. Μεγάλωσε και σπούδασε στην Αθήνα. Από μικρή ασχολήθηκε με το χορό και την ενόργανη αλλά γρήγορα τα παράτησε. Μετά το τέλος του σχολείου, αποφάσισε ν’ ασχοληθεί με τη μεγάλη της αγάπη που είναι το ραδιόφωνο.Παράλληλα, αν και για το νεαρό της ηλικίας της εργάστηκε σε αρκετά ενημερωτικά και κοινωνικά sites ως αρθρογράφος. Μία από τις πιο σημαντικές δραστηριότητές της είναι ο εθελοντισμός στο Χαμόγελο του Παιδιού. Λατρεύει το χειμώνα, τις βόλτες στη θάλασσα, το καλό φαγητό, τα ταξίδια και τη σοκολάτα. Πιστεύει πως οι μικρές χαρές της ζωής βρίσκονται σε απλές καθημερινές στιγμές. Τέλος, η ομορφιά της ψυχής είναι το σημαντικότερο πλεονέκτημα ενός αθρώπου.