Εντυπωσιάστηκα όταν διάβασα το άρθρο που αφορούσε σε μια μαμά από την Αυστραλία η οποία απέδειξε αυτό που οι περισσότεροι υποστηρίζουν: “less is more”. Και το απέδειξε με ένα υπέροχα διασκεδαστικό αλλά και… εκπαιδευτικό τρόπο. Η μαμά λοιπόν, Sonia Singh μεγάλωσε παίζοντας με τις κούκλες που είτε έφτιαχνε μόνη της είτε τις αγόραζε από second-hand καταστήματα. Τώρα, ως ενήλικας, η Singh το επαναλαμβάνει παίρνοντας καταστρεμμένες κούλες και δίνοντάς τους νέα ζωή.

tumblr_nk9yfusrJy1u8oyeuo4_1280 tumblr_nk9yfusrJy1u8oyeuo3_1280 tumblr_njr9lwgKRz1u8oyeuo5_1280

Πιο πρόσφατα, η Singh πειραματίστηκε με μια κούκλα Bratz. Η Singh αφαίρεσε το αρχικό χρώμα και στη θέση του έβαλε την δική της δημιουργική εκδοχή και στη συνέχεια έπλεξε ένα outfit για να τελειοποιήσει το look της. Μόλις ολοκλήρωσε το έργο της, δημοσίευσε το “πριν και μετά” και τα ανάρτησε στο Tumblr. Tις κούκλες τις ονομάζει tree change dolls.

Από τότε που δημοσίευσε τις φωτογραφίες, τα έργα τέχνης της Singh, ταξίδεψαν σε όλο τον κόσμο.
“Αυτές οι κούκλες μόδας έκαναν μια μεγάλη αλλαγή και από glamorous μετατράπηκαν σε πιο… γήινες μορφές”, γράφει στην ιστοσελίδα της.

Προσωπικά αγαπώ το before and after αποτέλεσμα και δείχνει περίτρανα πόσο έχουμε ξεφύγει από την λατρεμένη απλότητα. Φαίνονται τόσο φυσικές. Εύχομαι οι κατασκευαστές να παραδειγματιστούν και να δημιουργούν κούκλες σαν αυτές με στόχο να εμφυσήσουν μια υγιή εικόνα για κάθε παιδί.

tumblr_nk9z3iWPhP1u8oyeuo1_1280 tumblr_nk9z3iWPhP1u8oyeuo2_1280 tumblr_nk9z3iWPhP1u8oyeuo4_1280 tumblr_nk9z3iWPhP1u8oyeuo7_1280 tumblr_nk9z3iWPhP1u8oyeuo8_1280

Από τότε έχει λάβει σχόλια από εκατοντάδες ανθρώπους, καθώς και μεγάλο ενδιαφέρον για αγορά και σχεδιάζει να τις πουλάει σύντομα στο Etsy.

Δείτε το βίντεο:

Οι φωτογραφίες είναι από την ιστοσελίδα της Sonia Singh treechangedolls.tumblr.com

Vassilia Camara

About Vassilia Camara

Γεννήθηκε στο όμορφο Μόντρεαλ του Καναδά. Πήγε σχολείο αλλά υποστηρίζει με πάθος ότι τα μαθήματα της ζωής είναι το... πραγματικό σχολείο. Εργάζεται στο χώρο των ΜΜΕ τα τελευταία 12 χρόνια στην Πάτρα κάνοντας λίγο πολύ τα πάντα. «Κρυφό» της πάθος η ζωγραφική. Από μικρή θυμάται να πιάνει χαρτί και να ζωγραφίζει με τις ώρες και μια ωραία μέρα στο ξεκάρφωτο την πήρε η αδελφή της από το χέρι και την πήγε σε μια σχολή σχεδίου μόδας. Κάποιες φορές στη ζωή θέλουμε έναν άνθρωπο να μας ταρακουνάει… Εργάζεται στο «thebest.gr» και είναι συνιδιοκτήτρια του «Beau Sillage». Χαλαρώνει με soft jazz, της αρέσει να ταξιδεύει σε δικούς της φανταστικούς κόσμους, αλλά και σε πραγματικούς, βρίσκει ομορφιά σε απλά καθημερινά πράγματα, είναι αισιόδοξη σε σημείο που εκνευρίζει τους άλλους αλλά δε τη νοιάζει και πιστεύει ότι η ευτυχία μπαίνει χωρίς να το καταλάβεις από την πόρτα που ξέχασες ανοιχτή…