Μετά τις διακοπές του Πάσχα επιστρέφουμε δυναμικά μ’ ενδιαφέρον θέμα και διαγωνισμό για όλες τις BeauSillag-ers! Έχουμε τη τύχη και τη χαρά να φιλοξενούμε στο site μας, μέσα από την παρακάτω συνέντευξη, την Le-Lektra! Πρόκειται για τη σχεδιάστρια με τα μοναδικά, πρωτότυπα σχέδια και χρώματα, η οποία δε διστάζει να τ’ αποτυπώνει στα ρούχα της. Ένα άτομo με ιδιαίτερη προσωπικότητα, χιούμορ, δημιουργικότητα και ευγένεια που την διακατέχει, απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις μας και την ευχαριστούμε πολύ!

Aς μάθουμε λίγα πράγματα για εκείνη..

Η Ηλέκτρα Μοσχοπούλου γεννήθηκε το 1988 στην Τρανσιλβανία από Ουγγαρέζα μητέρα και Έλληνα (πρόσφυγα) πατέρα. Όταν έκλεισε τα δύο, μετακόμισαν οικογενειακώς στην Ελλάδα όπου και μεγάλωσε. Η ενασχόλησή της με τη τέχνη άρχισε από μικρή ηλικία. Τελείωσε Αρχιτεκτονική- Διακόσμηση σε Τεχνικό Λύκειο, ενώ παράλληλα παρακολουθούσε μαθήματα φωτογραφίας, με αποτέλεσμα να την κερδίσει! Μετά από αυτό συνέχισε τις σπουδές της πάνω στον κλάδο της φωτογραφίας και το 2008 αποφοίτησε ως φωτογράφος μόδας από τη σχολή «Focus». Όμως, όπως εξομολογείται, ο έρωτάς της με τη μόδα δεν έχει τελειωμό, έτσι το 2010 ξεκίνησε σχέδιο μόδας-πατρόν. Λόγω της αγάπης της για τα ρούχα και τη μόδα έμαθε να σχεδιάζει και να ράβει αρκετά γρήγορα και έτσι ξεκίνησε να υλοποιεί τις ιδέες της και την αισθητική της πάνω στα σχέδια της. Η ίδια μας αποκαλύπτει “Γενικά πάντα είχα  ανήσυχο πνεύμα τ’ όποιο μ’ έβαζε στη διαδικασία να ψάχνομαι και να δοκιμάζω τις ικανότητές μου, πάνω σε πράγματα που με ήλκυαν. I do what I like and I like what I do είναι το moto μου”.

Η συνέχεια αποκλειστικά για το BeauSillage…

bs_1

Πώς και πότε αποφάσισες ν’ ασχοληθείς με τη δημιουργία ρούχων; Ήταν όνειρό σου από μικρή;
L.L: Η ενασχόλησή μου με τη τέχνη άρχισε από μικρή ηλικία. Συγκεκριμένα, με τα ρούχα και τη μόδα είχα πάντα λόξα. Θυμάμαι χαρακτηριστικά μια μεγάλη περίοδο της ζωής μου ν’ άλλαζω τρία διαφορετικά συνολάκια την ημέρα -τρέλα παιδί μου- (γέλια). Μετά τις γυμνασιακές μου σπουδές ήμουν αποφασισμένη ότι ήθελα να σπουδάσω σχέδιο μόδας. Δυστυχώς, όμως, στα ΤΕΕ δεν υπήρχε αυτός ο κλάδος, οπότε αναγκαστικά έπρεπε να διαλέξω ανάμεσα σε Γραφιστική ή Αρχιτεκτονική. Τελικά επέλεξα το δεύτερο! Επίσης, συνέχισα τις σπουδές μου πάνω στην φωτογραφία και το 2008 αποφοίτησα ως φωτογράφος μόδας από τη σχολή «Focus». Τέλος, το 2010 έκανα το όνειρό μου πραγματικότηκα και άρχισα τις σπουδές μου πάνω στο σχέδιο μόδας.

Τί αποτελεί πηγή έμπνευσής σου;
L.L: Η μουσική αποτελεί τη μεγαλύτερη πηγή έμπνευσής μου σε ο,τιδήποτε κι αν κάνω. Πέρα από αυτό, υποσυνείδητα επηρεάζομαι σίγουρα κι από δουλειές άλλων καλλιτεχνών, τους οποίους θαυμάζω και όχι απαραίτητα σχεδιαστών μόδας. Γενικά, όμως ακολουθώ το ένστικτό μου. Πιστεύω πολύ στο γούστο μου όσο ψωνίστικο κι αν μπορεί ν’ ακούγεται αυτό. Με μαγεύουν οι στολές. Μου αρέσει πολύ να συνδυάζω περίεργα και ασυνήθιστα υφάσματα σε ύφος υπέρ-ήρωα. Δεν έχω αντιληφθεί ακόμα γιατί ακριβώς, αλλά πάντα εκεί καταλήγω χωρίς να το επιδιώκω. Ίσως επειδή θέλω από τα ρούχα μου να βγαίνει μια δυναμική προσωπικότητα. Να μην είναι ένα απλό καθημερινό ρούχο. Πρέπει να έχει χαρακτήρα, όπως και ο κάτοχός του.

H “Le Lektra- The Collections” έχει αποκτήσει το δικό της υποστηρικτικό κοινό. Κατά τη γνώμη σου, ποιό είναι το μυστικό που βοήθησε στην επιτυχία; και τί ξεχωριστό διαθέτει το brand  σου, σε σχέση με τα υπόλοιπα;
L.L: Η αλήθεια είναι πως έχω δεχθεί πολλά θετικά σχόλια για τη δουλειά μου, όπως επίσης έχω νιώσει την αγάπη και τον ενθουσιασμό από κοπέλες που κάνανε δικό τους κάποιο από τα ρούχα που σχεδιάζω. Φυσικά, εισπράττω μεγάλη ευχαρίστηση απ’ αυτό. Είμαι ακόμα στα πρώτα μου βήματα ως σχεδιάστρια, με μόλις δύο ολοκληρωμένες συλλογές. Το μυστικό κάθε επιτυχίας είναι η αυθεντικότητα αυτού που κάνεις και φυσικά οι λόγοι που σε οδηγούν σε αυτό, να είναι η αγάπη και η ανάγκη σου προς έκφραση και όχι το χρήμα. Όταν κάνεις αυτό που αγαπάς το κάνεις καλά. Δεν υπάρχει αμφιβολία σε αυτό. Το brand μου απευθύνεται σ’ ένα μικρότερο target group λόγο της ιδιαιτερότητας των ρούχων μου. Είναι κάπως extreme, μερικοί ίσως τα βρίσκουν λίγο υπερβολικά. Αυτό όμως που τα κάνει ακόμα πιο ξεχωριστά, πέρα από το ύφος τους είναι η ποσότητα. Κάθε μου σχέδιο βγαίνει από ένα έως τρία κομμάτια μόνο! Έτσι λοιπόν ξέρεις πως αυτό που φοράς δεν θα το δεις πάνω σε άλλη. Γεγονός πολύ σημαντικό για εμένα. Be authentic – be unique.

Υπάρχει κάποιος σχεδιαστής, Έλληνας ή ξένος, τον οποίο θαυμάζεις κι έχεις επηρεαστεί;
L.L: Φυσικά! Λατρεύω Alexander McQueen, Vivienne Westwood, Iris van Herper, Lucy McRea, Zana Bayne, Sophia Webster κ.α. Από Έλληνες θαυμάζω πολύ την δουλειά της Mary Katrantzou, Romina Karamanea και Urania Gazelli.

Η ενασχόλησή σου με τη μουσική πώς προέκυψε; Πιστεύεις ότι υπάρχει σύνδεση ανάμεσα στη μόδα και τη μουσική; Και πώς σ΄ έχει επηρεάσει;
L.L: Η μουσική, το σχέδιο και η φωτογραφία είναι τρόποι έκφρασης. Το ένα επηρεάζει το άλλο και όλα μαζί τη ψυχοσύνθεσή σου. Μου αρέσει ν’ αναζητώ νέα ερεθίσματα. Όλα έχουν να μου δώσουν από κάτι. Η μουσική προέκυψε κι αυτή από μια ανάγκη για έκφραση και για νέο challenge. Δεν την είδα όμως ποτέ επαγγελματικά. Είναι κάτι που απλά με διασκεδάζει παράλληλα με το χορό. Ξεδίνω στο έπακρο!

Showarchitekten_Portraits-4(1)

Ποιά είναι τα προτερήματα και ποιά τα ελαττώματά σου; Τι σε πληγώνει και τι σε κάνει ευτυχισμένη;
L.L: Θα ξεκινήσω με τ’ αρνητικά διότι ένα από τα ελαττώματά μου είναι να εστιάζω περισσότερο σε αυτά most of the time, επικρίνοντάς με πολύ. Είμαι σκληρή με τον εαυτό μου και δεν μπορώ να σταματήσω να ζητάω περισσότερα από αυτόν. Είμαι ανικανοποίητη! Το επόμενο είναι η έλλειψη υπομονής μου (γέλια). Όταν κάτι το θέλω, το θέλω τώρα! Ναι ναι όσοι με γνωρίζουν καλά, γνωρίζουν κι αυτή την αρετή μου. Ας περάσω όμως στα θετικά, κουβαλάω μεγάλη δόση τρέλας την οποία μου αρέσει να μεταδίδω και μέσα από αυτή να κάνω χαρούμενους τους γύρο μου. Γιατί είναι ωραίο να παίρνεις αλλά και να δίνεις εξίσου. Και τέλος, ένα από τα προτερήματα μου είναι η αυτογνωσία! Γνωρίζω πολύ καλά ποια είμαι, γιατί είμαι αυτή που είμαι και τι ακριβώς πρέπει να κάνω για να φτάσω εκεί που θέλω. Το δύσκολο part είναι η αυτοπειθαρχία, πάνω στο οποίο μου αρέσει πολύ να δουλεύω. (Και η οποία χωρίς αυτογνωσία δε δουλεύεται).

Τί σημαίνει style για εσένα και πώς μπορεί μια κοπέλα να επιτύχει το vintage style;
L.L: Style για μένα θεωρείται η έκφραση του ποιος είσαι μέσω του ντυσίματός σου. Ο τρόπος που ντύνεσαι μπορεί να πει πολλά για το χαρακτήρα σου. Δε χρειάζεται όμως πάντα να ξοδέψεις μια περιουσία για να θεωρείσαι στιλάτος. Fashion is what you buy. Style is what you do with it. Το μυστικό σε κάθε ακομπλεξάριστο look είναι το mix & match. Μου αρέσει να έχω κομμάτια σχεδιαστών στην γκαρνταρόμπα μου όπως επίσης τρελαίνομαι για vintage pieces που αγοράζω από second hands. Πάνω στην στιγμή της ανάμιξης βγαίνει κάτι που μου αρέσει πολύ, κάτι που με εκφράζει. Το σημαντικότερο είναι να ντύνεσαι για εσένα και μόνο για εσένα! Χωρίς να σε νοιάζει αν θ’ αρέσεις. Αρκεί να αρέσεις στον εαυτό σου!

Σε τί τιμές κυμαίνονται τα ρούχα σου; Eίναι εύκολο ή δύσκολο να κοστολογήσεις την προσωπική σου δουλειά;
L.L: Μου είναι δύσκολο να κοστολογώ τις δημιουργίες μου. Από την ιδέα μέχρι το πατρόν, την κοπή του πάνω στο ύφασμα και τέλος στη ραφή ενός ρούχου ευθύνομαι μόνο εγώ. Κάθε στάδιο περνάει από το χέρι μου. Το γεγονός ότι είναι limited edition και το ότι είναι χειροποίητα με κάνει να τα κοστολογώ αναλόγως. Έχω λάβει σχόλια από πελάτισσές μου, που λένε πως με βάση αυτών εξακολουθώ να τα πουλάω πολύ φθηνά. Όπως και να έχει ήταν η πρώτες μου δύο συλλογές. Δεν ένιωθα πως μπορούσα να τα πουλήσω ακριβότερα εφόσον ήμουν ακόμα στην αρχή. Η νέα συλλογή που ετοιμάζω θα κυμαίνετε γύρω στα 50,00 με 120,00 ευρώ το κομμάτι. Έχει πολύ ακριβότερα υφάσματα, περισσότερη δουλειά σε λεπτομέρειες και πατρόν, επίσης δύσκολες τεχνικές που είναι όλες στο χέρι (ενώ σε μεγάλες παραγωγές γίνονται με κοπή laser).

Ποιά είναι τα επαγγελματικά και τα προσωπικά, μελλοντικά σχέδια για την Le Lektra;  Tί να περιμένουμε;
L.L: Τα μελλοντικά μου σχέδια είναι να φτάσω τον εαυτό μου στα άκρα “ξεζουμίζοντας” ο,τι ταλέντο έχω. Τελευταία επικεντρώνομαι πολύ στο πνευματικό part της ύπαρξης μου ως άνθρωπος και προσπαθώ να το εξασκώ διαβάζοντας βιβλία, κάνοντας διαλογισμό και γυμναστική. Τα επαγγελματικά μου σχέδια περιλαμβάνουν την ενδυνάμωση του brand μου με νέες συλλογές, που εξαιτίας της μετανάστευσής μου στο εξωτερικό μαζί και με τον ερχομό του γιού μου μείνανε πίσω. Παράλληλα, εργάζομαι ως freelancer stylist στην Γερμανία όπου και ζω τα τελευταία 2,5 χρόνια. Το φρέσκο νέο όμως πέρα από την νέα μου συλλογή είναι το νέο Fashion Blog που ετοιμάζουμε με τη συνεργάτιδα μου. Πολύ σύντομα θα είναι κοντά σας σε δύο γλώσσες (Αγγλικά & Γερμανικά). Έχω ενθουσιαστεί πολύ με αυτό διότι πάντα μου άρεσε να κάνω αναφορές σε δουλειές που θαυμάζω. Οπότε μέσα σε όλα θα είναι κάτι σαν το ημερολόγιο μου.

Εάν το Beau Sillage ήταν ένα από τα ρούχα σου, ποιό θα ήταν & γιατί;
L.L: Εάν το Beau Sillage ήταν ρούχο μου θα ήταν ένα από τα κομμάτια της νέας μου συλλογής τ’ οποίο όμως δυστυχώς δεν μπορώ ν’ αποκαλύψω ακόμα. Χαρακτηρίζεται όμως από μία πολύχρωμη φρεσκάδα ενός τρελαμένου κούνελου (εάν αυτό βγάζει νόημα… μάλλον όχι -γέλια-). Wait until you see the video teaser of my new collection.

Πάρε μια γεύση από την ολοκαίνουρια συλλογή της Le Lektra

Meet the Ártist | Short making of Le Lektra the Collections from The MÉTA Project on Vimeo.

Good news are a give away ενός και μοναδικού κομματιού που έμεινε από την δεύτερη μου συλλογή λόγω του μεγέθους του. Είναι ένα XS μπολερό με pop διάθεση τ’ οποίο θα σταλθεί από Γερμανία με πολύ αγάπη στην τυχερή του διαγωνισμού.

*Εάν θέλεις να κερδίσεις κι εσύ το γιλέκο της φωτογραφίας μπορείς να λάβεις μέρος κάνοντας like ΕΔΩΕΔΩ και follow ΕΔΩΕΔΩ.

11159250_806467756073507_698408301_o

Περισσότερα από τη Le Lektra μπορείτε να βρείτε παρακάτω…

Fashion Design Website 

Photography Portfolio

Fashion Blog  (Under Construction)

a Rafflecopter giveaway

Konstantina Peloni

About Konstantina Peloni

Όλα για εκείνη άρχισαν στις 15 Ιουνίου όπου είχε την πρώτη επαφή με τον κόσμο. Μεγάλωσε και σπούδασε στην Αθήνα. Από μικρή ασχολήθηκε με το χορό και την ενόργανη αλλά γρήγορα τα παράτησε. Μετά το τέλος του σχολείου, αποφάσισε ν’ ασχοληθεί με τη μεγάλη της αγάπη που είναι το ραδιόφωνο.Παράλληλα, αν και για το νεαρό της ηλικίας της εργάστηκε σε αρκετά ενημερωτικά και κοινωνικά sites ως αρθρογράφος. Μία από τις πιο σημαντικές δραστηριότητές της είναι ο εθελοντισμός στο Χαμόγελο του Παιδιού. Λατρεύει το χειμώνα, τις βόλτες στη θάλασσα, το καλό φαγητό, τα ταξίδια και τη σοκολάτα. Πιστεύει πως οι μικρές χαρές της ζωής βρίσκονται σε απλές καθημερινές στιγμές. Τέλος, η ομορφιά της ψυχής είναι το σημαντικότερο πλεονέκτημα ενός αθρώπου.