Σχολαστικά τοποθετημένα μικρά, περίτεχνα υλικά που ερωτεύονται τα μάτια, η Suzan Drummen παράγει καλειδοσκοπικές εγκαταστάσεις που μοιάζουν τρισδιάστατα χαλιά. Μέσα σε αυτά τα κομμάτια της αρέσει να διερευνεί τον τρόπο που η τέχνη μπορεί να παραπλανήσει και απωθήσει, προκαλώντας το θεατή να ρίξει μια πιο προσεκτική ματιά στις συγκεκριμένες λεπτομέρειες που αποτελούν τη μεγαλύτερη εγκατάσταση.

“Από απόσταση φαίνονται καθαρά και με τάξη, ωστόσο αν τα κοιτάξει κανείς πιο προσεκτικά, τα μάτια  αποπροσανατολίζονται από τις πολλές λεπτομέρειες και τα οπτικά ερεθίσματα”, δήλωσε η Drummen.

Παρά το γεγονός ότι πολλά από τα κομμάτια της από απόσταση εμφανίζονται σας υφάσματα, το πρόσφατο πρότζεκτ της εμφανίζεται σαν οριένταλ χαλιά. Το πρώτο κομμάτι ανεβαίνει διακριτικά επάνω στον τοίχο, που ῾παίζει᾽ ακόμη περισσότερο με την ιλουζιονιστική ποιότητα του πώς τα κρύσταλλα γίνονται αντιληπτά. Αυτό το οπτικό τέχνασμα αντικατοπτρίζεται επίσης στα έργα της που συμμετέχουν άνθρωποι, ντυμένοι έτσι ώστε να ταιριάζουν με το μοτίβο στο οποίο κάθεται.

Μπορείτε να δείτε περισσότερα από τα έργα της στη σελίδα της στο Facebook εδώ.

vlissingen-j-voor-site_1250

stunned-met-alba-detail-voor-site_1026

stunned-1-kleed-helemaal-voor-site_1026

hannah-m-voor-site_1026

franceska-3-voor-site_1026

arnhem-voor-site-f_1250

arnhem-voor-site-f-copy_1250

arnhem-voor-site-B_1250

arhnhen-voor-site-c_1250