Πέρυσι, ξεκινώντας τη συνεργασία μας με το Beau Sillage είχαμε αναφερθεί σε ένα φλέγον (για εκείνη την εποχή) ζήτημα: το πώς θα βγούμε στην παραλία! Ναι, μη γελάτε, το ζήτημα ήταν και είναι κάθε χρόνο τέτοια εποχή φλέγον. Όχι μόνο γιατί όλοι έχουμε μια έμφυτη τάση να αρέσουμε και η παραλία αποτελεί υπέρτατη μορφή έκθεσης στα μάτια των γύρω μας, αλλά και γιατί έχουν φροντίσει για αυτό εταιρίες που εμπορεύονται την (γυναικεία) ομορφιά με πάσης φύσης προϊόντα: από συμπληρώματα διατροφής, καλλυντικά και ρούχα μέχρι και τρόφιμα.

Beach body poster row

Πρόσφατο παράδειγμα, η γνωστή πλέον διαφήμιση βρετανικής εταιρίας με συμπληρώματα διατροφής που απεικόνιζε ένα μοντέλο με μπικίνι (από αυτά που βλέπεις και αναρωτιέσαι αν υπάρχουν καν στην πραγματικότητα) και μότο «Are you beach body ready?». Από ότι φαίνεται, πάρα πολλές Βρετανίδες θεώρησαν ότι δεν έχουν “beach body ready” (ειρωνικά το εννοούμε, φυσικά) και μετά από θύελλα αντιδράσεων κατάφεραν να οδηγήσουν στην απαγόρευση της διαφήμισης ως παραπλανητική για το κοινό.

Επ’ ευκαιρίας, λοιπόν, του εξαιρετικού άρθρου της Σοφίας Κολλιοπούλου την προηγούμεη εβδομάδα που μας το θύμισε και επειδή δεν είναι ποτέ αρκετά ειπωμένο ώστε να μην χρειάζεται υπενθύμιση, η συμβουλή είναι μία: Αγαπήστε το σώμα σας!

Να πώς:

1)      Δείτε το σώμα σας σαν όχημα για τα όνειρά σας. Τιμήστε το, σεβαστείτε το και  τροφοδοτήστε το.

2)      Φτιάξτε μια λίστα με ανθρώπους που θαυμάζετε, είτε πρόκειται για συγγενείς ή άγνωστους ανθρώπους που σας ενέπνευσαν: πόσοι από αυτούς έχουν τέλεια εμφάνιση και πόσο σημαντικό ήταν αυτό για να είναι ανάμεσα στους ανθρώπους που θαυμάζετε;;

3)      Μην αφήνετε το βάρος σας ή την εικόνα σας να σας αποτρέπουν από πράγματα και δραστηριότητες που σας αρέσουν! Κανένας δεν είναι περισσότερο ή λιγότερο κατάλληλος από εσάς για να πάει γυμναστήριο ή για να φορέσει ένα όμορφο ρούχο.

4)      Φτιάξτε μια λίστα με όλα τα πράγματα που το σώμα σας σας επιτρέπει να κάνετε και όλα τα προτερήματά του!

5)      Διαλέξτε ρούχα που σας πάνε και σας εκφράζουν, και όχι απαραίτητα αυτό που ορίζει η μόδα αυτή την εποχή.

6)      Μην περιμένετε να αλλάξει η κατάσταση του βάρους σας για να ανανεωθείτε, πχ να αγοράσετε νέα ρούχα ή να φτιάξετε τα μαλλιά σας. Η ζωή σας είναι τώρα και το να περιμένετε να αλλάξει το βάρος σας για να την χαρείτε μόνο σε ένα φαύλο κύκλο μπορεί να οδηγήσει.

7)      Φροντίστε το σώμα σας με το να γυμνάζεστε: είναι εκπληκτικό πόσο μπορεί να αλλάξει όχι μόνο η εικόνα σας (ακόμα και με το ίδιο βάρος) αλλά και η αυτοπεποίθησή σας με το να κάνετε τακτική άσκηση! Δοκιμάστε το και θα μας θυμηθείτε!

8)      Μην τιμωρείτε το σώμα σας με στερητικές δίαιτες και δήθεν αποτοξινώσεις: φάτε όταν πεινάτε, δώστε του θρεπτικές τροφές, ενυδατώστε το και φροντίστε να κοιμάστε αρκετά.

Τέλος αναρωτηθείτε: πόσο νόημα έχει, αλήθεια, όλη αυτή η εμμονή με το τέλειο σώμα; Μήπως τελικά η ζωή μας είναι πολύ μικρή για να εστιάζουμε τόσο σε μια εικόνα που, θέλοντας ή μη, θα αλλάξει αργά η γρήγορα και τελικά χάνουμε το νόημα;

dsc_3625

* Πηγή: https://www.nationaleatingdisorders.org/20-ways-love-your-body

Ευτροφία

About Mema & Markella

Η Μαρκέλλα και η Μέμα είναι Διαιτολόγοι και τάσσονται υπέρ της έννοιας της διατροφής παρά της δίαιτας όπως αυτή αναπαράγεται συχνά από τα μέσα ενημέρωσης. Μετά από τις κοινές τους σπουδές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, αποφάσισαν να κάνουν άλλο ένα κοινό βήμα και δημιούργησαν το πρώτο διατροφικό εργαστήρι στην Πάτρα με απώτερο στόχο να μας αλλάξουν γνώμη για το τι τελικά είναι καλή διατροφή. Εγχείρημα φιλόδοξο και μεγάλο αλλά το πείσμα τους μεγαλύτερο. Εκτός από το κοινό τους όραμα όσον αφορά την δουλειά τους, μοιράζονται επίσης την ίδια αγάπη για τα σκυλάκια τους και τον ίδιο ενθουσιασμό για ο,τιδήποτε καινοτόμο και διαφορετικό γίνεται στην Πάτρα. Έτσι λοιπόν, από δω και στο εξής θα σας δίνουν... τροφή για σκέψη μέσα από τα εβδομαδιαία ραντεβού τους, γι’ αυτό μείνετε συντονισμένοι!