Αμφιλεγόμενος, αντισυμβατικός και ιδαίτερα ευρηματικός. Πρόκειται για τον Jeff Koons, ο οποίος  θεωρείται ευρέως ως ένας από τους πιο ισχυρούς καλλιτέχνες της μεταπολεμικής εποχής. Κατά τη διάρκεια της πολυετούς καριέρας του ο καλλιτέχνης έχει πρωτοστατήσει με νέες προσεγγίσεις, έχει δοκιμάσει τα όρια μεταξύ της προηγμένης τέχνης και της μαζικής κουλτούρας και έχει αμφισβητήσει τα όρια της βιομηχανικής κατασκευής.

1

Με αφρομή λοιπόν, την επίσκεψή μου στο Παρίσι, επισκέφθηκα την έκθεση του γνωστού καλλιτέχνη ο οποίος έχει χαρακτηριστεί “μάστερ του κιτς”.  H έκθεση “Jeff Koons: La Retrospective’ επιτρέπει στους επισκέπτες να κατανοήσουν τα τόσο διαφορετικά μεταξύ τους έργα του καλλιτέχνη ως ένα πολύπλευρο σύνολο. Άνοιξε τις πόρτες της για το κοινό στις 26 Νοεμβρίου και θα διαρκέσει μέχρι και 27 Απριλίου.

3031971-poster-koonsposter

DSC_0004

jeff-koons-visits-gagosian-stand-at-frieze-art-fair-in-london-0

Niki Mitrofanaki

About Niki Mitrofanaki

Η Νίκη Μητροφανάκη είναι Fashion Stylist. Γεννημένη στην Αθήνα με ρίζες από την Κρήτη και ενδιάμεσα η Πάτρα που πηγαινοέρχεται 3,5 χρόνια τώρα. Θα την δείτε με έναν μπλε σκαραβαίο του 68’ (ο σκάρμπης όπως τον λέει), επιτέλους η Αγάπη της κέρδισε και μένει μόνιμα πια στην Πάτρα! Η μόδα για αυτήν είναι ένας ρόλος που κάθε φορά «μπαίνεις» και τον παρουσιάζεις. Όχι δεν είναι ηθοποιός αλλά έχει ντύσει πολλά γνωστά πρόσωπα και με το βεστιάριο που διαθέτει μπορεί να σε κάνει να μοιάζεις με στάρλετ της εποχής του 50’, μέχρι να σου βρει το πιο stylish μοντέρνο outfit που κυκλοφορεί στην πόλη και όχι μόνο. Υποκλίνεται στο ένδυμα εδώ και 14 χρόνια από το πώς να το σχεδιάσεις –υλοποιήσεις-πουλήσεις-στυλιζάρεις. Λατρεμένη δουλειά... τα χρόνια της στο Cosmopolitan. Αγαπημένες στιγμές στην θάλασσα με surf music. Το moto της (για να μην ξεχνιόμαστε κιόλας) «ζήσε την ζωή που αγαπάς».