Η Εβδομάδα Μόδας στο Παρίσι έλαβε τέλος, τα φώτα έσβησαν και οι πασαρέλες άδειασαν. Ιδανική στιγμή για να αναφερθώ στο στιλ -και όταν λέω στιλ, δεν εννοώ μόνο τα ρούχα, αλλά αυτό που χαρακτηρίζει ολοκληρωτικά έναν χαρακτήρα- μιας γυναίκας που μπορεί να γεννήθηκε και να μεγάλωσε στην Αμερική αλλά το στυλιστικό της ταπεραμέντο κάθε άλλο παρά Αμερική θύμιζε. Ο λόγος για την Jackie ή όπως είναι ολόκληρο το όνομά της, Jacqueline Bouvier Kennedy Onassis. Ένα όνομα, τρία επίθετα, μια ζωή σαν παραμύθι!

jackie

Η Jackie, γεννήθηκε το 1929 στη Νέα Υόρκη. Κόρη του γαλλικής καταγωγής χρηματιστή Bouvier, μεγάλωσε με πολλές ανέσεις και πραγματοποίησε αξιόλογες σπουδές. Αρχικά εργάστηκε ως φωτογράφος αλλά και ως δημοσιογράφος στην εφημερίδα Washington Times-Herald παρ’ όλο που η οικονομική κατάσταση της οικογένειάς της ήταν εξαιρετική.

New folder238

Το 1952, η νεαρή Jackie πηγαίνει σε ένα dinner party που έμελλε να της αλλάξει τη ζωή. Γνωρίζει τον John F. Kennedy, τον οποίο παντρεύεται την επόμενη χρονιά, στις 12 Σεπτεμβρίου 1953 και η ζωή της αρχίζει να μπαίνει σε νέα μονοπάτια.

1

Δεν θα σταθώ στα ιστορικά γεγονότα. Το θέμα του συγκεκριμένου post θα εστιάσει στην άποψη της για τη μόδα. Κάθε της εμφάνιση τραβάει τα φλας σαν μαγνήτης – το στιλ της υμνείται από κάθε περιοδικό μόδας που θέλει να σέβεται τον ευατό του και καθιερώνεται ως η επιτομή του παριζιάνικου chic. Μεγάλα γυαλιά, μαντήλια, πέρλες, δερμάτινα φλατ σανδάλια, λευκά παντελόνια, φορέματα σε ζωηρά χρώματα. Καμιά άλλη δεν τα φόρεσε ποτέ όπως η Jackie – η γοητεία της οποίας υπήρξε τόσο μεγάλη-, ώστε επισκίασε και τον έρωτα του Ωνάση για τη Μαρία Κάλλας, η οποία έμεινε στη θέση της αιώνιας ερωμένης.

Pepy Roumelioti

About Pepy Roumelioti

Γεννήθηκε μεγάλωσε και σπούδασε στην Πάτρα. Είναι κορίτσι από σπίτι με γαλλικά πιάνο μπαλέτο, χωρίς τα γαλλικά και το πιάνο. Μικρή ήθελε να γίνει μπαλαρίνα μέχρι, που ο Christian Louboutin αρνήθηκε να σχεδιάσει ένα ζευγάρι pointe shoes για εκείνη. Λατρεύει τη μόδα, τις δραστηριότητες και το καλό φαγητό. Αν και οι σπουδές της αφορούν την σωστή διαχείριση των οικονομικών σε μία επιχείρηση, εκείνη ειδικεύτηκε στην επικοινωνία, τη διοίκηση, και τις δημόσιες σχέσεις. Είναι ιδρύτρια του «Beau Sillage», έχει εργαστεί ως Fashion Editor στο περιοδικό «The Βest» και το όνειρό της είναι, να αποκτήσει το δικό της περιοδικό μόδας, τη δική της εταιρεία επικοινωνίας, να γυρίσει όλο τον κόσμο ή και τα τρία μαζί!