Λίγο πριν το ρολόι δείξει μεσάνυχτα, βρίσκομαι μπροστά στην οθόνη του υπολογιστή και είμαι έτοιμη να αρχίσω να αραδιάζω λέξεις με τις οποίες θέλω να “ντύσω” τις σκέψεις μου, για να προλογίσω ένα μέλος της ομάδας του Beau Sillage, που με τα κείμενα του μας κάνει να σκεφτόμαστε λιγααάκι διαφορετικά!

Ο λόγος που έκανα όλη αυτή την εισαγωγή είναι επειδή θεωρώ αναπόσπαστο κομμάτι της ψυχολογίας μας τους ανθρώπους που συναναστρεφόμαστε και ο Χρήστος Κούκης είναι από εκείνους, που σίγουρα δεν βλέπουν το ποτήρι μισοάδειο. Για το λόγο αυτό εξέδωσε ένα ακόμα βιβλίο -έχουν εκδοθεί κι άλλα, αλλά δεν θέλει να το λέει- μια ποιητική συλλογή που μιλάει φυσικά για τον έρωτα!

Αποφάσισα να του αφιερώσω αυτό το κείμενο, όχι για πρόμο και όλες αυτές τις αηδίες αλλά επειδή τον θαυμάζω και τον θεωρώ απίστευτα χαρισματικό…

Ο Χρήστος είναι αφοπλιστικά ειλικρινής. Τόσο που ο περισσότερος κόσμος δεν θα το άντεχε. Έχει ένα βλέμμα καθαρό και ξέρει να υλοποιεί οτιδήποτε βάλει στο μυαλό του. Έτσι έγινε και με το “Ημερολόγιο για ερωτευμένους” το οποίο και θα μας παρουσιάσει σήμερα το βράδυ σε μία άκρως ποιητική βραδιά.

Δεν θα μπορούσα να κλείσω διαφορετικά αυτό το post παρά μόνο με μερικούς από τους στίχους του νέου του βιβλίου.

Κι αυτή η απόστροφος στο «σ’ αγαπώ», να κρεμάμε την απουσία δεν είναι;

Εσύ κι εγώ για μια ολόκληρη χρονιά, μια οποιαδήποτε χρονιά, κάθε χρονιά. Εσύ κι εγώ επικίνδυνα ευτυχισμένοι. Αιώνιοι, περαστικοί και κυνηγημένοι μόνο από τον εαυτό μας.
Εσύ κι εγώ για να βγάζει νόημα το τίποτα, για να δικαιούμαστε να ρισκάρουμε το πάντα. Εσύ κι εγώ, αφού δε θέλουμε άλλον τρόπο.

Οι νύχτες είναι ό,τι καλύτερο φτιάχτηκε ποτέ με πρώτη ύλη το φως.

Ας ψάχνουν όσο θέλουν οι αστροφυσικοί, πριν τη Μεγάλη Έκρηξη υπήρξε μόνο ένα φιλί.

*Τον Χρήστο Κούκη θα τον βρεις πίσω από τα βιβλία: Το μεγάλο παράδοξο του ήλιου, Μετά την ομορφιά τι; και φυσικά πίσω από το Ημερολόγιο για ερωτευμένους. Για ακόμα περισσότερες πληροφορίες μπορείς να τον συναντήσεις από κοντά σήμερα το βράδυ στο “Φίλιον” που βρίσκεται Σκουφά 34 και ώρα 20:30!

κο

Pepy Roumelioti

About Pepy Roumelioti

Γεννήθηκε μεγάλωσε και σπούδασε στην Πάτρα. Είναι κορίτσι από σπίτι με γαλλικά πιάνο μπαλέτο, χωρίς τα γαλλικά και το πιάνο. Μικρή ήθελε να γίνει μπαλαρίνα μέχρι, που ο Christian Louboutin αρνήθηκε να σχεδιάσει ένα ζευγάρι pointe shoes για εκείνη. Λατρεύει τη μόδα, τις δραστηριότητες και το καλό φαγητό. Αν και οι σπουδές της αφορούν την σωστή διαχείριση των οικονομικών σε μία επιχείρηση, εκείνη ειδικεύτηκε στην επικοινωνία, τη διοίκηση, και τις δημόσιες σχέσεις. Είναι ιδρύτρια του «Beau Sillage», έχει εργαστεί ως Fashion Editor στο περιοδικό «The Βest» και το όνειρό της είναι, να αποκτήσει το δικό της περιοδικό μόδας, τη δική της εταιρεία επικοινωνίας, να γυρίσει όλο τον κόσμο ή και τα τρία μαζί!