Μια φορά κι έναν καιρό σ’ έναν κόσμο μαγικό ζούσε μια μικρή κοπέλα που φορούσε μια κορδέλα. Μια κορδέλα πορφυρή με διαμαντάκια μικρά στο πάνω μέρος που την έκανε να ξεχωρίζει απ’ όλο τον κόσμο. Κάθε πρωί ξυπνούσε και χτένιζε τα χρυσαφένια μαλλιά της τραγουδώντας μελωδικά στο ρυθμό του αέρα και των λουλουδιών. Ζούσε τόσο ιδανικά, που όλα τα υπόλοιπα παιδιά θέλανε να γίνουν σαν κι αυτή! Όλο άλλαζαν κορδέλες, τραγουδούσαν με φλογέρες και χορεύανε το βαλς μα κανείς τους δεν μπορούσε να χορέψει σαν κι εκείνη την κοπέλα με την όμορφη κορδέλα. Ρούχα τόσο ιδανικά και αξεσουάρ χρυσά, που την κάνανε να μοιάζει με πριγκίπισσα σωστή, όμορφη και θαυμαστή!

Και κάπως έτσι μπορεί να συνεχιστεί ένα γλυκό και μελωδικό παραμύθι. Είναι γεγονός ότι τα παραμύθια έχουν επηρεάσει όχι μόνο τον τρόπο σκέψης μας αλλά και τον τρόπο που θέλουμε να ντυνόμαστε. Οι πριγκίπισσες είναι πάντα τόσο όμορφες και λαμπερές με υπέροχα μαλλιά και μοναδικά φορέματα! Φυσικά, τίποτα από αυτά δεν είναι εφικτό και εφαρμόσιμο στην πραγματικότητα, ωστόσο τα όνειρα, μας επιτρέπουν να κάνουμε την καθημερινότητα μας λίγο πιο όμορφη, προσθέτοντας γλυκά χρώματα, μελωδική μουσική και χορευτικά βήματα.

Η απαισιοδοξία ήταν πάντα το φόρτε μου, ακόμα και αν μου συνέβαινε κάτι πολύ καλό θα έβρισκα τρόπους να το ισοπεδώσω, έχοντας το σκεπτικό ότι έτσι δε θα πέσω από τα σύννεφα. Με τον καιρό βέβαια έχω καταλάβει ότι είναι λάθος αντίληψη και οπτική διότι δεν καταφέρνω να ζήσω τις χαρούμενες στιγμές, χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει ότι αυτή τη στιγμή που γράφω έχω σταματήσει να το κάνω. Φανατική θαυμάστρια του πριγκιπάτου των παραμυθιών μέσα στην απαισιοδοξία μου διαθέτω έναν αθεράπευτο ρομαντισμό να με ακολουθεί παντού, γεγονός που με σώζει καθημερινά. Βέβαια δεν σκοπεύω να σας μιλήσω για την παιδική μου ηλικία και τα όνειρά μου να γίνω πριγκίπισσα με λευκό δέρμα και χρυσαφένια μαλλιά, αλλά για την έφεση του κόσμου της μόδας στο πριγκιπικό look.

zuhair

Zuhair Murad (ph. fashionwirepress)

Ανέκαθεν υπήρχαν σχεδιαστές και οίκοι που εκθείαζαν με τις δημιουργίες τους το μεγαλοπρεπές βασιλικό look. Χαρακτηριστικό παράδειγμά ο οίκος Marchesa, με ονειρικές δημιουργίες, αέρινα υφάσματα που συμπληρώνονται με εντυπωσιακά κοσμήματα και αποτελούν δημοφιλή επιλογή στο red carpet. Μην ξεχνάμε και τον Zuhair Murad, του οποίου οι δημιουργίες είναι κάτι παραπάνω από εκπληκτικές. Τούλι και οργάντζα συνδυάζονται με μετάξι και χρυσά κεντήματα δημιουργώντας ονειρικά ρούχα που ταιριάζουν σε πριγκιπικές νύχτες. Μέχρι τώρα, τέτοιου είδους ρούχα τα βλέπαμε είτε στο κόκκινο χαλί, είτε σε πριγκιπικούς γάμους, είτε σε ταινίες και θεατρικά έργα. Σιγά σιγά όμως ο κόσμος της μόδας ανοίγει την αγκαλιά του και για το μέσο ονειροπόλο θαυμαστή, έτσι βλέπουμε αυτές τις ονειρικές δημιουργίες να παρουσιάζονται δειλά-δειλά στους δρόμους. Ένα ευχάριστο γεγονός που μας αφήνει την αίσθηση ότι θα έχουμε, επιτέλους, τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουμε τις ενδυματολογικές μας επιθυμίες.

Μπορεί η πριγκίπισσα μέσα μας να μην εξαρτάται απόλυτα από τα ρούχα μας, όμως θα συμφωνήσετε ότι όσο πιο θηλυκό και εντυπωσιακό είναι το ντύσιμό μας, τόσο περισσότερο ενισχύει το πριγκιπικό μας ένστικτο. Έτσι κι εμείς ψάχνουμε παραθυράκια στο χώρο της μόδας που θα μας επιτρέψουν να ντυθούμε σα σωστές γαλαζοαίματες. Αυτή η μέρα δεν είναι πολύ μακριά. Θα έχετε παρατηρήσει ότι πλέον οι streetstyle επιλογές δεν είναι τόσο απλές όσο πριν, μάλιστα όσο περνάει ο καιρός οι απανταχού streetstylers επιλέγουν όλο και πιο avant garde δημιουργίες και πλέον πολλά ρούχα μπορούν να θεωρηθούν πριγκιπικά.

Πέρα από το streetstyle, πολλά editorial έχουν εμπνευστεί από τη λάμψη της βασιλικής ζωής και ενδυμασίας, το συνδυασμό του πορφυρού με το χρυσό αλλά και τα μεγαλοπρεπή κοσμήματα, κάνοντάς μας να ελπίζουμε όλο και περισσότερο σε μία τάση που θα μας επιτρέπει να υιοθετήσουμε το στυλ των γαλαζοαίματων. Είναι καιρός, λοιπόν, να αφήσουμε το ρομαντισμό να μας οδηγήσει και να προσθέσουμε μερικές πιο λαμπερές και πολυτελείς λεπτομέρειες στο ντύσιμό μας.

Όσο πέρναγε ο καιρός, η πεντάμορφη κοπέλα χόρευε μελωδικά, το βαλς που έπαιζαν τα άλλα τα παιδιά. Όμως τόσο λαμπερή, όμορφη και ζηλευτή είχε μείνει πλέον μόνη, γιατί τ’ άλλα τα παιδιά τη φοβόντουσαν πολύ, που δεν ήταν σαν κι αυτή. Έτσι, αποφάσισε να δώσει λίγη λάμψη και στους υπόλοιπους και άρχισε να χορεύει μελωδικά, το ρυθμό αυτού του βαλς. Το έβαλε στόχο φοβερό, να πηγαίνει στο χωριό να μαθαίνει τα παιδιά να χορεύουνε το βαλς. Λίγες μέρες μόνο πήρε και σιγά-σιγά, δειλά, μάθανε όλοι να χορεύουν σε ρυθμό μελωδικό το βαλς αυτό το φοβερό. Το χωριό, λοιπόν αυτό, ονομάστηκε λαμπερό.

Martha Karousou

About Martha Karousou

Γενικά, δεν της αρέσει να μιλάει για τον εαυτό της. Σπουδάζει οικονομικά στο Πάντειο, όμως ανέκαθεν ήθελε να ασχοληθεί με το χώρο της μόδας. Θαυμάζει το στιλ με προσωπικότητα και δεν της αρέσουν οι αντιγραφές σε κάθε τομέα και επίπεδο (εκτός αν πρόκειται για την εξεταστική). Είναι λάτρης της τέχνης και του φαγητού και τα συνδυάζει συνεχώς με τη μόδα. Θέλει να σπουδάσει σχέδιο μόδας και να δουλέψει σε μεγάλο οίκο στο εξωτερικό. Έχει δουλέψει ως εθελόντρια στο Αthens Xclusive Designers Week, σε online magazine, ενώ διατηρεί ερασιτεχνικά το προσωπικό της fashion blog, Fashion MKG.