Το γραφείο είναι το μέρος όπου περνάς το μεγαλύτερο διάστημα της ημέρας. Μήπως λοιπόν, έχει έρθει η ώρα να το διακοσμήσεις έτσι ώστε να σε κάνει να δουλεύεις πιο ευχάριστα και αποδοτικά; Μελέτες έχουν δείξει ότι η απόδοση των υπαλλήλων αυξάνεται σε ένα πιο όμορφο και ευχάριστο περιβάλλον, που τα φυτά δημιουργούν μια πιο καθαρή ατμόσφαιρα φιλτράροντας τον αέρα. Οι ειδικοί λένε πως τα καλύτερα φυτά για το γραφείο είναι: το σπαθόφυλλο ή σπαθίφυλλο, ο πόθος, το αγλαόνημα, η διφενμπάχια, η αρέκα και οι κάκτοι… Για όσους εργάζονται σε έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή, οι κάκτοι θα βοηθήσουν απορροφώντας την ακτινοβολία της οθόνης. Τα φυτά του γραφείου πρέπει να απαιτούν ελάχιστη συντήρηση και  με γλάστρες αυτοποτιζόμενες δεν χρειάζεται να κάνεις σχεδόν τίποτα!

Σπαθόφυλλο ή Σπαθίφυλλο:

Το Σπαθίφυλλο αποτελεί το αγαπημένο φυτό εσωτερικού ή/και εξωτερικού χώρου ειδικότερα όταν ανθίζει την άνοιξη. Μέσα στο σπίτι το φυτό αυτό ανθίζει υπό χαμηλή ή μέτρια σκίαση. Βρίσκεται στην κορυφή της λίστας των φυτών που φιλτράρουν τον αέρα των εσωτερικών χώρων καθώς απομακρύνει την βενζίνη, τη φορμαλδεϋδη, τη τριχλωροαιθυλένη, το ξυλόλιο, το τολουόλιο και την αμμωνία από την ατμόσφαιρα του εσωτερικού χώρου της οικίας σας.

1

Ο Πόθος:

Ο πόθος έχει μικρές απαιτήσεις συντήρησης, τα φύλλα του έχουν σχήμα καρδιάς και μπορεί να καλλιεργηθεί σε επιδαπέδιο ή επιτραπέζιο δοχείο αλλά και κρεμαστό. Δεν θα σας απασχολήσει πού θα το τοποθετήσετε, αλλά όσο περισσότερο φως δέχεται τόσο μεγαλύτερες εναλλαγές θα βλέπετε στο φύλλωμά του.

φεδφδσφ

Το αγλαόνημα:

Το αγλαόνεμα είναι ένα από τα ιδανικότερα φυτά εσωτερικού χώρου. Επίσης είναι ιδιαίτερα ανθεκτικό σε ασθένειες και καλλιεργείται ακόμα και σε συνθήκες που θα σκότωναν πολλά άλλα φυτά εσωτερικού χώρου. Προσαρμόζεται εύκολα σε διαφορετικές συνθήκες και αυτή του η δυνατότητα το κάνει πολύ εύκολο στην περιποίησή του και επομένως ιδιαίτερα δημοφιλές.

Η Διφενμπάχια:

Πολυετές φυτό που ενδείκνυται για μεγάλους χώρους, αφού μπορεί να φτάσει μέχρι και 1,5 μέτρο ύψος. Όταν ανθίσει, τα φύλλα σταματούν να βγαίνουν. Αναπτύσσεται σε φωτεινά έως ημισκιερά μέρη όπου υπάρχει ζεστό και υγρό περιβάλλον. Δεν αντέχει στις ακτίνες του ήλιου, τα ρεύματα και τις μεταβολές της θερμοκρασίας.

beau sillage

Η αρέκα:

Είναι κατάλληλη για να δημιουργήσεις μια εξωτική ατμόσφαιρα. Χρειάζεται μέτριο φωτισμό και πότισμα. Για να αποφύγεις το ενδεχόμενο να ευνοηθεί η ανάπτυξη μυκητολογικών ασθενειών μην αφήνεις το νερό στο πιατάκι.

αρεκα

Οι Κάκτοι:

Είναι φυτά με ιδιαίτερη εμφάνιση και χαρακτηριστικά. Το πιο σημαντικό, όμως, είναι ότι οι απαιτήσεις τους σε νερό είναι περιορισμένες και έχουν τη δυνατότητα να επιβιώνουν μόνα τους σε μεγάλες περιόδους ξηρασίας και κάτω από έντονη ηλιοφάνεια.

κακτος