Οι Valia Calda έρχονται για πρώτη φορά στην Πάτρα ως μέρος μιας σειράς εμφανίσεων στην Ελλάδα για την παρουσίαση της καινούριας τους δισκογραφικής δουλείας.

Rob Milne – μπάσο κλαρινέτο
Sam Warner – τρομπέτα/φιλικόρνο
Nikos Ziarkas – κιθάρα/electronics
Thodoris Ziarkas – κοντραμπάσο
Gaspar Sena – τύμπανα

Valia Calda είναι ένα σχήμα που δημιουργήθηκε στο Λονδίνο από τους αδελφούς Θοδωρή και Νίκο Ζιάρκα. Μία ιδέα που ξεκίνησε λόγο του τού κοινού τους ενδιαφέροντος για την σύνθεση μουσικού υλικού το οποίο είναι έντονα επηρεασμένο από την Ελληνική Παράδοση καθώς αντλεί επιρροές και από πολλά άλλα μουσικά είδη.
Η ανάμειξη του Νίκου και του Θοδωρή με την ελληνική παραδοσιακή μουσική από μικρή ηλικία μαζί με το μετέπειτα ενδιαφέρον για την σύγχρονη μουσική, τους παρότρυνε να συνδυάσουν στην μουσική των ValiaCalda, μεσογειακούς ήχους, avant garde jazz, τους σύνθετους ρυθμούς των Βαλκανίων και τον ελεύθερου αυτοσχεδιασμό.
Η ποικιλομορφία της ρυθμικής γλώσσας, των αυτοσχεδιασμών, και των ήχων, καθώς και οι πειραματικές διασκευές Ελληνικών παραδοσιακών τραγουδιών αποτελούν το μουσικό υλικό του συγκροτήματος. Κάθε μέλος προσεγγίζει αυτό το υλικό με ιδιαίτερη δημιουργικότητα διευρύνοντας τις ηχητικές δυνατότητες και την εξέλιξη του σχήματος.

Οι Valia Calda ήταν πρόσφατα καλεσμένοι να δώσουν μια συναυλία στο Royal Albert Hall του Λονδίνου στο πλαίσιο συναυλιών του BBC Proms, όπου η συγκεκριμένη συναυλία ηχογραφήθηκε και αναμεταδόθηκε από τοBBC Radio 3.  Άλλες πρόσφατες εμφανίσεις συμπεριλαμβάνουν το London Jazz Festival ‘14, Cambridge JazzWeekend, κ.α.
Η πρώτη τους δισκογραφική δουλεία (ΕP) κυκλοφόρησε τον Νοέμβριο του 2014 ως αυτόνομη παραγωγή.
4607595108

Baron Rouge – Bistro, Νόρμαν 16, Πάτρα, τηλ: 261 046 1058

Είσοδος Ελεύθερη